Skip to main content

Shooting RTM: Selamat Pagi Malaysia - EjaShahril Collection & Design


Assalamualaikum.. 

Hello everyone ! Lamanya x update blog. Huah. Rase rinduuu lak nak menulis kat sini. So untuk entry kali ni Sy nak update latest event yg sy join baru2 ni. 
Sedikit details:

Event: Shooting for RTM-Selamat Pagi Malaysia
Location: Royale Chulan Hotel Kuala Lumpur
Outfit: Eja Shahril Collection & Design
Date: 25th July 2012

....................................



Credit pic : En mohd Faizal

Sy menggayakan koleksi Jubah - Madina Abaya. Trendy & comfortable! Kitorg shooting aritu kat area swimming pool hotel. Open space & direct sunlight. Tp still xrase panas or sweating. Oh ya, MUA yg makeup-kan Sy arini adalah Suhaib Daud. Flawless gile kan muka Sy kan ? Hewhew, suke!! 

Ok ok. Enough wif that. Skrg nk kenalkan lak model2 yg terlibat aritu. From left, Sis NurulZaadah, me, Adila, Eka , Sis Eja (owner), SisLiza, Ida, Esul & Fatin. Kenal x? Mesti korg kenal kan diorg ni? Kalo xkenal xtao la. Top model hokay! Paling penting gojes mojes sume!


Credit pic: Chenta Bhuta

Now, meh lak bkenalan dgn tenaga kerja spanjang shooting kali ni. Excepts us (model), SisEja & husband, d rest are MUA yg tlibat utk mcantikkan kitorg. Thank u so much guys! Great team & great work!




Read more..


Lets photos speak for itself. Selamat mjamu mata :D















Sampai sini je la eh. Thanks to everyone yg tlibat. U all sgt sporting hokay! Nanti kta jmpe lg eh. Thanks to SisEja cos invite Sy join shooting ni. Photographer yg terlibat Mohd Faizal & Chenta Bhuta - Thanks! Gmbr2 korg mmg superb!






Till then, gudnite good people :D


SM:  Life is a gift, appreciate it

Comments

  1. dear suhaili...also read this entry... http://fairuzliyana.blogspot.com/2012/07/eja-shahril-resources.html

    ReplyDelete
  2. siapa yang comel pakai baju pink tu? :)

    ReplyDelete
  3. assalam.... awak stdy kt upm... master of science ape ye?

    sy pn stdy kt upm gak.. master... mane tau dpt jmpe...

    leh mintak autograph... hehe...

    ^_^

    ReplyDelete
  4. singgah sini dan follow..
    cantik-cantik =)
    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/menarik-dan-tertarik.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…