Skip to main content

PENCARIAN MODEL TUDUNG MAWAR FAREEDA 2011


Event: Pencarian Model Tudung Mawar Fareeda 2011 
Location: Butik Fareeda Bandar Baru Bangi


Pencarian Model Tudung Mawar Fareeda 2011 telah berlangsung dgn meriahnya dgn penyertaan yg cukup memberangsangkan daripada peminat3 Fareeda di seluruh Malaysia. Majlis ini telah berjalan dgn jayanya dan d meriahkan sekali dgn SALE tudung Fareeda. 





Inilah sume peserta pencarian Model Tudung Mawar Fareeda. Gile gojes sume kan! Heart ! Hari ni mmg ramai papa&mamarazzi (bole ka guna istilah cmni :p), berpinar3 mate pas kena flash. Majlis ni start jam 230pm, d mulakan dgn fesyen show olh para peserta dan di judge olh 3 org juri yg berwibawa.

Sementara menunggu keputusan d umumkan, fesyen show rekaan tudung terbaru dijalankan. As usual, sy salah sorg modelnya lah. Wee.. Nebes! :p


Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...


Sy kongsikan serba sedikit gambar sepanjang fesyen show tu


Latest design: V Sofiya 2 layers

Latest design: Sarah Khadijah

Latest design: Mawar Rosalynda

Berpinar mate o.O



Alhamdulillah, fashion show pun bjalan dgn lancar. Keputusan pertandingan ni d umumkan just after habis fashion show. Ni lah keputusan nya.

Siti Syira (pemenang pertama)

Inilah peserta yg tlh d crown kan sbagai pemenang. Her name is Siti Syira. Chantek & gojes bangat kan! Suke3! Lecturer kat UiTM ok!


Fifie (pemenang ke-3)

Nilah Fifie, pemenang no.3! Chantek! Suka3! Pemenang no.2 lak, kakFie sy xsempat nk bgambo cos tetibe tgk dye dh xde. 

Pape pun tahniah pada semua ya. Teruskan bersama dgn Fareeda Scarf (promote cket kan). Pada yg tak berjaya jgn kecil hati ya. Nanti join lg. Adat pertandingan. Sudah terpilih sbagai finalis ni dah sgt bagus. Ikhlaskan hati dan kuatkan azam, InsyALLAH rezeki ada d mana2. :D

Last but not least, nak share gambar sy bsama model3 yg hot habis neyh ! Heart !

Hopefully kita leh jmpe lagi :D




p/s: sgt suka! Xsabar nk tunggu Pencarian Model Tudung Fareeda akan datang! 

Comments

  1. Saya pun suka dn teruja tgk u alls yg comel2 bergaya dgn tudung Fareeda nih.. Kalau spuluh tahun dulu tntu sya lah pemenangnya. Muhaha (gelak perasaan lebih)

    ReplyDelete
  2. tahniah pada pemenang...smua cantik2..:)

    ReplyDelete
  3. Akak cantik macam selalu! :) teringin nak masuk pencarian model Fareeda. tapi macam tak layak :)

    p/s: kite happy sgt coz akak follow kite pnya blog. yeayyy. thanks akak cantik :)

    ReplyDelete
  4. hehhe...segan lak muka baju kuning tu tepek kat situ...thanx su.mis u..hihihi

    ReplyDelete
  5. sue...cantik!!!hehe
    nak join gak pencarian model fareeda nnt...hohohooo =p

    ReplyDelete
  6. dalam gambar yg reramai tuh , anda paling tinggi, wow....berapa tinggi anda?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.