Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

IFTAR ~ TREE PHYSIOLOGY LABORATORY UPM SERDANG

Majlis: IFTAR bersama lab mates and colleagues Tree Pyhsiology UPM Serdang
Location: Seoul Garden IOI Mall Date: 11 August 2011
SuhailiMohamad, Athirah, Nash, Iera, KakMeiza, Dr. Hazandy, Kamil, Zam, Ashadi, & Din



Thanks to Nash ( si comel berbaju pink tue) yg arrange-kan all d things untuk make sure Iftar bersama lab mates tahun ni berjalan dgn lancar. Syg kamu! Eventho ahlinya berubah saban tahun, kami tetap mcm keluarga. Miss You all guys!


Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...

PENCARIAN MODEL TUDUNG MAWAR FAREEDA 2011

Event: Pencarian Model Tudung Mawar Fareeda 2011  Location: Butik Fareeda Bandar Baru Bangi

Pencarian Model Tudung Mawar Fareeda 2011 telah berlangsung dgn meriahnya dgn penyertaan yg cukup memberangsangkan daripada peminat3 Fareeda di seluruh Malaysia. Majlis ini telah berjalan dgn jayanya dan d meriahkan sekali dgn SALE tudung Fareeda. 




Inilah sume peserta pencarian Model Tudung Mawar Fareeda. Gile gojes sume kan! Heart ! Hari ni mmg ramai papa&mamarazzi (bole ka guna istilah cmni :p), berpinar3 mate pas kena flash. Majlis ni start jam 230pm, d mulakan dgn fesyen show olh para peserta dan di judge olh 3 org juri yg berwibawa.
Sementara menunggu keputusan d umumkan, fesyen show rekaan tudung terbaru dijalankan. As usual, sy salah sorg modelnya lah. Wee.. Nebes! :p

Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...

KOSMO JUMAAT ~ 19 AUGUST 2011

Promo design terbaru dari Fareeda Scarfs..
Design sgt menarik dan sgt selesa d pakai. Bukan sbb sy model Fareeda sy ckp mcm ni. Tp mmg Fareeda Scarf ni worth to buy and to wear.


Selamat mencuba ya. :)

p/s: Sabtu ni nak tambah lagi koleksi Fareeda Scarf <3

BROGA HILL ~ INDAHNYA CIPTAAN-MU YA ALLAH!

~ Subhanallah (Glory be to ALLAH SWT) ~






Itu je yg sy bole katakan bila pendakian selama kira 40 min (cos byk stop snap pic) berakhir kat puncak tertinggi Broga Hill. Sbelum potpet3 lebih lanjut, sedikit info sal Broga Hill.


Broga Hill is located near Semenyih (about 40 minutes away from KL). Nama sebenar Broga Hill ni Bukit Lalang. Parking area d sediakan dan d kenakan fee sbanyak RM3/kenderaan (Motosikal sy xtahu brape :p).


Pendakian kali ni bersama2 dgn buddies3 kat UPM. Kami berkumpul kat kolej before btolak sama2. Kira2 jam 5pg btolak dari kolej. Dalam perjalanan tu kitorg berenti solat Subuh kat Stesen Minyak Petronas. Jam 615 smpai sana. Parking area kat ladang kelapa sawit. Start mendaki (xlupa bwk makanan) dan kami thankful cos tak hujan. If x, mesti jalan muddy and slippery. Thank You ALLAH SWT. :D


Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...

HARI HIMPUNAN BINTANG KOSMO! - MyIPO 2011

6 Julai 2011
Location: Double Tree Hotel by Hilton

Seperti biasa, if ada event yg melibatkan pensyarah (menjadi guest untuk apa2 event), pasti pensyarah atau pihak BKK tidak lupa untuk invite UPM Talents untuk turut serta. Barulah meriah katanya. Sambil memeriahkan majlis, sambil mempromosikan UPM Talents. 
Majlis ini telah dirasmikan oleh Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yg mana majlis ini dianjurkan untuk memperjuangkan serta membela nasib golongan artis di negara ini terhadap pelanggaran hak2 harta intelek (copyright). Ramai juga artis tempatan yg dtg memeriahkan majlis. 
Disebalik tabir (pic wif artis):



Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...

