Skip to main content

IFTAR ~ UPM TALENTS (21 AUGUST 2011)



Lepas IFTAR ~ UPM TREE PHYSIOLOGY LABORATORY aritu, once again Seoul Garden menjadi pilihan kitorg untuk break fast sesama. Tapi kali ni dgn buddies dari UPM Talents. Huheee.. Best giler kut.. Actually IFTAR ni nak buat hari Jumaat 17hb tu, but UPM staff ada IFTAR dgn Sultan (correct me guys if I'm wrong) so date IFTAR postpone to 21st of August 2011. Alhamdulillah, kali ni confirmed!! Bukan ape, maklumlah time ni semester break, so masing-masing ade agenda tersendiri. Thanks all cos luangkan masa bersama. 







Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...


Tadaa.. Ni lah makanan yg kitorg ambik ritu. Tapi ni baru fasa 1, ade lagi fasa-fasa yg berikutnya. Maklumlah makan buffet kan. Tapi kan, ase nya mana2 tempat yg kitorg pegi confirm bankrupt sb kitorg ni mmg kuat makan. :p










See, makan je keje kami. Tp sempat agi posing3 masa makan. Dah jadik routine kot. Makan mmg best dan kitorg sume mmg suke masak kat seoul garden ni. And then, shared makan. Kenyang3.. 




Ha, gambar ni lak credit to Mak Datin gojes Fatheen. Huhee.. Suke giler kot. Nasib baik sempat sy posing. Heee :p 


Tapi dlm fun enjoy d meal tu, bru kitorg perasan ade yg tgaru3. Ingatkan nape, rupenya allergic dgn seafood. Haha..  Pas makan baru tao ade allergic. Kesian3.. Xleh cakap lah sape kan, tp yg empunya badan if bace ni pasni silalah bawak ubat allergic bile gathering lg. Haha.. Manalah tau kan. Kite sume kan suke makan. Nasib baiklah Fatheen bawak minyak angin, oke lah cket mgarunya..


But yg paling best + lawak giler time IFTAR ni is kejadian 'BAKO'. Mcm cite HKLBR lak. Sampai skrg Sy masih wondering nape lah dia pegi letak tisu tu kat api. Haha.. Kitorg punyalah sibuk alihkan pot tomyam dari dapur cos takut hangus, alih3 dia pegi bako tisu. Nasib baiklah x terbako Seoul Garden tu. Kesian dgn plate yg jadik mangsa d gunakan utk padamkan api tu. Lawak3! Sy dah siap3 nak larikan diri dah. Sian kat akak3 yg share meja dgn kitorg, mesti diorg stressed out cos kitorg ni potpet3 xhenti3.. Ampun ya! :)








p/s: Seronok! Harap leh hangout makan reramai lagi!! 

Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…