Rocky ~ Baby Persian Cat



Haii..
Ni nak story about new pet yang sy just adopted.


Sangat mencabar nak cari rumah owner ni. Kat kelantan juga, tp area Kota Bharu. Sempat lah sy ber-amazing race utk sampai.


Pic 1: Ni gambar masa kat rumah owner. Ada 2 ekor.

Akhirnya jumpa juga. At 1st, sy dealing nak beli 2 ekor trus cos ingat nak berpasangan kan. Owner tu pun cakap female and male. tapi bila sampai je, buat recheck balik (wahh, mcm doc haiwan lak kan) si kembo ni sama jantina rupanya.. apee daaa..

Pic 2: Rocky


so, ni lah yg sy pilih. Kenapa sy pilih yg ni? Sebab ni dia lah yg paling aktif ritu. Asik cakar2, panjat2, dan suka mengekor aje. 


Si baby ni sy kasi nama Rocky. Sempena dgn nama Rocky Balboa cos si Rocky ni suka cakar2 & kejar sume kucing ade kat rumah. ;p






Sangat suka posim. 

Comments

  1. hahahaaa sama jantina???aper da...
    baru plan nak anak dia sekor...=p
    ~~comey giler both of them...

    ReplyDelete
  2. comey kan ?? Suker giler ah Su kat dye !

    ReplyDelete

Post a Comment