C.I.N.T.A

Pantun:

"Anak kambing panjat pokok kelapa, hari ini kita cerita sal kisah cinta"

heee.. :D



Sesuai dgn lirik lagu diatas, entry kali ni nak bercerita tentang kisah CINTA. Gembira, sedih, perit, pahit, kecewa dan dikecewakan. 


Just nk share some of good quotes about love. 

The best quote so far:


"Sometimes, You need to let go, because you'll never find the right one if you still with the wrong one" ~ TheLoveStories


Waduh.. gitu kan. Sentap baca quote ni. Xpernah pun terfikirkan. Maklumlah otak ni bukan otak jiwang.. Hee ;p

Ada yg kata, sanggup lakukan apa sj utk CINTA. Sy pun mcm tu, tp depends lah utk keadaannya. Bukan utk membuta tuli sj. Bagi sy,CINTA adalah utk seorg sj. Keikhlasan, kepercayaan dan kejujuran adalah sgt penting. Tanpa ni semua, CINTA xkan bertahan. Dan if sebelah pihak sj berusaha, sebelah lg x. Mmg xkan kemanalah CINTA tu.


"I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go. Things go wrong so that you appreciate them when they’re right. You believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together." ~ Marilyn Monroe


Everything yg blaku ada reason. Mmg penat menangis, heart broken, maraung dan mcm2 lah lagi kan. Tapi selalu ingat satu saja:


ALLAH SWT masih sygkan kita. Dibukakan setiap pancaindera kita untuk menilai apa yg tbaik. 

..Thank You ALLAH SWT..



p/s: Tak semua benda yg kita nak kita dapat. Sometimes we have to lose something in order to gain everything :')

Comments