Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

ME ON INSTAGRAM!

Assalamualaikum..
Hai everyone! Me on instagram! I'm so excited. Mahahaha #Dush! Sebenarnya dah lama buat profile kat situ. Tapi ni baru berkesempatan nak share kat sini. Hee.. 
You guys can reach me at instafeed by clicking this link http://instagram.me/suhailimohamad or http://instagram.com/suhailimohamad/! Or boleh search kat mobile instagram dengan nama "SuhailiMohamad". Mudah kan!?? 



This is how it will looks like when you clicking http://instagram.me/suhailimohamad



Ni pula if click link ni http://instagram.com/suhailimohamad/





Meanwhile, if guna phone it will give You this look 




Which one do You prefer?


Assalam..

TINY LETTER 12 ~ PERINGATAN UTK PARA IBU

Assalamualaikum..

Women drivers! And I'm one of them. Kalau dulu masa first drive, Abah sangat takut naik dengan Saya. Bila nak bawa or ajak Abah temankan pergi mana-mana mesti dia yang nak drive or sanggup ajak Saya bonceng motor. Hehu. Punyalah Abah nervous nak naik. Tapikan, tu dulu punya perception untuk women drivers, sekarang tak lagi. Malah kami lebih cekap dari lelaki! 


Tapi apa yang Saya nak highlight kat sini bukan kepakaran kami driving tapi peringatan untuk para ibu yang ada anak kecil. You know what, aritu kan masa otw balik rumah, Saya follow satu kereta. Sangatlah slow di jalan raya yang speed limitnya 90km/hr. But yet, I'm still try to be patient. Pemandunya sangat berhati-hati mungkin. Tapi Saya mula was-was bila kereta tu kejap ke kanan, kejap ke kiri. Tak tahan follow driver macam ni, Saya memotong dengan cara penuh berhemah. *PujiDiri. Ahha. Shockingly, rupa-rupanya si ibu driving dengan pangku anak di riba & biarkan si anak memegang stering kereta! OMG!!





THEY'VE GROWN UP!

Assalamualaikum...
Holla everyone! I'm so excited nak kongsi dengan awak semua tentang my fluffiest pets. Mereka ni memang boleh hilangkan tension after a hectic day. Bila tengok gelagat mereka mesti tersenyum sorang2! Seyes. Mak dia nama Wendy. Tapi umur tak panjang. Lepas 4 bulan beranak diorang ni, dia mati. Sobs. :'( Sedih sangat. Tinggal la anak dia dua ekor je. 

Let me introduce u to my breathtaking best friends. 



Yang ni Kitty a.k.a Cenge. Nama cenge ni dapat sebab masa kecik2 dulu dia ni memang tak boleh siapa2 sentuh langsung.  Gosok sikit je mesti kena gigit. Pastu bulu2 kat badan dia mesti tegak je. Garang neh! Oh ya, Kitty ni betina okay.





Kembar c Kitty ni lah namanya Lulu a.k.a Comot. Lulu ni jantan tau. Tapi nama betina sebab mase kecik tak tahu lak dia ni jantan. Ingatkan betina sebabnya Lulu ni sangat manja. Nak orang usap je. Kadang tu sampai naik rimas. If tangan pegang benda lain mesti dia gigit or cakar2 manja sebab nk suruh usap dia. Dia dpt nama comot masa…

EVERYTHING IS NEW!

Assalamualaikum.. 
Perasan tak apa yang lain kat blog sy ni? Ha, betul3! Everything has changed! New layout, new background picture, and everything is new!! And of cos sy sukaaaaa! Actually dah lama sangat nak customize blog ni tapi tak ada masa. Lagipun Sy sangat2lah sayang dengan layout lama. It means so much to me.. :') Sobs..




Tapi, apa pun i do love this new layout! Ceria color nya. Suka sebab Sy yang godek3 sendiri. Ehhe.. Sampai juling3 mata. Anyway thanks pada yang sudi singgah ya. 

Happy blogwalking.. Sayonara (:


MAJLIS PELANCARAN MAJALAH FAREEDA & PERASMIAN BUTIK FAREEDA

Assalamualaikum semua !
Ramai ke yang dah tidur? Malam ni mind set nak menulis tesis, tapi otak dah sangat beku! Haih. Scroll page Selebriti FAREEDA Magazine, ternampak lak gambar2 masa Majlis Pelancaran Majalah FAREEDA dan Perasmian Butik FAREEDA Bandar Baru Bangi. 
Kita start dengan gambar ni dulu ya; Inilah host kami aritu! Sangat2lah profesional & gagah perkasa (tak ada kena mengenakan!?) Hiks



Ini pula antara tetamu yang hadir. Thanks to them all. Memang havoc majlis FAREEDA (:


Ramai kannn!? Ni pun masih ramaiii lagi kat side lain. Syukur! Sambutan memang tersangatlah bagus!

