Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

Output ~ Photoshoot Modish Mode House

Inilah outcome untuk entri sehari di pullman lakeside putrajaya ritu. 
Sy xtao mcm mana nk elaborate sal gambar2 neyh. Biarlah gambar sendiri yg bercerita :D 

sy sgt suka outfit ni. Lebih2 agi skrit kuning neyh! Like tahap cipan ok!! hee

Outfit purple ni lak sgt tepat utk g majlis2 dinner or birthday party. Tp kalau berani utk keluar bersantai pun sgt sesuai. :D



While, pic ni mmg sgt xd sangka blh jadik cmni. Mmg superb Shafiq Bakry cari angle! LIKE3. Walaupun ber- high heel kat sini dan sgt susah jalan, tp output nya sgt berbaloi baloi (bak kata F). heeee...

Heart! Heart! Heart!

Hopefully boleh berkerjasama lagi :D


Again, thanks to KakJU (CEO MMH)KakAireen (MUA) and Shafiq (Photographer) yg sgt supportive. :D


p/s: Pullman lakeside ni byk mninggalkan memori utk sy o.O

My new gadget! Heart heart! DSLR NIKON D3100

I'm loving it.


erks! dah mcm tagline McD lak kan. hee ;p
DSLR ni sy bru je beli sabtu lepas. Mmg syok habis lah!
Actually dah lama nk beli camera. Starting just prefer compact camera cos senang nk bwk and easy to handle. Tapi bila dah terlibat dgn modelling ni and selalu je tgk photographer2 amek gambar guna DSLR, teringin lak nk 1.
Sy ni mmg zero information sal DSLR, so ms survey tu sy just asking DSLR for beginner and affordable. They suggest kat sy utk buy Canon 1100D. Bila dah setuju xde lak stock yg warna hitam. Ada merah, brown, dan silver saja. Adehhh.. Perabis air liur ja cakap lelama. 
Survey lagi.
Last2 berkenan kat NIKON D3100 ni. Elegant, compact, ease to carry and affordable. LIKE!

Full specification ada kat sini
Sy masih belajar cmne nak guna DSLR. Sungguh jakun rasanya =.= heee




p/s: lepas beli DSLR ni, terpikir lak nape sy xbeli Ipad 2.. huuu

Miss You Grandma!

Sila angkat tangan sape yg tao competely lirik lagu ni?
hee.. sy dah hafal ok. Lagu ni my grandma sgt suka. dan blh d katakan sy membesar hari2 dgr lagu ni. :D




meh lah kita layan sesama. Ubatkan hati terluka @ riangkan hati yg gembira.

Alhamdulillah.. I won!! 1st place!

All praises to ALLAH SWT

Alhamdulillah, I won d 1st place.
Entry kali ni nak cerita sal kali ptama sy join runways project untuk Pertandingan andaman di Pameran Pengantin kat SACC Conv. Center. I was so excited but at d same time I was nervous! Yela 1st time cuba benda baru kan. :D





Jadi ini lah hasilnya. Stunning makeover right? Makeup yg sgt smooth dan natural. Sy sgt suka! Thanks to d incredible Kak Etty (MUA KE) yg make over kan sy sampai jadi mcm ni. Rasa sgt bertuah. Credit juga pd Syafa yg create kan design tudung yg tsangatlah unik dan mnarik! I adore U sista! Juga thanks pd En. Taufiq yg snap kan gambar. Tak ketinggalan juga pd Kak Yasalma yg sponser kan this lovely modern dress!


Actually nk cari SACC Conv. Center ni xlah susah cos dah mmg area rumah dan dlu pun study kat UiTM. Bila sampai sana mcm agak blur3 cket cos xtao nk tuju mana kan. Lagi pun ni 1st time sy jmpe MUA KE. Bila MUA KE dah smpai, kami trus masuk ke hall. Sampai je kat stage, I lg nervous bila tgk others conte…

Sepetang bersama AnnasEaskey Photography

6th February 2011 


Tadaaaaaaaa 




Kagum x tengok hasil keje camni? Kagum kan! Hee.. Ni lah salah satu karya yg mmg sgt superb dari AnnasEaskeyPhotography. Sape model tu? Mestilah sy. haaha, lainkan kannn.. ;p 
Thanks pada Kak Yasalma Collections utk wardrobe outfit yg sgt unique dan cantik. Juga pd MUA Tya Adnan yg makeupkan sy ala2 minah Arab gitu.
Before photoshoot ni start, kak Salma sempat suruh kami breakfast dulu. Rasanya kalau xsilap Kak Salma belanja kitorg mkn nasi ayam (dah lama sgt kann.. lupa dah I ;p)


So, ni lah Si Annas nya. Talented, superb, cool and sgt baik!



