Skip to main content

TWO DAYS WITH JELITAWAN FAREEDA PART 1


Assalamualaikum..

Kali ni nak kongsi photos masa Semi final Pencarian Model Tudung Fareeda 2012. I'm very excited ! The contestants sume gorgeous giler ! Cant take my eyes off them. (: 

Entry kali ni kongsi photos masa semi final 24032012 

Credit photos ade kat every photo caption ya. Thanks pada yg sudi upload gambar3. Sukee ! 

Oh ya, Sy one of d judges untuk Pencarian Model Fareeda 2012 kali ni. Nervous okay. Maklumlah nak kena judge sumer yg gojes and meletop3 tue ! Million of thanks to Fareeda..Nyata Jelita cos kasi opportunity mcm ni kat Sy. I was so flattered ! 


Fareeda Jmy
Gambar ni d snap mase kat atas stage. 



Zack Dicaprio Jr.
Dari meja juri. With CikMawar yg sememangnya gojes !


Read more ..

Zack DiCaprio Jr.
Masa ni contestants tgh wat catwalk. Mesti korg wondering kan kenapa judges gelak sampai mcm ni ? Ni gara2 Nabil dan Angah la ni. Lawak diorg mmg superb habis ah.



Siti Syira
Ni lak mase kena panggil dgn Nabil & angah naik stage. Nabis baik lah CikMawar ade skali. Nebes okay. Nasib baik Nabil xsuruh wat aksi yg pelik. :D  ;p 



Zack DiCarpio Jr.
Gambar candid. Sy dan Aim Azam (MUA). Nasib baik xwat aksi3 pelik kan ? Aksi konon tgh control cun ke. Eh? haha :D



Puteri Anne
Ni lak time tgh kasi saguhati kat sume peserta. Kaki masa ni dh mgigil3 cos pakai heels dan duk kat tepi stage. Nasib baik xjatuh bwh. Ngee :p



Cik Rosie
See .. As i told you before, cant take my eyes off them. Seriously they were super gorgeous wearing Fareeda Scarfs ! 


Rasanya takat ni dlu la entry kali ni. Mate dh almost juling tahan ngantuk. Nati Sy update lg yea. (: 

Night kindhearted people .. 



SM: Hijabi woman are attractive in their own ways (:

Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…