Retis Nabil & Angah Raja Lawak juga diundang untuk memeriahkan majlis ni. Memang meriah gila lah. Dengan kami2 sekali dikenakan! Heh


read more..

Fiery FAREEDA

Assalamualaikum..

 Heehoo! Sesuai dgn tajuk entry kali ni, Sy nak cerita serba sedikit tentang perkembangan FAREEDA..Nyata Jelita. Alhamdulillah.. Dari masa ke semasa, permintaan untuk tudung FAREEDA semakin meningkat. 






Kalau siapa2 yang rajin ke Bandar Baru Bangi mesti akan nampak yang FAREEDA die hard fans beratur kat perkarangan Butik FAREEDA kan? Macam gambar kat atas tu. Tapi skrg FAREEDA fans dah tak payah nak beratur lama2 kat situ. Sekarang dah ada sistem nombor. Maknanya dengan adanya sistem baru ni, FAREEDA fans boleh pergi makan atau ronda2 kawasan sekitar tanpa perlu risau yang lain potong Q. Senangkan??!

Untuk yang lagiii tak ada masa untuk beratur & tunggu, sistem FAST LANE adalah pilihan yang tepat. Dengan hanya tambahan RM20, sistem ni membolehkan FAREEDA fans legally cut Q others yang tengah beratur tu. So, tanyalah diri sendiri mana yang nak dipilih.




Ni lak suasana dalam butik. Jangan risau, awak semua akan dapat tudung yang gorgeous2 walaupun ramai. Sebab stock t…

Zain Zaidin di Butik FAREEDA ! Ohmaii !

Assalamualaikum semua !
Korang semua dah tengok tak sketsa pendek dari FAREEDA ni?

Zain Saidin Shopping di BUTIK FAREEDA

Tengok la ye. Sangat best! Situasi dalam sketsa ni memang betul2 terjadi. Beratur & mengambil nombor untuk pembelian adalah perkara biasa kerana kapasiti peminat FAREEDA semakin bertambah. Alhamdulillah. Semoga usahawan bumiputera diluar sana lebih gigih berusaha ya. Kejayaan tidak akan datang bergolek tanpa usaha. 
Till then.. (:

SM: He's fairer than me. Tskk

FAREEDA Zaynab

Assalamualaikum..

Hai everyone! Kali ni cepatkan Saya update blog. EXCITED sangat nak share hal yang baik dengan korang semua! 
If awak salah seorang dari Kipas-Susah-Mati FAREEDA mesti dah boleh bayangkan tudung @ telekung FAREEDA Zaynab kan? 

Gambar ni adalah 'cover photo' dari pageFareeda..Nyata JelitaBoleh la jenguk2 kat sana ya. 




Sedikit info berkenaan tudung @ telekung FAREEDA Zaynab ni:

* Boleh dipakai untuk menunaikan solat (menutup aurat dengan baik)

* Ber-awning lembut (sujud dengan sempurna)

* Pelbagai saiz (S, M , & L)

* Labuh & Ekslusif

* Tidak panas



Ha, apa tunggu lagi? Jom dapatkan sekarang!

Till then, goodnight good people (:



SM: Life can never be perfect, but you can always see it in a perfect way

Magazine FAREEDA 2nd Edition:BTC

Assalamualaikum.. Hai everyone! Mesti ramai yg dah tido kan time sy update post ni? Actually dah byk minggu postpone cos banyak komitmen lain. Tapi malam ni mata sgtlah segar. So apa lagi, menulis kat sini lah gamaknya. Kali ni nak share BTC utk photoshoot majalah FAREEDA edisi ke-2. Sedikit details:
Lokasi: Hotel Marriot Putrajaya Artis Jemputan: Fahrin Ahmad
Model: Sy, CikMawar (Duta FAREEDA) & KakZalia MUA: CikNon
PhotoG: En. Zul & team


Cover utk kali ni adalah SisZalia. Mcm barbie kan? Sukaaa!! Skrg nak share unofficial gambar yg di-snap pakai phone. Quality memang takboleh nak beat DSLR la ya. 

