Skip to main content

AIRASIA MEGASTORE ONLINE ~ PHOTOSHOOT 8 JULY 2011

Mawar Rosalynda Corak



ENTRY kali ni sy nak kongsi pengalaman photoshoot untuk web AirAsia Megastore Online yg mana memudahkan Fareeda Scarf Fans shopping secara online. Photoshoot ni being held in studio room at Fareeda House of Scarf Bandar Baru Bangi. This photoshoot is kinda rush sikit cos in short notice from AirAsia Megastore. But everything goes well disebabkan oleh team Fareeda..Nyata Jelita yg berpengalaman dan photographer yg professional.. 



The lighting, arrangement, co-operation, toleration, dan kesabaran mmg sangat penting masa photoshoot ni cos there are more than 80 Fareeda Scarf to be worn.. And 9 shoots are taken for each scarf in different angle. Yup, of cos its requires patience dan energy tapi everything just run smoothly once all d requirements achieved.. Sangat senang bila berkerjasama with professional kan? Yes, indeed.. 




Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...



Thanks to my super talented MUA Cik Non yang makeupkan sy sampai jadik mcm ni. Seriously, I'm very pleased. !Heart! Juga sebab tunggu photoshoot ni dan banyak kasik tunjuk ajar kat sy dan photographer juga. :p 


Jadi, nilah some of outputnya. Banyak lagi, tp nanti panjang gile if nak post sume kan. 


To those yg interested untuk membeli Fareeda Scarf ni, boleh click link caption gambar untuk butiran lanjut. Seriously, as I said before ianya sangat berbaloi-baloi.. 







Mawar Rosalynda Corak

















Photoshoot ni paling lama durationnya cos I'm d only model at the time. Its fun, gaining lots of experience, makin ber-discipline dan kerja kuat. Thanks to ALLAH SWT for all d blessed.. 




Entry kali ni adalah sambungan dari entry Fareeda Scarf ke AirAsia Megastore.


Sarah Khaleeda


V Sofiya 2 layers



p/s: Seronok bila Fareeda Fans bole shopping secara online.. ! Heart !

Comments

  1. 80 scarf and each 9 shoot? wow.hebat su..semoga berjaya dlm kerjaya kamu :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.