Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

TV3 BULETIN UTAMA ~ RUANGAN KAMPUS KE KAMPUS

Entry kali ni nak cite sal shooting BULETIN UTAMA TV3 untuk ruangan kampus ke kampus. As usual, sy salah sorg dr volunteer untuk this program.  Thanks pada MarCom UPM yg sudi invite sy neyh.. Weee.. Suke leh gather dgn talents-2 yg len. Hot divas !! Ni lah sy nye tag. Nanti senang untuk student sekolah nak interact dgn sy kan. Sy bangga + suke gile jadik student UPM. :) Agak ramailah gak UPM talents yg terlibat dlm event ni dan kami d bahagikan kepada 4 kumpulan yg berlainan. Sy ni dalam group promosikan UPM kepada student sekolah.  Other groups berkenaan penulisan (kewartawanan), ada yg terlibat dalam photoshoot, dan bahagian pengenalan korporat. 


So, nilah group sy bersama dengan Ketua MarCom UPM, En. Dell yg segak. *Sy puji ikhlas okay. Masa ni sy tgh terangkan serba sedikit berkenaan UPM dan event yg kitorg jalankan ni. Nebes okay!! Hee.. Kenalkan juga team sy masa ni, dr kiri Ceyla, sy, Ali, EN.Dell, Fahmi and Mas. 


Haa, tgk ni.. Kitorg kat UPM ni promote guna Ipad. Ade3? Hahaha.. …

UPM TALENT ~ PELUANG CEBURI DUNIA KORPORAT

Date: 4 August 2011



Artikel ni disiarkan sekali dengan COVER STORY BERITA HARIAN VARSITI ~ GENERASI KELAS DUNIA di ruangan Berita Harian. Nothing much to share, but just nak kasi pendedahan kat semua yg UPM ni mmg sgt bagus dlm mempromosikan bakat yg ada pd student. Sy pun bersyukur sgt cos berpeluang be a part of this team and di guided by great and dedicated people ! 


This picture was taken masa TV3 datang kat UPM untuk shooting ruangan kampus ke kampus Buletin Utama. Masa ni sy as a volunteer dlm mempromosikan UPM kpd student sekolah yg bakal menduduki SPM. Macam persuade diorg untuk pilih UPM bila diorg nak further study. Syok sgt kot cos diorg sporting tak hengat ! 

Tapi sy salute ah kat budak3 zaman skrg. Diorg ni mmg advance gile + sgt futuristic. Tanya bagai. Mmg excited sgt ah diorg tu.. 




p/s: Tetibe je tingat lawatan zaman sekolah dlu3. Passive-nya sy. Hahha..

KOSMO JUMAAT ~ 16 SEPTEMBER 2011

Promo kat kosmo jumaat 16sept ritu.  Thanks kat teamFAREEDA..NYATA JELITAcos inform. Ni lah gambar nya ~

Auu.. Cam tak mana 1 sy??
Lain kan.. Huhee ! *xtao rase pe* Hahaa.. Anyway, sgt suke promo Raya cos sgt warna warni. Pd Fareeda fans yg nak dapatkan Fareeda Scarf dgn harga promosi raya, anda masih ada masa 14 hari lg utk shopping ! So, apa You guys waiting for ?? Jom shopping ! :)


p/s: sy ni mmg suke something yg striking + colorful

IFTAR ~ UPM TALENTS (21 AUGUST 2011)

Lepas IFTAR ~ UPM TREE PHYSIOLOGY LABORATORY aritu, once again Seoul Garden menjadi pilihan kitorg untuk break fast sesama. Tapi kali ni dgn buddies dari UPM Talents. Huheee.. Best giler kut.. Actually IFTAR ni nak buat hari Jumaat 17hb tu, but UPM staff ada IFTAR dgn Sultan (correct me guys if I'm wrong) so date IFTAR postpone to 21st of August 2011. Alhamdulillah, kali ni confirmed!! Bukan ape, maklumlah time ni semester break, so masing-masing ade agenda tersendiri. Thanks all cos luangkan masa bersama. 






Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...

AIRASIA MEGASTORE ONLINE ~ PHOTOSHOOT 8 JULY 2011

ENTRY kali ni sy nak kongsi pengalaman photoshoot untuk web AirAsia Megastore Online yg mana memudahkan Fareeda Scarf Fans shopping secara online. Photoshoot ni being held in studio room at Fareeda House of Scarf Bandar Baru Bangi. This photoshoot is kinda rush sikit cos in short notice from AirAsia Megastore. But everything goes well disebabkan oleh team Fareeda..Nyata Jelita yg berpengalaman dan photographer yg professional.. 


The lighting, arrangement, co-operation, toleration, dan kesabaran mmg sangat penting masa photoshoot ni cos there are more than 80 Fareeda Scarf to be worn.. And 9 shoots are taken for each scarf in different angle. Yup, of cos its requires patience dan energy tapi everything just run smoothly once all d requirements achieved.. Sangat senang bila berkerjasama with professional kan? Yes, indeed.. 



Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...

PHOTOSHOOT ~ 20 AUGUST 2011

Event: Photoshoot Fareeda Scarfs
Location: Fareeda House of Scarf Bandar Baru Bangi
Date: 20 August 2011


Phtotoshoot ni being held dlm fasting month dan before sy balik hometown (Pasir Mas, Kelantan). Alhamdulillah, rezeki before beraya. Sukeeee!! Photoshoot kali ni, sy xberseorangan. Sy bergandingan dgn KakZalia, pemenang pencarian model Fareeda 2010.












Anyone yg interested untuk tahu lebih lanjut about this scarf you guys boleh click Fareeda..Nyata Jelita or directly boleh click caption link gambar tu. Seriously, ianya berbaloi-baloi. 
Photoshoot ni done at 6 pm, so just nice nak drive balik break fast kat rumah. Thanks to d wonderful team yg byk menolong to makes this photoshoot run smooth and perfectly. !Heart!


p/s: Lepas photoshoot sy sempat agi shopping tudung Fareeda untuk raya 

MAJLIS PENYAMPAIAN CEK KEPADA PEMENANG PENCARIAN MODEL FAREEDA 2011

Acara: Majlis Penyampaian Cek kepada Pemenang Pencarian Model Tudung Fareeda 2011 Tempat: Fareeda House of Scarfs Bandar Baru Bangi Tarikh: 30hb April 2011 Masa: 1500H



1st of all thanks to my lovely + understanding sister, Nita Su yg temankan sy kat majlis ni sampai habis. I Owe You sista! Heart!

Majlis ni blangsung meriah dgn kehadiran ahli keluarga pemenang dan juga peminat2 Fareeda Scarf. At d same time, Butik Fareeda juga menjalankan promosi utk semua design Fareeda Scarf. So, agak ramailah yg dtg untuk memeriahkan majlis dan shopping. Tepat jam 3 ptg majlis bermula dgn acara pyampaian cek kepada pemenang undian tertinggi FB, kategori fotogenik, tempat ketiga, kedua dan pertama. All d details berkenaan para pemenang blh click HERE!





Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...