Dan yang baju hitam tu sudah tentunya saya! :D Muka penuh tekun kan mendengar arahan dan cuba lakukan yg tbaik :)
1st time jumpa Annas sy sgt nebes cos muka Annas seriously nampak sgt garang. After 10 min, bila dah start borak rupa2nya Annas ni seorg yg soft spoken dan sgt baik ok! Sporting gitu. Kebanyakkan pose was his ideas. Hebat kan !LIKE!
Banyak yg sy belajar dari Annas ms photoshoot ni. Sebab Annas juga lah sy makin…

Sehari di Pullman Lake side Putrajaya

Hai guys.. 


Last Sunday (12062011), sy dan beberapa org lagi hottest model ber-camping kat Pullman Lake side Putrajaya untuk Modish Mode House (MMH)photoshoot. Memang sangat best dan fun!!

At 1st, untuk melancarkan sesi photoshoot neyh KakJu (CEO MMH) arranged kan kami untuk meet kat Palace of Justice before ke Pullman. Tapi bila tiba hari jadinya (bukan birthday ok), kami tpaksa tukar tempat cos jalan ditutup memandangkan ade konsert AF9 malam tu. So kami decide utk meet kat Masjid Putra.

Bila dah semua sampai, kami gerak ke Pullman Lake side. Nasib baik konvoi reramai. If x, mmg sy akan ber-amazing race lagi kat Putrajaya utk carik jalan lain ke Pullman ;p
Sesampai je kat Pullman Lake side, kami terus bersiap3 utk makeup. Kebetulan sukan air tgh blangsung kat situ, so ade khemah siap dgn kipas lg. Bole lah makeup dgn senang hati. 

So ni lah beg makeup nya. Masa amek gambar ni sy sempat berangan2 nak ade set makeup mcm neh. huu.. Bilakah ya? Dengan semangatnya Sy jadik org pertama yg tada…

Harian Metro (3 jun 2011)

Salam..

Mula2 nak say thanks kat Kak Intan yg kasi peluang bkerjasama utk photoshoot ni. Location shoot ni kat NSTP Bangsar. Bole la sesat dekat 30minit utk sampai sini. Dah guna GPS pun bole sesat lagi. Haishhh.. Fail.

Ni lah output nya. Published on 3rd June 2011.


Details photoshoot:


Wardrobe: Intan Gallery Busana Muslimah
Mua: Kak Etty Garib
Location: NSTP Bangsar

lagi.. 

Er, gambar neh mcm nk iklan katil tue lak. Huu


Last pic ni mmg sy sgt aneh. Muka sy sgt chubby.. =.=


p/s: maaf kak Etty (MUA) cos sy agak lambat ritu. Sesat mcari jalan.. 

Rocky ~ Baby Persian Cat

Haii.. Ni nak story about new pet yang sy just adopted.

Sangat mencabar nak cari rumah owner ni. Kat kelantan juga, tp area Kota Bharu. Sempat lah sy ber-amazing race utk sampai.

Pic 1: Ni gambar masa kat rumah owner. Ada 2 ekor.
Akhirnya jumpa juga. At 1st, sy dealing nak beli 2 ekor trus cos ingat nak berpasangan kan. Owner tu pun cakap female and male. tapi bila sampai je, buat recheck balik (wahh, mcm doc haiwan lak kan) si kembo ni sama jantina rupanya.. apee daaa..
Pic 2: Rocky

so, ni lah yg sy pilih. Kenapa sy pilih yg ni? Sebab ni dia lah yg paling aktif ritu. Asik cakar2, panjat2, dan suka mengekor aje. 


Si baby ni sy kasi nama Rocky. Sempena dgn nama Rocky Balboa cos si Rocky ni suka cakar2 & kejar sume kucing ade kat rumah. ;p






Sangat suka posim. 

Dating with my little Sista ~ Ah Harum

Dating bersama my lil gojes sista. Eventho kami just berkenalan kat FB,



I felt like mcm dh lama kenal si Ah ni. Lagi pun sy ni xde adik perempuan.



Rasa terhibur dan teruja!!









Love her smile.

"Ah smile nampak gg ni mmg sgt cantik!"


Heart! Heart!





p/s: I miss u, adik!

The official starting ~ Dara.com Edisi 102

I guess this is my official starting untuk modelling. 
Selepas test shoot, Alhamdulillah dapat call dari Dara.com
 untuk gaya tudung section.
Agak camera-shy, tp thanks to semua yg terlibat cos sgt membantu.
Sangat enjoy with you all guys.. Heart!

1. Gaya tudung: Seindah suria
Paling suka gambar neyh. Mcm barbie doll rase!

Ni lak gaya tudung yg ke-2. Thanks to MUA yg bantu buat bunga tue.

2. Gaya tudung: Suara Hati

Ni lak gaya yg ke-3.
3. Gaya tudung: Sukma Rindu
At d end of d day, banyak experience yg sy gain dr photoshoot ni.

Happy ~ thrill ~ Fun ~ Nervous
p/s: Thanks to KakZalmi (wartawan Dara.com) yg byk guide sy