Skip to main content

TWO DAYS WITH JELITAWAN FAREEDA PART 2



Nak sambung entry PART 1. Semalam sangatlah ngantuk. o.O

Credit photos ada kat every photo caption. Thanks pd sume yg sudi upload gambar (: Entry kali ni nak upload photos masa grand finale (25032012). Arini sy d makeup by CikNon


Fareeda Jmy
Thanks dear cos uploadkan gambar ni. Sukee3 !! Paling penting background blkg tu. Mase semi final xtao lak ade background ni. wuwuwwuu .. 


Siti Syira
Sy dan CikMawar with the WINNER !! She's pretty right ? Suka sgt ! She deserve the crown ! Jelitawan lain pun tak kurang gorgeous and super attractive. Just maybe rezeki tak memihak pada mereka kali ni. Be grateful sbb dah layak masuk ke semi final dan final. Bukan calang3 leh lepas tapisan tu kay (:


Read more ..

Zack DiCaprio Jr.
Gambar ni lak d shoot olh Zack. Thanks ya (: Posing dgn cenderahati untuk juri. Thanks Fareeda Scarf. Sukeee !! Weee.. Macam tao3 jea Sy suka leopard. \(^.^)/ *melompat 


Siti Syira
 Siti Syira wins 2nd Runner up in this competition. Congrats dear. (: Btw, She's a lecturer at UiTM. Bangga. Harap3 leyh jadik cam Syira gak. Oh ya, both of us d makeup olh CikNon. 


WanAni Mahmud
 Gambar ni masa Sy baru sampai kat SACC mall. Nasib baik  KakAni tahan Sy kan ? If x, xsempat bgambar lah kita kan. Kalo xde event mcm ni ntah bila lak nak jumpa. Thanks Sis for this photo (;


CikNon 
Ha, ni lah CikNon. MUA Sy masa final ritu. Magic touch kay.
*Abaikan muka Sy yg nmpak lain ms gambar ni. Handbag tu berat sgt kot. Tskk =.='


Mawar
 Ni lak photo dari phone CikMawar. Kitorg mmg suke giler bgambar. Sy suka dgn baju Mawar semi final and final ritu. Gorgeous ! Leyh jahit utk raya nanti lah (: Before that kena kempiskan perut dlu. Eh? :D


Noy Kimora Aiko
 Sy dan Nurul Ain. Thanks to Noy Kimora Aiko cos sudi upload gambar kitorg. Wink3 ..


Asnidar Shafie SiMerpati Putih
Ni lak gambar kakAs. Salah sorg peserta. Pemenang untuk kategori Like FB terbanyak dan Pemenang Model Kreatif. Congrats Sis :D


Kali ni takat ni dlu lah ya. Nak concentrate tgk cite Bobby kat TV3 lak ni. Dari td mate sbelah ke lappy sbelah ke TV.  Till to d next entry (: 

Take care everyone


SM: nanges lah tgk Bobby neyh :'( 

Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.