Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

OUTPUT PHOTOSHOOT (1) ~ 14 DECEMBER 2011

Assalamualaikum..
Entry kali ni regarding to this post  Photoshoot ~ 14 December 2011 .


Upload the first 10 pictures and if you're interested,  bole click kat caption gambar for d details regarding to d price and discount.
Credit pic to Fareeda..Nyata Jelita FB Page For those yg nak shopping online pun leyh jugak Click sini - Fareeda Cyber Shoppe-







Ni profile pic untuk page Fareeda aritu.
Sy suka. Ade tagline Fareeda d situ (:








more...

PHOTOSHOOT ~ 14 DECEMBER 2011

Assalamualaikum ..
Thanks cos sudi bace post ni.
Sy happy :D
Entry kali ni just nk kongsi behind the scene photoshoot wif Fareeda Scarf
Makeup kali ni hasil tangan emas CikNon Suker !
Credit pic to CikNon ! Thanks cos snap-kan gambo3  and Thanks to AbgZul and En. Aman yg sgt byak kasi tunjuk ajar Weee .. Suker lagik ! 



Ha, gambar ni sy dgn CikNon (MUA) Kitorg mmg suker bgambo ! :p





Ni lak masa duk tengah shoot  Sy nebes giler masa ni cos 1st time berkerjasama dgn mereka =.= Extra peri3 nebesnya 


more..

OUTPUT PHOTOSHOOT (2) ~ 10 DECEMBER 2011

Entry ni sambungan dari POST NI
Just nak update pictures and if you're interested,  bole click kat caption gambar for d details regarding to d price and discount.
Happy shopping ya  :)
Oh ya, credit pic to Fareeda..Nyata Jelita FB Page For those yg nak shopping online pun leyh jugak Click sini - Fareeda Cyber Shoppe-






more...

LILY ~ MY TRUE COMPANION

Assalamualaikum..
If baca tajuk mesti ramai yang macam
" who is LILY? "
Betul x ?
Hee..
So let me introduce You to my wonderful Lily ~




Cute huh ?
Cute korg cakap ? Yeay ! Tenkiu3 !
*MataBersinarPerasanSendiri ;p
wink3



She is the first cat yg Sy adopted.
Adopted her from one of my friend yg hot and cun giler ~ Regina Rania
Thanks dear !
Dulu masa mula2 smbung master kat UPM, Sy stay kat hostel. So Sy angkut skali Lily pegi sana. I was staying at hostel yg 1 room/student. So ade privacy cket lah kan utk bawak pet.
Kat bawah ni lagi gambar3 Lily.
Have fun !

WENDY WITH HER OUTFIT

Tada!! Mesti korg ingat lagi kan kat Wendy
Kalo x, sila baca entry ni MEMOIR OF WENDY
Last 3 weeks,  Sy ke pet shop nak cari 


new stuff for her.  Then Sy tgk baju ni chantek giler . Terus Sy love struck kat situ. Beli3 :p
Isn't she beautiful ? :D









Paling Sy suka bila dia pakai outfit ni, is that dia sgt baik. Xde panjat or lari sana sini Dia diam dan tido jer. :) She's really a good girl ! ;p


Ni lah dia without her outfit. Suka landing kat mana2 saje dan tido xsedarkan diri  lebih2 lagi lepas makan.


SM: Nak amek BOB a.k.a ABE untuk jadik pakwe Wendy ;p

OUTPUT PHOTOSHOOT ~ 10 DECEMBER 2011

Assalamualaikum..
Rasanya dah wajib post output untuk  entry Photoshoot ~ 10 December 2011 cos banyak lagi yg tgh peram.
Output kali ni terpaksa d divide kpd dua  cos ade more than 15 pictures.
As usual, you all boleh click kat caption gambar untuk tao dgn lebih lanjut sal sale and discount
Here comes the first 5 pictures






more...

OUTPUT PHOTOSHOOT ~ 7 DECEMBER 2011

Assalamualaikum
Just nak share output Photoshoot-07122011 hari tu.  Credit pic to FB Page Fareeda..Nyata Jelita Macam biasa, boleh click kat caption gambar untuk tao dgn lebih lanjut bkenaan price and discount  Happy shopping ya !





