Gambar 1st mestilah gambar ala2 perasan gitu. Dgn En. Fahrin. Baju sedondon hanyalah kebetulan ya. :p Working with Fahrin sangatlah senang cos dia sangatlah profesional & tak cerewet. Photoshoot dalam mood happy3 jea. :D


Ni lak scene kat pokok besar. Mengigil lutut Sy kat atas tu. Dengan 6" heels lagi. The rest, let photos speak for itself (sebenarnya dah takde idea nak menulis. A…

IFTAR - Perasmian Resipi Sunnah (TV9) & Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak2 Yatim

Assalamualaikum..
Alaihai, dh hbis ramadhan dh baru nk update sal IFTAR ni. Tskk.. Xsempat nk on9. Banyak hal2 lain yg perlu didahulukan. Based on tajuk entry kali ni, mesti ramai yg tertanya2 kenapa jelitawan2 FAREEDA ni di-invite ke IFTAR sempena Perasmian program masakan yg diberi nama Resipi Sunnah yg ditayangkan di TV9. Sebenarnya untuk program ni, FAREEDA is the main sponsor ! Curlassss kannnn ?? 
Untuk IFTAR kali ni adik2 kita yg kurang bernasib baik dijemput untuk memeriahkan majlis. Diorg sgt2 la comey2. Berbisik didalam hati betapa bertuahnya diorg dikasihi ramai. 

Some details berkenaan IFTAR ni
Venue : Topaz Ballroom, One World Hotel PJ Date : 27th July 2012

Actually Sy tak tahu sgt details berkenaan IFTAR ni sebab everything di-arrange-kan oleh pihak production house. Kitorg just pergi utk memeriahkan lg majlis. Majlis IFTAR ni diserikan lagi dengan kehadiran YB Tan Sri Rafidah Aziz. 





Dan ni lak antara ladies3 yg dtg. Best duduk 1 meja dgn korg. Kepala gile2 sume. Hewhew! Ha, k…

Shooting RTM: Selamat Pagi Malaysia - EjaShahril Collection & Design

Assalamualaikum.. 
Hello everyone ! Lamanya x update blog. Huah. Rase rinduuu lak nak menulis kat sini. So untuk entry kali ni Sy nak update latest event yg sy join baru2 ni.  Sedikit details:
Event: Shooting for RTM-Selamat Pagi Malaysia
Location: Royale Chulan Hotel Kuala Lumpur
Outfit: Eja Shahril Collection & Design
Date: 25th July 2012

....................................



Sy menggayakan koleksi Jubah - Madina Abaya. Trendy & comfortable! Kitorg shooting aritu kat area swimming pool hotel. Open space & direct sunlight. Tp still xrase panas or sweating. Oh ya, MUA yg makeup-kan Sy arini adalah Suhaib Daud. Flawless gile kan muka Sy kan ? Hewhew, suke!! 

Ok ok. Enough wif that. Skrg nk kenalkan lak model2 yg terlibat aritu. From left, Sis NurulZaadah, me, Adila, Eka , Sis Eja (owner), SisLiza, Ida, Esul & Fatin. Kenal x? Mesti korg kenal kan diorg ni? Kalo xkenal xtao la. Top model hokay! Paling penting gojes mojes sume!

Credit pic: Chenta Bhuta
Now, meh lak bkenalan dgn tenag…

Newborns !

I'm so excited ! There are new furry thing in the house !!
Congrats to Wendy !!

She gives birth to this lovely creatures on 4th May 2012 ~~ Weehuuu 



SM: Happy :D

KOSMO 24th APRIL 2012

Assalamualaikum ..
just nk share promo Fareeda..Nyata Jelita kat Kosmo aritu. 




SM: nati jgn lupa dptkan Set Ekslusif Pra Raya ni ya

Body Wrap Photoshoot

Hai everyone !!  Sihat ? Sihat kan ? Alhamdulillah :D
 Praise be to ALLAH SWT, hr ni photoshoot run smoothly (: Sgt enjoy dan asik gelak xhengat dunia. Arini photoshoot  untuk SET EKSKLUSIF PRA RAYA dari FAREEDA..Nyata JELITA ! Set eksklusif ni membolehkan anda (Kipas Susah Mati FAREEDA Scarf) memiliki fabric Chiffon eksklusif yg sama color and design dgn Fareeda Scarf ! Kiranya baju akn matching dan tudung. Bestkan ? Lg3 dah xlame nk raye ni !
MUA : CikNon PhotoG :AbgZul Credit photo : Fareeda..Nyata Jelita Page

