Skip to main content

PAMERAN PENGANTIN PICC



10th July 2011


Event: Pameran Pengantin Putrajaya
Location: Putrajaya International Conv. Center
Scarf: Fareeda Scarf
Makeup & Wardrobe: KakLyana



On 6th July sy dapat invitation dari MUA yg bpengalaman KakLyana untuk jadi model catwalk pertandingan andaman di Pameran Pengantin Putrajaya. Alhamdulillah, rezeki dr ALLAH SWT.


Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...


Actually sy kenal kakLyana ni kat FB je, xpenah jmpe face to face. 10hb tu baru jmpe dan bertentang mata. :)


Inilah stage untuk catwalk. Tapi area untuk makeup kat bawah. Masa untuk makeup diberi 1jam dan tambahan 15minit untuk aksesori atau pemakaian tudung. Dengar cam lamakan, tp bila kat dalam contest mcm ni, 1jam tu rase kejap je. =.= Seyes nervous!



this is me after siap makeup. Suka3. KakLyana punya makeup memang superb!

lagi..

oh ya, no. pendaftaran sy no.2. hee.. 


Ni lah para barisan peserta yg mmg gojes gile. Suka tgk u all okay! Cute mute gitu! Kat sini sy jmpe 2 org kawan seperjuangan sy. Tak sangka jumpa kat sini kan my dear Lynda and Hana. Miss u guys!


There, kakLyana my MUA. Yang pakai baju kurung orange tu. Superb kay! Kiri kanan tu kakLyana punya relatives. Sangat baik and talkative.

Ni ada gambar2 mereka2 yg sudi bergambar. Bukan kelab kipas susah mati (tdi je baru tahu maksudnya) sy, tp mungkin bakal2 pengantin baru. Thanks all cos nak bergambar dgn sy. Blushing :P

 














Alhamdulillah. Semuanya berjalan dengan lancar. Thanks pada sume yg terlibat. Terutama pada team KakLyana yg sgt ramah dan baik. Heart!



p/s: Thanks to my dear F yg sudi snap kan gambo. I owe u much <3








Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.