Skip to main content

Alhamdulillah.. I won!! 1st place!

All praises to ALLAH SWT

Alhamdulillah, I won d 1st place.

Entry kali ni nak cerita sal kali ptama sy join runways project untuk Pertandingan andaman di Pameran Pengantin kat SACC Conv. Center. I was so excited but at d same time I was nervous! Yela 1st time cuba benda baru kan. :D





Jadi ini lah hasilnya. Stunning makeover right? Makeup yg sgt smooth dan natural. Sy sgt suka! Thanks to d incredible Kak Etty (MUA KE) yg make over kan sy sampai jadi mcm ni. Rasa sgt bertuah. Credit juga pd Syafa yg create kan design tudung yg tsangatlah unik dan mnarik! I adore U sista! Juga thanks pd En. Taufiq yg snap kan gambar. Tak ketinggalan juga pd Kak Yasalma yg sponser kan this lovely modern dress!


Actually nk cari SACC Conv. Center ni xlah susah cos dah mmg area rumah dan dlu pun study kat UiTM. Bila sampai sana mcm agak blur3 cket cos xtao nk tuju mana kan. Lagi pun ni 1st time sy jmpe MUA KE. Bila MUA KE dah smpai, kami trus masuk ke hall. Sampai je kat stage, I lg nervous bila tgk others contestant. Meletop gitu!




Ni lah stage nya. Tu sy hujung kat atas tgh d makeup. Lucky no.2 (no. pendaftaran).





Gambar ni lak pose selepas cat walk. Nervous cos judge tgh kira mark. Alhamdulillah, d umumkan sbgai pemenang pertama. :D







Dan kat sini, sy jumpa kakFie. Salah sorg peserta Tudung Fareeda. Pretty dan baik! Heart!


p/s: 1st time ever duin runways project <3

Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.