Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Road to Australia Part 1 (Hello Melbourne)

Assalam..
Entry kali ni nak share kenangan semasa travel backpackers ke Aussie aritu. Well, tak ada la aritu sangat. 16hb hingga 23hb Oktober 2013, to be exact. Hehe. Tak jauh sangat kan kan kan tarikhnya? Er.. ;p Oklah. Masa pergi aritu, Saya bersama dengan si sepet dan family. Ramai lagi meriah. Betul kan! (Sebenarnya tak berani nak travel seorang or hanya berdua. Ahha).
Oklah. Enough dengan introduction. Flight kami 16hb malam jam 1030pm. Memang saja ambik malam sebab bolehlah tidur dalam tu. Kalau flight turbulence atau rattler of nerves tak ada lah sangat kan. Maklumlah Saya ni seorang anxious passengers. Untuk 30minit yang pertama sahajalah. Lepas tu dah okay. Banyak sangat nonton Airplane Crash Investigation kat Astro. Trauma jadinya. Pheww. 

Inilah Saya masa tunggu flight sampai. Hp sibuk kat tangan. Click sana click sini. Surfing apa yang patut pasal Aussie. Pergi sana sendiri kan, jadinya everything kena prepare sendiri. Nak sangat merasa backpacker experiences, rasakannnn. Tap…

Majlis Raikan Pasangan Pengantin Baru Puan Mawar dan Fizo Omar 1 Disember 2013

Assalamualaikum..
1 Disember aritu, Butik FAREEDA Bangi telah mengadakan satu majlis untuk meraikan pasangan pengantin baru iaitu Puan Mawar dan En. Fizo Omar. Event ni adalah dari perancangan Ibu kepada Puan Mawar dan sedikit suprise untuk mereka (comey kan. Hee). Memang happening dan tambah pula Didie Alias yang menjadi pengacara! Mau tak riuh??! 



Selepas tu ada sesi sign autograph di kalendar 2014 oleh kedua-dua pasangan yang diraikan. Tahniah kepada 40 orang pelanggan FAREEDA yang bertuah menerima kalendar tu berserta dengan baucer diskaun pembelian RM50. Happy kan! Boleh shopping dengan senang hati! Heehee

Riuh rendah suasana dengan kehadiran peminat tegar FAREEDA. Tak caya, tengok gambar ni


Selepas selesai semua event diperkarangan butik FAREEDA, pasangan pengantin baru melayan peminat untuk sesi bergambar didalam butik pula. Seronok u olls!



Lepas tu ada sesi makan2 bersama Puan Mawar dan Fizo Omar. Thanks pada mereka berdua sebab sudi ajak we olls makan sesama. Terharu.

Apapun terima…

Moments Sekitar Malam Berinai FizoMawar 09112013

Assalamualaikum..
Malam berinai cukup sinonim dengan masyarakat Melayu yang mana merupakan sebahagian daripada aktiviti yang akan ada untuk proses pernikahan. Tidak ketinggalan juga dengan CikMawar dan Fizo. Yang mana proses berinai ini dijalankan pada malam sebelum ijab kabul dan ianya diraikan dengan kehadiran saudara mara serta kenalan terdekat  juga peminat tudung FAREEDA. Dan malam berinai ini diceriakan lagi dengan kehadiran kak Didie Alias sebagai host. Ha. Boleh bayang tak? Havoc pastinya!!



Ha inilah pasangan yang diraikan. Cantik dan sama padan. Suka! 

Ini lak sebelum majlis bermula. Bergambar dulu dengan bakal pengantin (malam tu lah). Sorry pada yang lain, we ols ni memang suka bergambar. Ngee


oh ya! Lupa pulak nak cakap yang tema untuk malam berinai ni adalah Bollywood. Nampak tak betapa semangatnya kami pakai baju neh? Rasa dah macam pelakon hindi pulak!! Ahha!

Inilah pose special dari kami. Haha. Nak buat macam mana, zaman kami zaman hindustan. Boleh kata semua filem yang ada…

Moments sekitar Majlis Pernikahan FizoMawar 10112013 Part 2

Assalamualaikum..
Let the pictures speak for itself..