PHOTOSHOOT ~ 10 DECEMBER 2011

Photoshoot kali ni CikNon yg makeup kan sy. Thanks ya CikNon Sorry my skin masa ni was in bad condition =.= *sigh Nasib baik U pro kan yeay ! So, my dearest friends Sy nak kongsi gambar3 behind the scene masa photoshoot ni Rejoice !!













SM: we are always getting ready to live but never living

TINY LETTER 9 ~ ALL PRAISES TO ALLAH SWT

Alhamdulillah.. Syukur.. Photoshoot semalam run smoothly Eventho ni first time bkerjasama dgn Photographer ni, sume nya superb cos he sgt talented, easy going and ramah. Mula2 nebes jugaklah kan cos xtao cmne, tp dh lepas tahu CikNon (MUA) kenal dan berborak3 dgn dia, so nebes tu dah hilanglah.
Ni salah 1 output dari AbgZul. Sy suka giler !
Credit picture to Fareeda..Nyata Jelita Page!







Nanti sy update lagi behind the scene and output gambar ni eyh. 
daaaaa...






SM: eye bag sy dah ok ! :) lalala

PHOTOSHOOT ~ 07 DECEMBER 2011

Assalamualaikum... 
Entry ni just nk update BEHIND THE SCENE of this photoshoot.  Photoshoot kali ni mlibatkan Sy, CikMawar dan KakZalia.
Thanks to KakDini (makeup artist) cos makeup kan kitorg :)
Superb lah akak 
Yeay !














Alhamdulillah, photoshoot kali ni berjalan lancar.  Syukur :)



SM: Masa ni mata sy xsihat. Xleyh nak pakai lens :(

TINY LETTER 8 ~ SACRIFICES

Title post mmg xleyh blah kan. Saje nak wat gimik *Weee Saje je nak update sal photoshoot tadi. Everything goes well kecuali Sy yg sgt xpuas hati wif myself. Especially my skin sgt lah dlm keadaan xmemuaskan. Very dry. Kesian my MUA - CikNon (makeup artist), mesti U stress kan nak make up kan Sy ? *Sigh
Last 2 weeks I was at d Ayer Hitam Forest Reserve, Puchong for National KEMPAS Camp as d facilitator. Mmg xsempat nk take good care kat skin. Kdg3 kalo penat gile pas je night activity trus tbongkang tido. Sgtlah x bagus perangai. Sila jgn tiru Sy ya semua. :p Sebelum tido sila lah cuci muka bersih3. But Sy sgt enjoy dgn Camp ni. Sgt berinfomasi. LIKE !

Lagi 1, thanks to eye bag ni yg obviously lah sgt nmpk ! *haish Tak cukup tido and slalu ngadap laptop alasan d beri pd MUA ;p FYI, sleep adalah hobby sy. Tp lately Sy mmg xcukup tido. Buat ape ? Ntah. Sy pun xsure. *GaruKepala :D
 Kata Kimora Lee Simmons, si model yg tinggi lampai tu 
" salah satu benda that we have to sacrifice utk succ…

BILLBOARD DAN PENGIKLANAN TUDUNG FAREEDA

Billboard dan iklan Tudung Fareeda sepanjang tahun 2011. Credit pictures to Fairuz Zakaria Arts and Design. Boleh click link kat atas untuk info lanjut k :) Design and output sgt lah chantek ! 














SM: Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

KOSMO JUMAAT ~ 09 DISEMBER 2011

Model: Me, CikMawar and KakZalia
Just nak share iklan promo scarf from Fareeda..Nyata Jelita




SM: Suka SUka SUKa SUKA !!

OUTPUT (2) PHOTOSHOOT ~ 14 NOVEMBER 2011

Sambungan dari entry OUTPUT (1) PHOTOSHOOT As usual, silalah click pada caption gambar utk info lanjut about price and discount


Ni design terbaru dari Fareeda..Nyata Jelita

















OMBAK RINDU

Ombak Rindu 


I think I was 17teen masa baca novel ni Masa tengah hangat 'cinta monyet' lah kan. weee
Novel ni memang best and mampu buat Sy nanges ! 


and now, 
Movie sal novel ni.
Worth to watch












eventho ade lain sikit jalan cerita dlm movie compare to novel,
but still can buat kita nanges. 
Guys, you all pun tak terkecuali utk nanges.
;p






SM: afi ~ tp still xleyh lawan Lagenda Budak Setan lg (I mean novel lah)