Nilah output nya ! Mmg sgt enjoy mase wat body wrapping td. Kejap rase mcm princess, kejap ase mcm duyung, n tetibe ase nk nyanyi nustan. ~~Weee . See, excited kan Sy :p 
Credit to CikNon yg sgt creative td . Sy suka !!
Pd Kipas Susah Mati FAREEDA SCARF, jgn lupe ya dptkan SET EKSKLUSIF ni ya . Bole start buy it arini (21042012). Warna mmg sgt3 chantek ! Nanti FAREEDA Page akn upload photos design3 yg lg menarik & chantek ! Keep urself updated ya ! :D
Pastikan beli ORIGINAL FAREED…

RESELLER SAH FAREEDA SCARFS

Alhamdulillah.. Permohonan untuk become one of d Fareeda Scarfs authorized Reseller & Dealer telah pun diluluskan.
Untuk kipas-susah-mati (die hard fans) Fareeda..Nyata Jelita , rajin3 lah singgah kat Fareeda SuhailiMohamad . 


Ade stock baru kat situ. Semestinya  GENUINE FAREEDA SCARFS!! 
!! ELAKKAN PRODUCT TIRUAN !!


SM: Carilah keuntungan dari usaha sendiri, bukan dari titik peluh org lain. (: Peace !

LOOK GOOD IN PICTURES

Assalamualaikum ..

Hai heart-kinded people ! Thanks for viewing and reading.
 Harini nak share some basic info in "how to look good in pictures". Looking good in pictures make you feel more confident about yourself, which is important. Lots of people always said that, " Just applied makeup on ur face and you'll look stunning". Agree ? Me - partially agree.  For me the most important is how do you represent yourself. 


So here are the 12 steps You can take to look good in pictures: 

1. Learn why you look bad in pictures Look at pitures of yourself and pictures of others, and find out why they look great and why you look bad. Sometimes the problems are:  a) Bad hairstyles or too "messy " hijab styles or clothing choice b) Closed eyes c) Wrong angle d) Shady areas
Read more ..

TWO DAYS WITH JELITAWAN FAREEDA PART 3

Assalamualaikum...
Entry kali ni nak sambung cite sal Pencarian Model Fareeda 2012 lg. Masih banyak gmbr3 yg belum di upload. Sambungan dr PART 1 dan PART 2


Sila jeles ya tgk gambar neyh ! Sebab Sy pon jeles! =.= Tskk.. Xsempat nk bgambar dgn Nabil. Nanges =.=' Ni adalah antara jelitawan3 yg turut serta dalam pencarian kali ni. Chantek3 kan sumer.. aaaahhh.. Melted *winkwink


Ha, ni lak with KakZalia - Model Fareeda 2010! Adore her so much. Dulu masa 1st berkerjasama dgn kakZalia, mata tak berkelip tgk kakZalia. Macam barbie doll bergerak ! MasyALLAH .. Suke !!

Read more..

TWO DAYS WITH JELITAWAN FAREEDA PART 2

Nak sambung entry PART 1. Semalam sangatlah ngantuk. o.O
Credit photos ada kat every photo caption. Thanks pd sume yg sudi upload gambar (: Entry kali ni nak upload photos masa grand finale (25032012). Arini sy d makeup by CikNon

Thanks dear cos uploadkan gambar ni. Sukee3 !! Paling penting background blkg tu. Mase semi final xtao lak ade background ni. wuwuwwuu .. 


Sy dan CikMawar with the WINNER !! She's pretty right ? Suka sgt ! She deserve the crown ! Jelitawan lain pun tak kurang gorgeous and super attractive. Just maybe rezeki tak memihak pada mereka kali ni. Be grateful sbb dah layak masuk ke semi final dan final. Bukan calang3 leh lepas tapisan tu kay (:


Read more ..

TWO DAYS WITH JELITAWAN FAREEDA PART 1

Assalamualaikum..
Kali ni nak kongsi photos masa Semi final Pencarian Model Tudung Fareeda 2012. I'm very excited ! The contestants sume gorgeous giler ! Cant take my eyes off them. (: 
Entry kali ni kongsi photos masa semi final 24032012 
Credit photos ade kat every photo caption ya. Thanks pada yg sudi upload gambar3. Sukee ! 
Oh ya, Sy one of d judges untuk Pencarian Model Fareeda 2012 kali ni. Nervous okay. Maklumlah nak kena judge sumer yg gojes and meletop3 tue ! Million of thanks to Fareeda..Nyata Jelita cos kasi opportunity mcm ni kat Sy. I was so flattered ! 

Gambar ni d snap mase kat atas stage. 


Dari meja juri. With CikMawar yg sememangnya gojes !

Read more ..