COVER STORY BERITA HARIAN VARSITI ~ GENERASI KELAS DUNIA

Khamis 4 Ogos 2011 Personaliti IPT ~ Suhaili Kaji Fisiologi Pokok


Last 3 weeks (I guess), journalist from Berita Harian Kak Khairina Yasin dtg ke UPM untuk menemuramah UPM Talents under kelolaan Tok. Seramai 4 org talents yg di invite untuk sesi kali ni termasuklah sy. Thanks Tok Dady (nama gelaran En. Faisal d kalangan UPM Talents). Antara talents yg tlibat selain dari sy adalah Wan, Ceylaa, and Firdaus (rasanya cos dia yg paling awal siap d interview n photoshoot. So xsempat nk kenal). Tok correct me if salah. :p
Before sesi interview tu mmg gile nervous cos xtahu apa nk cakap kan. Nasib baiklah ade si Ceylaa tu. Bolehlah sama2 nervous dan gugup. Tapi once dah jumpa kak Khairina, semua nervous and gugup hilang. Cos dia sgt supportive, talkative (yelah wartawan kan. no wonder lah), and easy going. Tambah2 lag Tok mmg xlekang dr monitor kami. :) Photographer juga sgt bgus and open minded.

So, bila dh siap semua. Nilah hasilnya. Click HERE untuk read full story. Again, million of thank to…

KOSMO JUMAAT ~ 12 AUGUST 2011

Promo Fareeda Scarf d Kosmo Jumaat 12 Ogos 2011
Model: Suhaili Mohamad, Mawar Karim, Kak Azalia Firdina, KakLiza & Meyra Amir

Sangat suka promo ni cos design sgt lawa dan warna warni. LIKE! Anyway, dearest friends, jangan lepaskan peluang borong time less ni ya. Happy Shopping. :')
#gambar ~ Fareeda..Nyata Jelita

p/s: Tak sabar nak beraya kat kg! :D

METRO JUMAAT ~ 12 AUGUST 2011

Promo Fareeda Scarf d Metro Jumaat 12 Ogos 2011


Model: Suhaili Mohamad & Mawar Karim





Menampilkan design terbaru dari Fareeda House of Scarfs. Kini datang dlm pelbagai size merangkumi kehendak dan keperluan para jelitawan peminat Fareeda. Thanks pd Puan Fareeda cos inform sal iklan ni :) Dan thanks juga pada kwn2 d FB cos update kan.  Maklumat lanjut boleh click HERE!




p/s: credit picture ~ Fareeda..Nyata Jelita

MINGGUAN WANITA ~ EDISI BERKEMBAR AIDILFITRI (AUGUST- SEPTEMBER 2011)

Promo Fareeda Scarf dalam Mingguan Wanita Edisi Berkembar Aidilfitri.

Model: SuhailiMohamad, Mawar, AzaliaFirdina, dan model cilik
MW Issue: Ogos - Sept 2011





Sangat suka promo Fareeda Scarf kali ni cos jenama tudung no.1 Malaysia ni conquer 4 pages skali gus dan mnampilkan kami bertiga dalam 1 page (selalu berdua). Like3



p/s: Alhamdulillah dengan rezeki dan nikmat dr ALLAH SWT <3

FAREEDA SCARF KE AIRASIA MEGASTORE ONLINE

Alhamdulillah.. All praises to ALLAH SWT. 

"FAREEDA telah dipilih untuk bekerjasama dengan anak syarikat penerbangan antarabangsa Air Asia iaitu Air Asia Megastore Sdn.Bhd. Kini FAREEDA melebarkan sayapnya ke merata dunia, peminat FAREEDA boleh membeli tudung eksklusif FAREEDA di mana sahaja sekarang !!!"                  Fareeda..Nyata Jelita




Alhamdulillah juga cos sy diberikan kepercayaan untuk mempromosikan rekaan2 Fareeda Scarf. Pada mereka yg berminat untuk membeli secara online, bole click d link ni AirAsia Megastore




Happy shopping ya



p/s: eventho shoot untuk entry kali ni sgt lama, tp hasilnya berbaloi3. <3





PAMERAN PENGANTIN PICC

10th July 2011


Event: Pameran Pengantin Putrajaya
Location: Putrajaya International Conv. Center
Scarf: Fareeda Scarf
Makeup & Wardrobe: KakLyana



On 6th July sy dapat invitation dari MUA yg bpengalaman KakLyana untuk jadi model catwalk pertandingan andaman di Pameran Pengantin Putrajaya. Alhamdulillah, rezeki dr ALLAH SWT.

Nak bace lagi? Click kat link "READ MORE" tu...