Skip to main content

Magazine FAREEDA 2nd Edition:BTC


Assalamualaikum.. Hai everyone! Mesti ramai yg dah tido kan time sy update post ni? Actually dah byk minggu postpone cos banyak komitmen lain. Tapi malam ni mata sgtlah segar. So apa lagi, menulis kat sini lah gamaknya. Kali ni nak share BTC utk photoshoot majalah FAREEDA edisi ke-2. Sedikit details:

Lokasi: Hotel Marriot Putrajaya
Artis Jemputan: Fahrin Ahmad
Model: Sy, CikMawar (Duta FAREEDA) & KakZalia
MUA: CikNon
PhotoG: En. Zul & team



Cover utk kali ni adalah SisZalia. Mcm barbie kan? Sukaaa!! Skrg nak share unofficial gambar yg di-snap pakai phone. Quality memang takboleh nak beat DSLR la ya. 


Gambar 1st mestilah gambar ala2 perasan gitu. Dgn En. Fahrin. Baju sedondon hanyalah kebetulan ya. :p Working with Fahrin sangatlah senang cos dia sangatlah profesional & tak cerewet. Photoshoot dalam mood happy3 jea. :D



Ni lak scene kat pokok besar. Mengigil lutut Sy kat atas tu. Dengan 6" heels lagi. The rest, let photos speak for itself (sebenarnya dah takde idea nak menulis. Ahha :p)

Read more....














Till then. Goodnite good people!

Comments

  1. Congrats dengan menjayakan range baru Fareeda Ahad lalu.

    ReplyDelete
  2. Suhaili..awak memang cantik la...anyway..follow la blog saya juga. suriarashid.blogspot.com.
    Saya dah follow awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh. blushing3! hehe. Thanks awk. Praise be to ALLAH SWT. Ok. Follow u now :D

      Delete
  3. Sis, lucky me found this blog... ^^
    Sweet tudungs on u~
    i meant it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. aww. blushing3 :P Praise be to Allah swt (:

      Delete
  4. Salam..Bleh tau saiz baju fahrin ahmad pakai tu saiz apa erk?☺tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.