Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

PHOTOSHOOT ~ 29 OCTOBER 2011 - BEHIND THE SCENE

Photoshoot kali ni sempena dgn Promosi Diskaun Hari Raya Aidiladha. For d details, bole click page FAREEDA..NYATA JELITA. Credit makeup yg gojes ni to CIKNON.










Photoshoot kali ni melibatkan sy, KakZalia and KakYanni. Gojes bangat anda berdua. Sukeee..


Bawah ni gambar2 yg d snap masa tgh busy photoshoot. Macam biasa, gambar kenangan mesti kena ade.. o.O 
Thanks to CikNon cos sabo mlayan kerenah sy neyh.. :) Hugs!












SM: Alhamdulillah.. Semuanya berjalan dgn lancar.

PHOTOSHOOT ~ 10 SEPTEMBER 2011

Venue: Butik Fareeda Bandar Baru Bangi
Photoshoot ni dah lama, so mm.. dah lupa apa nk story. Upload gambar jela eyh? Heee.. Credit pictures to FAREEDA..NYATA JELITA






































SM: Suka sume design + warna tudung3 neyh..

PRA-KELAYAKAN PENCARIAN MODEL FAREEDA..NYATA JELITA 2012 SESI 1 ~ PENANG

Dearest friends,  ni nak share pada sape3 yg dekat dengan Penang tu, silalah jgn malu dan segan utk g test shoot pencarian ni. Sy doakan yg terbaik untuk anda semua ya ;)


SM: harap bole ada kat sana utk rasai sendiri betapa terujanya peserta nanti :)

KOSMO JUMAAT ~ 28 OCTOBER 2011

Pencarian MODEL TUDUNG FAREEDA..NYATA JELITA 2012 sudah bermula.. Ni artikel d akhbar KOSMO jumaat lepas. Pada yg dh lalui sesi Test shoot ritu, best of luck dan sy doakan moga usaha anda semua membuahkan hasil. :)




Promo kali ni juga diselitkan dgn iklan PROMOSI jualan tudung FAREEDA dengan diskaun up to 40%.. Cepat3!! Jangan lepaskan peluang..

SM: xsabar nak tunggu grand finale pencarian 2012 ni. <3

TINY LETTER 2

Salam..  Agak lama rasanya x update entry kat sini. Sangat busy dengan International Symposium yg berlangsung d Royale Chulan Hotel , Kuala Lumpur. Banyak yg sy nak share berkenaan symposium tu. Nantilah cos gambar masih xsempat nak amek dari my fiends.. Thanks cos sudi baca.

TINY LETTER

Baru lepas dengar friend sad story about her best friend which turn out to be a backstabber. So ironic huh, how best friends just slip and they become enemies so quickly. Tipu lah if sy kata sy xpenah ada pengalaman mcm ni kan. People always said that sharing is caring. But from my experience,  sharing is dying... Agree??

Some says that time changes and best friends can become strangers. Totally agreed!  For me, friends like that who need enemies. Enuf wif them.. :')


SM: To my dearest friend, be strong and just let it be. Meh nanges sama2 meh ;p

BEHIND THE SCENE WITH ANNAS EASKEY PHOTOGRAPHY

Ni kisah sambungan dari entry SEPETANG BERSAMA ANNAS EASKEY PHOTOGRAPHY, mahu kongsi lagi gambar3 behind d scene. hee...

Ni salah satu gambar sy lepas d makeup kan oleh sis Tya Adnan. Theme arab gitu. Sukeeee!!




Wardrobe ni ekslusif dari Yasalma Collection. Chantek sgt kan? Suke giler kot!

Me wif bro AnnasEaskey Photography. See, committed giler kan dia kasi tunjuk ajar kat sy neyh. Suke3.. I owe u much brother. :) 


Masa ni lah bru sy tau bukan senang nk buat kerja3 modeling + photography. Kena kuat + committed dlm keje.

Lastly nak kongsi gambar dgn Heliza AF.. Gojes and she's very kind. Suke lagiiiii...


SM: mahu jumpa Annas lg :)

MINGGUAN WANITA ~ EDISI NOVEMBER 2011

Promo Fareeda..Nyata Jelita kat Mingguan Wanita Edisi November 2011. Photoshoot kali ni skali ni dgn photoshoot promo Majalah Keluarga Keluaran Sempena Aidiladha ~ Edisi November 2011.
Gambar sy yg dlm box tu cos dh gilir3 dgn kakzalia utk photoshoot kali ni cos photoshoot utk MW and Keluarga dlakukan pd hari dan masa yg sama.






SM: Suka sgt tgk Mawar and kakZalia <3

MAJALAH KELUARGA KELUARAN SEMPENA AIDILADHA ~ EDISI NOVEMBER

Promo Fareeda..Nyata Jelita di majalah Keluarga







SM: Credit pic to Fareeda :)

UiTM ISLAMIC FASHION SHOW PART 3

With Penyanyi Yasin



SM: Credit to Fara cos tlg snap kan gambo.. :)

UiTM ISLAMIC FASHION SHOW 2011 PART 2

Entry kali ni sambungan dr entry UiTM ISLAMIC FASHION SHOW and UiTM ISLAMIC FASHION SHOW PART 1, tapi kali ni pic yg d upload and yg d tag profesional photoG. Thanks sume! Kalo pic Sy terlepas pandang nak credit tu, do let me know eh. Leh komen, text or PM kat FB. Nati sy update balik. :)




more pic ~~~

UiTM Islamic Fashion Show 2011 Part 1

Sambungan dari UiTM Islamic Fashion Show 2011. Gambar2 ni adalah collection peribadi dr BB sy. So picture quality tak berapa bagus. Anyway, hopefully semuanya Rejoice!!

Me with Fatin Suhana. She so adorable kan? Ni lah 1st time jumpa dgn si chantek neyh. Happy okay! Eventho hari tu she sgt busy, tp she still leh entertain kitorg dgn baik. Hopefully pasni leh jmpe kamu lagi ya. :)


UiTM Islamic Fashion Show 2011

Event: UiTM Islamic Fashion Show 2011 Date: 8 October 2011 Venue: Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam
All praises be to ALLAH SWT.. Syukur everything run smoothly  dan I was flattered cos can contributes something for this event. Thanks juga pada Fatin and Hafiz cos sudi invite sy untuk event ni. Also million of thanks to d crews yg mmg supportive habis lah. 

This pic was taken after d show (pose dalam car wajib ade :p). Gambar event hari tu sy still waiting org tag kan. Nanti sy update lg ye..  Sape3 yg ade gambar sy tu silalah tag kat FB or leh email sy at sue_putri87@yahoo.com.. Thanks ya :D

SM: Happy leyh jmpe all d hot models!

MEMOIR OF WENDY

Entry kali ni nak story sal my super dolly pet ~ WENDY. Mesti ramai nak tahu kan nape sy letak namanya WENDY. Hee.. Actually masa 1st amek dia sy letak nama ADIK. But then, bile kuar shopping and nampak lak restaurant fast food WENDY'S, terus ase nak tukar nama.. Cute kan.. heee :P 
Sy adopted her dari one of my friend kat UPM.  Million thanks kat dia! Sy adopted her since umur dia 2 weeks. Now, she dah 1 year 3 months. Huii.. Ase mcm baru smlm ja amek dia.