Skip to main content

IFTAR ~ TREE PHYSIOLOGY LABORATORY UPM SERDANG


Majlis: IFTAR bersama lab mates and colleagues Tree Pyhsiology UPM Serdang
Location: Seoul Garden IOI Mall
Date: 11 August 2011
SuhailiMohamad, Athirah, Nash, Iera, KakMeiza, Dr. Hazandy, Kamil, Zam, Ashadi, & Din


Geng kuat makan


Thanks to Nash ( si comel berbaju pink tue) yg arrange-kan all d things untuk make sure Iftar bersama lab mates tahun ni berjalan dgn lancar. Syg kamu! Eventho ahlinya berubah saban tahun, kami tetap mcm keluarga. Miss You all guys!


Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...



Kami pakat nak jmpe sana dalam jam 6pm blh. Tapi Nash n Tirah keluar awal cket cos nak carikan kek untuk lecturer kami, Dr. Hazandy. Kebetulan bufday Doc baru 3hari sebelum dari tarikh Iftar ni. Happy bufday Doc! Hee.. 


Sedapnyaa


Tadaa.. Ni lah jadinya bile bulan puasa. Sume makanan yg ade kat buffet tue kitorg nak makan. Hambik je sume. Nasib baik lah meja kitorg ni kat bilik belakang n xde org lalu lalang, if x,  mesti tkejut tgk meja kitorg ni byk plate penuh dgn makanan. Sedap3!



Kawan selamanya
Makan makan


Tgk.. Kan penuh makanan depan kitorg tu. Banyak kan. Best! Makan, berenti solat jap, borak, gelak xhengat dunia, pastu makan balik. hee :p


Gaya sopan sebelum makan :p

Muke xsabo nak makan kek :p



sume muke happy bole makan kek Secret Recipe


Sebelum balik, kitorg sempat agi bergambar kat depan Seoul Garden. Kitorg ni memang hantu kamera. Pantang je nampak org nak snap gambar, terus ja act as doll (pengsan). hehehe..


Ni lah supervisor kami..

5 jejaka pingatan haha


Semua balik dgn hati yg senang dan perut yg penuh. Million of thank to our beloved lecturer (merangkap supervisor for master study sy) cos belanje kitorg. 


p/s: Hopefully bile kitorg dah habis study nanti, jgn lupe kan kitorg ya :)

Credit pic to KakMeiza

Comments

  1. Kak , read it!! Actually sy nie tukang msg jer kak .. Kak elini yang tak dtg 2 yg arrange semua .. dia yang book pe semua untuk kita makan smpai kenyang :)huhe .. jarang (takde lansung kot) gambo sy kuar kat blog2 nie .. first time nie kak :P

    ReplyDelete
  2. cantiknya tuan blog :)

    seoul garden mmg best.. sedappppppp!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.