Majalah KELUARGA ISU APRIL 2012

Promo Fareeda Scarfs 
Model: SuhailiMohamad & Cik Mawar
Majalah: Keluarga  Isu: April 2012
Credit pics to: Fareeda..Nyata Jelita FB Page










Chantek3 kan design terbaru ni. Cepat3 eh shopping. If nk shopping online leyh surf Fareeda Cyber Shoppe


SM: Cepat3 beli ye (:

MINGGUAN WANITA

Cover page - Ana Raffali


Model: SuhailiMohamad & CikMawar Lokasi: Karangkraf Seks. 15, Shah Alam Credit pictures: Fareeda..Nyata Jelita FB Page






Chantek3 kan design Fareeda Scarfs skrg? Sy paling suke bunga3 tu ! 

SM: cpt3 pegi serbu butik Fareeda (:

Blueberry Cheese Tart

Homemade



Blueberry Cheese Tart 

Sweet pastry (for any tart base) Ingredients:
(A) 180gm Butter (Salted butter) 80gm icing sugar
(B) 1tsp Vanilla Essence 1no Egg (this mean 1 number of egg :D )
(C) 300gm plain flour 20gm milk powder
Methods: Beat (A) until creamy. In between add in (B). Fold in (C), knead to form dough (usually about 12-15minutes). When ready, press dough into tart moulds. Bake at 180degree for about 12-15 minutes.

Blueberry Cheese Filling
Ingredients:
(A) 25gm Butter 250gm Cream Cheese 60gm Icing Sugar
(B) 1no Egg 1tsp Lemon Juice
(C) 80gm Blueberry Jam
Methods: Beat (A) till fluffy and add in (B). Place the batter paste into piping bag and pipe into the baked tart pastry. Bake at 170degree for 10 minutes (or use ur finger to touch the top layer of cheese cream, tart is ready to tray out when it is not sticky). After that, decorate it with (C). 

Good luck !!
Oh ya, satu lg tu Chocolate Caramel Tiramisu. Recipe nati sy post on d next entry yup. Sleepy already. Hoamhh (:
SM: (:

KOSMO 10032012

Promo Fareeda Scarfs 


Happy shopping ya everyone :)

SM: kombinasi warna kali ni mmg chantek3 blake !

KOSMO 09032013

Promo Fareeda Scarfs kat paper Kosmo. Suka cos ade gambar finalist Pencarian Model Fareeda 2012. Yeehuuu.. Chantek3 !! Good luck everyone ! Jumpa nanti eh



SM: xleyh cari makan dah la pasni . eh Haha JK :D

Promo FAREEDA Scarf - Purple Day 16032013

Ni promo kat wall Fareeda..Nyata Jelita utk purple day last week. 




SM: Sy nampak purple kan ? Wee .. Suke3!!

KOSMO 16032013

Assalamualaikum ... 
lamenye ase x update blog . weehuu .. Ni just nak share promo Fareeda..Nyata Jelita kat paper Kosmo last week. 
Sy suke dgn cara promo Fareeda Scarfs kali ni . "Crazy Purple Day" untuk hari promo ni published saje. Customers hanya perlu wearing anything in purple color and terus leh nikmati tawaran crazy price ! Easy uh ?
Satu lg, purple color ni always do d days kan ? Sy pon byk koleksi Fareeda Scarfs and outfit warna purple. Suke !


Know what, the color purple is the color of imagination and spirituality. Stimulates imagination and high ideas. Utk lbh lanjut sal color purple, leh baca SINI







SM: Xsabar nk tunggu majlis pencarian model Fareeda 2012 . Yeehuuu

TINY LETTER 13 ~ GREEN EYED MONSTERS

Sharing some basic info 
Fact : nothing can ruin a relationship faster than jealousy. Ladies - take note yup . *Sy pon !  Tskk .. 

Jealousy creates anxiety, curiosity, anger, hate and fear. No one think clearly when jealous . Setuju setuju setuju ? Setuju !! No one want a jealous mate and no one likes being jealous . Haih . Jealousy will make you old before your time . Yelah, selalu wat frowny face. Sume wrinkle keluar . ahha
So what causes jealousy ?
Afraid of hidden communication lines . (I guess) . Trying to uncover them and make you think of questions , then make you assume the worst .



The solution :
COMMUNICATE !! If you're jealous, you need to communicate . Need to stop assuming the worst and ask questions . Communicate and express your feelings , so you can work out solutions . Use communication to solve problems . Jangan pendamkan je , lama2 exploded lak . Express your love and show your affection. Resolve your mystery of the past and discuss your feeling in the present . Make plan…