Skip to main content

COVERGIRL DARA.COM ~ IT'S ME!!



Dara.com Edisi 106 April 2011




Masa mula2 dapat call dari wartawan Dara.com, ingat job untuk photoshoot biasa2 aje. So terus setuju tanpa tahu tujuan dipanggil untuk photoshoot. Last skali before letak phone baru wartawan tu gtau yg shoot kali ni untuk COVER!! Wahh.. I'm speechless!! Don't know what to say. o.O Alhamdulillah..




Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...



Location photoshoot ni kat Karangkraf Shah Alam. Xsusah nak cari cos penah pegi n sy pakai GPS. Kejap je sampai. Bila sampai sana, sy dsambut olh wartawan kat lobby utama. Bila masuk dalam studio sume dah siap tersedia. Start makeup dan after that time to action! heee.. :)


so, nilah gambar2 nya..



Gambar ni lak ade shadow kat gigi and bwh hidung. Adehhh.. ha, makeup ni theme nya natural. Konon ala2 J.Lo lah. Natural beauty gitu. :D



Saya ingatkan shoot utk cover ni kejap ja. yelah, just tukar baju and pose. Tp silap, shoot utk cover lagi susah dr shoot outdoor. Lama dan perfectionist adalah sgt penting. Sume nya berjalan dgn lancar tp 1 je problem masa shoot ritu. Ada shadow kat bawah hidung. Wartawan tu kate hidung mcm Bipasha, tu yg ade shadow, Haha.. Kelakar! Mm, Penat jugalah photoshoot kali ni. Tapi bila magazine dah published, mmg berbaloi. 


Thanks pd sume yg tlibat. What a such wonderful team u guys! Heart!






p/s: sy xtao mcm mana sy bole jadi gadis lasak dan tegas. 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.