Tuesday, November 27, 2012

TINY LETTER 12 ~ PERINGATAN UTK PARA IBU



Assalamualaikum..

Women drivers! And I'm one of them. Kalau dulu masa first drive, Abah sangat takut naik dengan Saya. Bila nak bawa or ajak Abah temankan pergi mana-mana mesti dia yang nak drive or sanggup ajak Saya bonceng motor. Hehu. Punyalah Abah nervous nak naik. Tapikan, tu dulu punya perception untuk women drivers, sekarang tak lagi. Malah kami lebih cekap dari lelaki! 



Tapi apa yang Saya nak highlight kat sini bukan kepakaran kami driving tapi peringatan untuk para ibu yang ada anak kecil. You know what, aritu kan masa otw balik rumah, Saya follow satu kereta. Sangatlah slow di jalan raya yang speed limitnya 90km/hr. But yet, I'm still try to be patient. Pemandunya sangat berhati-hati mungkin. Tapi Saya mula was-was bila kereta tu kejap ke kanan, kejap ke kiri. Tak tahan follow driver macam ni, Saya memotong dengan cara penuh berhemah. *PujiDiri. Ahha. Shockingly, rupa-rupanya si ibu driving dengan pangku anak di riba & biarkan si anak memegang stering kereta! OMG!!






Seharusnya para ibu utamakan keselamatan anak-anak. Apa salahnya melaburkan sedikit wang untuk membeli baby car seat. Lebih selamat dan si ibu boleh fokus pada pemanduan. Jangan terlalu ingin berjimat hingga membahayakan nyawa. Bukan setakat nyawa dalam kereta tu je, nyawa pemandu lain pun terancam! 


Take note ya (:


Sayonara..

Sunday, November 11, 2012

THEY'VE GROWN UP!



Assalamualaikum...

Holla everyone! I'm so excited nak kongsi dengan awak semua tentang my fluffiest pets. Mereka ni memang boleh hilangkan tension after a hectic day. Bila tengok gelagat mereka mesti tersenyum sorang2! Seyes. Mak dia nama Wendy. Tapi umur tak panjang. Lepas 4 bulan beranak diorang ni, dia mati. Sobs. :'( Sedih sangat. Tinggal la anak dia dua ekor je. 

Let me introduce u to my breathtaking best friends. 



kitty

Yang ni Kitty a.k.a Cenge. Nama cenge ni dapat sebab masa kecik2 dulu dia ni memang tak boleh siapa2 sentuh langsung.  Gosok sikit je mesti kena gigit. Pastu bulu2 kat badan dia mesti tegak je. Garang neh! Oh ya, Kitty ni betina okay.





Lulu a.k.a Comot

Kembar c Kitty ni lah namanya Lulu a.k.a Comot. Lulu ni jantan tau. Tapi nama betina sebab mase kecik tak tahu lak dia ni jantan. Ingatkan betina sebabnya Lulu ni sangat manja. Nak orang usap je. Kadang tu sampai naik rimas. If tangan pegang benda lain mesti dia gigit or cakar2 manja sebab nk suruh usap dia. Dia dpt nama comot masa dia kecik2 sebab dulu dia comot gileee. Lepas mandi mesti comot balik. Ntah celah mana2 dia masuk. Dia tak macam Kitty. Kitty anak mak. Lulu ni macam anak tiri lak. Wendy mak dia tu selalu je jilat2 dan bersihkan Kitty je. huu. 


Itu saje lah setakat ni. u all tengok2 la gambar ni ye








Nanti sy story lagi pasal diorang dalam next post ye. 



Sayonara (:

Friday, November 9, 2012

EVERYTHING IS NEW!



Assalamualaikum.. 

Perasan tak apa yang lain kat blog sy ni? Ha, betul3! Everything has changed! New layout, new background picture, and everything is new!! And of cos sy sukaaaaa! Actually dah lama sangat nak customize blog ni tapi tak ada masa. Lagipun Sy sangat2lah sayang dengan layout lama. It means so much to me.. :') Sobs..


Ni la gambar background lama. uhu


Tapi, apa pun i do love this new layout! Ceria color nya. Suka sebab Sy yang godek3 sendiri. Ehhe.. Sampai juling3 mata. Anyway thanks pada yang sudi singgah ya. 


Happy blogwalking.. Sayonara (: