Skip to main content

BROGA HILL ~ INDAHNYA CIPTAAN-MU YA ALLAH!

~ Subhanallah (Glory be to ALLAH SWT) ~






Itu je yg sy bole katakan bila pendakian selama kira 40 min (cos byk stop snap pic) berakhir kat puncak tertinggi Broga Hill. Sbelum potpet3 lebih lanjut, sedikit info sal Broga Hill.


Broga Hill is located near Semenyih (about 40 minutes away from KL). Nama sebenar Broga Hill ni Bukit Lalang. Parking area d sediakan dan d kenakan fee sbanyak RM3/kenderaan (Motosikal sy xtahu brape :p).


Pendakian kali ni bersama2 dgn buddies3 kat UPM. Kami berkumpul kat kolej before btolak sama2. Kira2 jam 5pg btolak dari kolej. Dalam perjalanan tu kitorg berenti solat Subuh kat Stesen Minyak Petronas. Jam 615 smpai sana. Parking area kat ladang kelapa sawit. Start mendaki (xlupa bwk makanan) dan kami thankful cos tak hujan. If x, mesti jalan muddy and slippery. Thank You ALLAH SWT. :D


Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...



At first, mmg semput gak ah mendaki. Rasa mcm nk give up. Tp xleh. Mane leh kalah dgn dak3 sekolah yg mdaki skali. Lagipun my prinsip is lakukan yg tbaik cos pasni mungkin dah xberpeluang. Go go and go. Eventho kadang2 tgoda tgk pendaki lain tsadai kat tepi jalan or kat pokok kelapa sawit. Ase mcm nk tsadai gak. LOL


Ingat nak daki terus ke atas, xnak stop. Tp xleh. Kena stop tunggu yg lain (alasan kan) dan amek nafas. hehe. Dah semput2 cos dh lame xwat aktiviti lasak. Dulu aktiviti lasak last dgn geng2 palapes UDARA UiTM batch 4. Gile ah rindu korg sume. :')


Me and My girlfriend, Nora (We're friend since form 5, its been 8years already)

Bila dah sampai. tadaaa.. Nilah. Sgt berbaloi hasilnya. View mmg mnakjubkan. Subhanallah! Hilang sume penat mdaki. Yg ada hanya kagum dan rse syukur cos d berikan peluang utk sampai ke puncak Broga Hill.  Kami rest kat puncak dlm 45minit sblm turun bwh. 


Ingatkan mdaki lg teruk, tp upenya nk turun ke bwah lg mcabar. Licin and tebing curam mmg sgt mcabar minda n ketahanan fikikal. Rasa nak je guling3 mcm cite industan turun kebawah. Alhamdulillah , semuanya selamat.



Piji, paih, kimi, Azrin, Nora

Nilah geng2 bas sekolahku masa sekolah menengah. Mmg korg sporting habis lah. Heart! Utk sekian kalinya, sampai kat sini saja. Harap2 pasni leh g hiking lagi!


p/s: Thanks pada sume yg sgt supportive. :)

Comments

  1. mcm knlkan sua loreng tuh!mst rindu kt PALAPES kan...

    ReplyDelete
  2. rajin betul update blog sekarang. hehehe. dah naik broga boleh la naik gunung-gunung lain di malaysia.

    ReplyDelete
  3. tak sampai lagi,huhuhuhu T_T

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.