Skip to main content

LOOK GOOD IN PICTURES


Assalamualaikum ..


Hai heart-kinded people ! Thanks for viewing and reading.

 Harini nak share some basic info in "how to look good in pictures". Looking good in pictures make you feel more confident about yourself, which is important. Lots of people always said that, " Just applied makeup on ur face and you'll look stunning". Agree ? Me - partially agree.  For me the most important is how do you represent yourself. 


Credit pic: AnnasEaskey Photography and Yasalma Modest Dress

So here are the 12 steps You can take to look good in pictures: 


1. Learn why you look bad in pictures
Look at pitures of yourself and pictures of others, and find out why they look great and why you look bad. Sometimes the problems are: 
a) Bad hairstyles or too "messy " hijab styles or clothing choice
b) Closed eyes
c) Wrong angle
d) Shady areas

Read more ..

2. Believe in yourself

Remember, sometimes even if you look great in picture, you won't think so if you have self criticizing. So wake up !! Believe in yourself ! 

3. Preparation

Get out clothes that your favorite and look good on you. Solid colored shirt usually look the best. Stay away from crazy prints that will draw attention away from your face. But in case that the outfit is sponsored and it's not your taste, just keep in mind that the fashion designer know the best. Wear it with confidence.

4. Choosing hijab styles or do hairstyles that suit you best

Hijab style that suit me best is absolutely Fareeda Scarf ! Fareeda Scarf makes me look elegant, confident, and gorgeous (e eh, terlebih perasan lak kan ;p). For those yang free hair, try to wearing your hair down. It will make your face look smaller. On  the other hand, if your face are smaller, try to wear your hair up and out of your face.

5. Emphasize them!
You are unique and there are thing that you can do to make the strong features of your face stand out.

6. Clear your skin

Know your skin types. Try to consult a skin-care professional or your doctor about the best skin care for you. My best skin care tips are I always wash and cleanse my face from any make up before go to sleep no matter how late or tired I am. 

7. Good night and sleep tight
The day before you get your picture taken, make sure you  have a good night sleep. Make sure you're not stressed out  beacause it will show in the pictures. 

8. Feel confident !!
This is important !! Be proud of who you are. When smiling in photos, be sure its genuine. If you try to fake your smile then you'll look really bad. So feel happy and be happy as well. Love what you do and passionate about it.

9. Find a good sport to shoot
Make sure it is not a shady place or to sunny/bright. Shady area will mess with your skin tone and make you look older while too sunny/bright area will make the photos look dim and will look washed out. 

10. Find inspiration
Credit pic: Blog Sandra Azwan
Take a look at your idol photos or celebrities. What make them look good ? Their pose ? Their smile ? Imitate it until you achieve your look!

11. Practice in from of camera or mirror 
Practice in what pose you look best or what way you want to smile. 

12. Smile !!
A nice soft smile will work perfectly :D


Good luck !! (: Hope you gain something useful after reading this.

Till to the next entry. C ya !! (:



SM: always look at the positive side not at the negative side (;

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…