Skip to main content

IFTAR - Perasmian Resipi Sunnah (TV9) & Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak2 Yatim


 Assalamualaikum..

Alaihai, dh hbis ramadhan dh baru nk update sal IFTAR ni. Tskk.. Xsempat nk on9. Banyak hal2 lain yg perlu didahulukan. Based on tajuk entry kali ni, mesti ramai yg tertanya2 kenapa jelitawan2 FAREEDA ni di-invite ke IFTAR sempena Perasmian program masakan yg diberi nama Resipi Sunnah yg ditayangkan di TV9. Sebenarnya untuk program ni, FAREEDA is the main sponsor ! Curlassss kannnn ?? 

Untuk IFTAR kali ni adik2 kita yg kurang bernasib baik dijemput untuk memeriahkan majlis. Diorg sgt2 la comey2. Berbisik didalam hati betapa bertuahnya diorg dikasihi ramai. 


Some details berkenaan IFTAR ni

Venue : Topaz Ballroom, One World Hotel PJ
Date : 27th July 2012


Actually Sy tak tahu sgt details berkenaan IFTAR ni sebab everything di-arrange-kan oleh pihak production house. Kitorg just pergi utk memeriahkan lg majlis. Majlis IFTAR ni diserikan lagi dengan kehadiran YB Tan Sri Rafidah Aziz. 





Dan ni lak antara ladies3 yg dtg. Best duduk 1 meja dgn korg. Kepala gile2 sume. Hewhew! Ha, kesian kat Syira (sbelah Sy tu) yg terpaksa 'sabor jelah' dgn Sy yg asik tumpangkan kuah. Ahha. :p




This is us ! Manyak makannn



Ha, ni lak gmbr dgn Sis Rina Khan. Director untuk program ni.  Dia sgt baikkk & tak lokek berkongsi ilmu.




The rest, let d photos speaks for itself ;



Read more... 


























Alhamdulillah.. Syukur dgn nikmat-Mu ya ALLAH swt. Tp sgt sedih sebab tak ada gambar dgn adik2 comey2 tu. Segan nk mintak bergambar cos Cikgu2 diorg semuanya lelaki. Heww.. 


Till then, take care good people :D



SM: Buat pentas tu macam kitorg yg punya. ehhe



Comments

  1. actually, bila program tu on air ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah on air,. Setiap jumaat at tv9 masa bulan ramadhan aritu

      Delete
    2. oh bulan puasa dulu ke!? melepas
      selalu asyik layan Anis punya resipi temurun hari Isnin/Selasa tu je

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.