Skip to main content

MEMOIR OF WENDY

Entry kali ni nak story sal my super dolly pet ~ WENDY. Mesti ramai nak tahu kan nape sy letak namanya WENDY. Hee.. Actually masa 1st amek dia sy letak nama ADIK. But then, bile kuar shopping and nampak lak restaurant fast food WENDY'S, terus ase nak tukar nama.. Cute kan.. heee :P 

Sy adopted her dari one of my friend kat UPM.  Million thanks kat dia! Sy adopted her since umur dia 2 weeks. Now, she dah 1 year 3 months. Huii.. Ase mcm baru smlm ja amek dia. 




Nilah pic Wendy masa dia umo 2 weeks. Yang tangan tu, tangan owner before. 1st tgk gambar ni terus sy fall in love dgn Wendy. Campur tertipu dengan mata biru tu. (Actually suka kucing mata biru) Last3 bile tanya balik kat owner, dye kate "tu sb flash lah. Ish3. Xpenah amek gambar binatang eh?".. Terkedu jap. Haha.. Bile dah deal elok3 dan persetujuan d buat, sy pegi amek Wendy kat Kolej Serumpun UPM. 1st time neh masuk kawasan kolej dak laki. Sesat + blur3 cket. =.=




Ni lak muke Wendy bile 1st time duk dalam keta. Diam ja. Good girl. :)
Masa ni she comot gile. Bawak keta laju3 balik umah cos xsabar nak mandikan dia. Comot + Comey ! 


Pastu, masa amek Wendy ni, owner tu dah gtau dia ade penyakit kulit. Mcm scalp kat kepala lah. Benda tu wat sume bulu kat badan dia leh gugur. Kesiankan. Tp sy cakap xpe.. Sanggup nak care dia sampai bile3.. uhh.. touching kan!






Eh, jgn takut! Ni Wendy, bukan Pocong. Hehe.. Ni pic 1st tyme sapukan ubat untuk dia. So kena balut xnak kasi dia mjilat. Kesian kan tgk. Tp untuk kebaikan dia, terpaksalah wat mcm ni. Nasib baik Wendy neh a gud girl. So dia diam ja. :) Syg Wendy..






Tapi tengok lah dia skrg ~










Gojes giler kan! Suke3! 
Dan this might sound weird, but she is my best buddy!! Bile tgk telatah dia ja, sy boleh gelak sakan. Hilang jap stress. :p
Kalo xcaya leh click kat link ni The Therapeutic Benefits of Pets. Ha, baru caya kan. So cepat3 pegi adopt mana2 pet yg ade. 






SM: Bila la sy nak timang cucu eh Wendy? ;)

Comments

  1. comel.. mula2 baca title tu ingatkan wendy ni dh takde. sorry.. anyways, kucing mmg cepat membesar. rasa mcm baru semalam je dia lahir, skrg dh remaja dh.. oh, ubat tu ubat apa? kalau kucing yg bulu senang gugur tp takde masalah kulit bole guna jg ke?

    ReplyDelete
  2. best3!!!1st tgk pic dia yg mata biru 2 pon hmpir ttipu..bru cdang nk culik dia nk tgk mata dia.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…