Semoga jodoh hingga ke Jannah. Aminn. InshaaAllah. 
Till then. Assalam..

Credit pictures: FAREEDA..Nyata Jelita

Moments sekitar Majlis Pernikahan FizoMawar 10112013

Assalamualaikum..
Entry kali ni Saya nak share moments sekitar majlis pernikahan FizoMawar pula. Masih lagi dikediaman keluarga CikMawar di Country Heights Kajang. Dekorasi indah dari Man Kajang yang mana sentuhannya memang sangatlah superb! Mek suka hokay! :D
Cuma tengok meja untuk makan beradab pasangan pengantin ni. Sampai kerusi pon ada fresh roses. Segar dan suci. 

Ni lak jejaka2 hot malaya yang berarak sambil membawa dulang hantaran dari pihak lelaki. Salute gile ah kat diorang semua ni yang memang sporting habis!
Ini lak semasa akad nikah. Masa ni kan, seriously cakap saya sendiri pon rasa nervous. Maklumlah masih lagi kena jadik one of the dayang's. Kena lak duduk sebelah pelamin dekat dengan CikMawar. Mau nya tak nervous. Dah tu tacing sangat sebab masa Fizo nk lafazkan akad nikah, Mem dan Mawar saling berpegangan tangan. Tacing sgt. Sobs. 
Nampak tak kami disitu? Warna tema untuk CikMawar adalah gabungan putih dan soft pink. Dress lawa tu adalah rekaan eksklusif pereka fesyen…

Moments sekitar Majlis Petunangan FizoMawar 09112013

Assalamualaikum
Masih lagi menulis untuk majlis sekitar Majlis Pertunangan FizoMawar. Suka sangat tengok CikMawar (panggil Cik lagi lah, masih kekok nak panggil Puan. Tehehe) masa majlis bertunang ni. Cantik dan natural beauty gitu. Dan seperti biasa the dayang's confirmlah ada mostly dalam setiap gambar bersama dengan CikMawar. ;p





 Ni lah antara the dayang's nya. Baju dan tudung sedondonkan. Again, thank you Mem untuk tudung ni. Suka sgt! Introducing to You dari depan kiri tentulah Saya (er tak kenal? Ok nanges lagi. Sobs), lepas tu Nana, Fatin, dan SisAriesha. Belakang dari kiri is Fakiera, Zulaikha, the one and only CikMawar, SisZalia dan Farah. Safiya, adik sorang lagi takde dalam gambar ni. 








Muka diorang ni seiraskan? InshaaAllah jodoh panjang. Aminn. Doakan yang terbaik untuk mereka ya. 



Pelamin yang simple tapi mewah. 







Ha, ramaikan paparazzi yang nak snap pictures CikMawar kan? Saya yang kat sebelah dia pon sampai juling bijik mata kena flash. Sangat takde bakat nak jadi ret…

Majlis Pertunangan Cik Mawar dan Fizo Omar 09112013

Assalamualaikum.. 
Alhamdulillah. Selesai sudah majlis pertunangan antara Cik Mawar dan Fizo Omar. All praises to Allah swt. Majlis ini diraikan dalam suasana cukup meriah dan  hanya dihadiri oleh keluarga kedua-dua belah pihak serta rakan-rakan media. Alhamdulillah, Saya pun termasuk dalam list untuk tetamu dan merangkap as one of the dayang's. 
Ok, this is me (kalaulah ada yang tak kenal lagi pemilik blog ni kan). Er, xkenal? Oklah nanges


Theme untuk dress CikMawar kali ni adalah antara gabungan warna light gold dan soft pink. Simple tapi masih tampak elegant. Jadi inilah CikMawar yang comey lote molek sunguh. Dalam gambar kat bawah ni adalah Saya dan KakZalia. Kami berdua adalah antara keluarga besar FAREEDA..Nyata Jelita. Thankful sangat. :')




Tapi, bukan kami berdua je dayang untuk E-day FizoMawar ni. Ada lagi yang lain. Dan kami dah set kan theme warna baju untuk majlis ni atas persetujuan CikMawar iaitu warna biru turquiose dan jutaan terima kasih pada Puan Faridah iaitu pen…