MEMOIR OF WENDY

Entry kali ni nak story sal my super dolly pet ~ WENDY. Mesti ramai nak tahu kan nape sy letak namanya WENDY. Hee.. Actually masa 1st amek dia sy letak nama ADIK. But then, bile kuar shopping and nampak lak restaurant fast food WENDY'S, terus ase nak tukar nama.. Cute kan.. heee :P 

Sy adopted her dari one of my friend kat UPM.  Million thanks kat dia! Sy adopted her since umur dia 2 weeks. Now, she dah 1 year 3 months. Huii.. Ase mcm baru smlm ja amek dia. 




Nilah pic Wendy masa dia umo 2 weeks. Yang tangan tu, tangan owner before. 1st tgk gambar ni terus sy fall in love dgn Wendy. Campur tertipu dengan mata biru tu. (Actually suka kucing mata biru) Last3 bile tanya balik kat owner, dye kate "tu sb flash lah. Ish3. Xpenah amek gambar binatang eh?".. Terkedu jap. Haha.. Bile dah deal elok3 dan persetujuan d buat, sy pegi amek Wendy kat Kolej Serumpun UPM. 1st time neh masuk kawasan kolej dak laki. Sesat + blur3 cket. =.=




Ni lak muke Wendy bile 1st time duk dalam keta. Diam ja. Good girl. :)
Masa ni she comot gile. Bawak keta laju3 balik umah cos xsabar nak mandikan dia. Comot + Comey ! 


Pastu, masa amek Wendy ni, owner tu dah gtau dia ade penyakit kulit. Mcm scalp kat kepala lah. Benda tu wat sume bulu kat badan dia leh gugur. Kesiankan. Tp sy cakap xpe.. Sanggup nak care dia sampai bile3.. uhh.. touching kan!






Eh, jgn takut! Ni Wendy, bukan Pocong. Hehe.. Ni pic 1st tyme sapukan ubat untuk dia. So kena balut xnak kasi dia mjilat. Kesian kan tgk. Tp untuk kebaikan dia, terpaksalah wat mcm ni. Nasib baik Wendy neh a gud girl. So dia diam ja. :) Syg Wendy..






Tapi tengok lah dia skrg ~










Gojes giler kan! Suke3! 
Dan this might sound weird, but she is my best buddy!! Bile tgk telatah dia ja, sy boleh gelak sakan. Hilang jap stress. :p
Kalo xcaya leh click kat link ni The Therapeutic Benefits of Pets. Ha, baru caya kan. So cepat3 pegi adopt mana2 pet yg ade. 






SM: Bila la sy nak timang cucu eh Wendy? ;)

Comments

  1. comel.. mula2 baca title tu ingatkan wendy ni dh takde. sorry.. anyways, kucing mmg cepat membesar. rasa mcm baru semalam je dia lahir, skrg dh remaja dh.. oh, ubat tu ubat apa? kalau kucing yg bulu senang gugur tp takde masalah kulit bole guna jg ke?

    ReplyDelete
  2. best3!!!1st tgk pic dia yg mata biru 2 pon hmpir ttipu..bru cdang nk culik dia nk tgk mata dia.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment