Skip to main content

TINY LETTER 8 ~ SACRIFICES




Title post mmg xleyh blah kan. Saje nak wat gimik *Weee
Saje je nak update sal photoshoot tadi. Everything goes well kecuali Sy yg sgt xpuas hati wif myself. Especially my skin sgt lah dlm keadaan xmemuaskan. Very dry. Kesian my MUA - CikNon (makeup artist), mesti U stress kan nak make up kan Sy ? *Sigh
Last 2 weeks I was at d Ayer Hitam Forest Reserve, Puchong for National KEMPAS Camp as d facilitator. Mmg xsempat nk take good care kat skin. Kdg3 kalo penat gile pas je night activity trus tbongkang tido. Sgtlah x bagus perangai. Sila jgn tiru Sy ya semua. :p Sebelum tido sila lah cuci muka bersih3. But Sy sgt enjoy dgn Camp ni. Sgt berinfomasi. LIKE !

Lagi 1, thanks to eye bag ni yg obviously lah sgt nmpk ! *haish
Tak cukup tido and slalu ngadap laptop alasan d beri pd MUA ;p
FYI, sleep adalah hobby sy. Tp lately Sy mmg xcukup tido. Buat ape ? Ntah. Sy pun xsure. *GaruKepala :D
 Kata Kimora Lee Simmons, si model yg tinggi lampai tu 
" salah satu benda that we have to sacrifice utk success adalah kurangkan tido" 
~ Wondering, bole ke Sy ? Tskkk.. 
Bagi Sy tido adalah salah satu terapi *Alasan :p
Ngadap laptop mmg xleyh nak d elakkan cos skrg adalah musim thesis writing =.= Doakan Sy ya friends. Moga cepat3 sy habiskan master Sy neyh. Amin :)


Sy mao tido skrg. Nak kurangkan stress utk badan. *AlasanKeNi ? ;p


Night everyone. Sweet dreams. May ALLAH SWT bless us always :)






SM: I have enjoyed life a lot more by saying YES than by saying NO

Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.