Tuesday, December 24, 2013

Road to Australia Part 1 (Hello Melbourne)


Assalam..

Entry kali ni nak share kenangan semasa travel backpackers ke Aussie aritu. Well, tak ada la aritu sangat. 16hb hingga 23hb Oktober 2013, to be exact. Hehe. Tak jauh sangat kan kan kan tarikhnya? Er.. ;p Oklah. Masa pergi aritu, Saya bersama dengan si sepet dan family. Ramai lagi meriah. Betul kan! (Sebenarnya tak berani nak travel seorang or hanya berdua. Ahha).

Oklah. Enough dengan introduction. Flight kami 16hb malam jam 1030pm. Memang saja ambik malam sebab bolehlah tidur dalam tu. Kalau flight turbulence atau rattler of nerves tak ada lah sangat kan. Maklumlah Saya ni seorang anxious passengers. Untuk 30minit yang pertama sahajalah. Lepas tu dah okay. Banyak sangat nonton Airplane Crash Investigation kat Astro. Trauma jadinya. Pheww. 

Anti-sosial? No lah. Hehe

Inilah Saya masa tunggu flight sampai. Hp sibuk kat tangan. Click sana click sini. Surfing apa yang patut pasal Aussie. Pergi sana sendiri kan, jadinya everything kena prepare sendiri. Nak sangat merasa backpacker experiences, rasakannnn. Tapi nasib baiklah ada kakak yang mostly handle semua. Saya bahagian back up saja. Kali ni tak segagah semasa travel dengan FAREEDA ke Paris dan London aritu, fully ber-high heels. Kali ni siap-siap terus pakai sport shoes. Hehe

Us

Nilah rombongan Cik Kiah nya. Paling comel dalam rombongan ni mestilah Baby Inara, my lil niece. Tu ha. Kat sebelah stroller tu. Penat pun boleh hilang kalau layan dia.

With si sepet

Thanks to him, banyak sangat gambar Saya. Boleh tahan paparazzi sangat perangainya. ;p 

Alhamdulillah, flight kami selamat sampai ke Melbourne Airport, Victoria tanpa sebarang masalah. Cuma masa sampai tu jelah rasa macam masa terbuang sebab nak kena declared everything. Lama menunggu turn. Haih. 

Melbourne Airport

Er. Bukan bukan. Saya tak obses dengan internet. Tengok hp saja. Haha. Masa ni tengah blur-blur sebab fikir mana nak pergikan. Cari lokasi bas stop dari sini. Senang sangat sini sebab local people sangatlah friendly dan helpful. Jadi sebelum naik bas or trams kat sini, kena beli Myki dulu. Same as touch and go dekat Malaysia. Topup and touch saja. Tak perlu nak buka purse untuk bayar dan tercicir syiling lah kan. Cara ni cashless and safer. Yelah, kita tak tahu kan siapa yang memerhati. Kena waspada dengan penyeluk saku.

Myki - Touch & Ride
Sengehhh

Dari airport kami menuju ke hotel. Check in, dan rehat. Sampai sini sajalah dulu. Nanti sambung lagi. Banyak lagi nak share dengan u ols, so nanti bolehlah u ols pula ber-backpacker ke sana. 


Till then. Assalam.

Tuesday, December 17, 2013

Majlis Raikan Pasangan Pengantin Baru Puan Mawar dan Fizo Omar 1 Disember 2013


Assalamualaikum..

1 Disember aritu, Butik FAREEDA Bangi telah mengadakan satu majlis untuk meraikan pasangan pengantin baru iaitu Puan Mawar dan En. Fizo Omar. Event ni adalah dari perancangan Ibu kepada Puan Mawar dan sedikit suprise untuk mereka (comey kan. Hee). Memang happening dan tambah pula Didie Alias yang menjadi pengacara! Mau tak riuh??! 

Berseri-seri aura pengantin baru. Suka!



Selepas tu ada sesi sign autograph di kalendar 2014 oleh kedua-dua pasangan yang diraikan. Tahniah kepada 40 orang pelanggan FAREEDA yang bertuah menerima kalendar tu berserta dengan baucer diskaun pembelian RM50. Happy kan! Boleh shopping dengan senang hati! Heehee

Muka seiras hokay!

Riuh rendah suasana dengan kehadiran peminat tegar FAREEDA. Tak caya, tengok gambar ni

Sebahagian dari FAREEDA die hard fans

Selepas selesai semua event diperkarangan butik FAREEDA, pasangan pengantin baru melayan peminat untuk sesi bergambar didalam butik pula. Seronok u olls!


Dari Kiri
Fizo Omar, CikMawar, KakAzalia, ME, CikFarah, KakAriesha

Lepas tu ada sesi makan2 bersama Puan Mawar dan Fizo Omar. Thanks pada mereka berdua sebab sudi ajak we olls makan sesama. Terharu.

Apapun terima kasih pada Puan FAREEDA dan En. Amin serta team FAREEDA sebab sudi menjemput kami untuk sama-sama terlibat dalam menjayakan majlis ni. Kepada pasangan pengantin, semoga ikatan suci dan sumpah setia berkekalan hingga ke hujung nyawa. Cepat-cepat dapat baby ya! Can't wait untuk tunggu MawarFizo junior!! Heee :D


Friday, November 22, 2013

Moments Sekitar Malam Berinai FizoMawar 09112013


Assalamualaikum..

Malam berinai cukup sinonim dengan masyarakat Melayu yang mana merupakan sebahagian daripada aktiviti yang akan ada untuk proses pernikahan. Tidak ketinggalan juga dengan CikMawar dan Fizo. Yang mana proses berinai ini dijalankan pada malam sebelum ijab kabul dan ianya diraikan dengan kehadiran saudara mara serta kenalan terdekat  juga peminat tudung FAREEDA. Dan malam berinai ini diceriakan lagi dengan kehadiran kak Didie Alias sebagai host. Ha. Boleh bayang tak? Havoc pastinya!!




Ha inilah pasangan yang diraikan. Cantik dan sama padan. Suka! 


Ini lak sebelum majlis bermula. Bergambar dulu dengan bakal pengantin (malam tu lah). Sorry pada yang lain, we ols ni memang suka bergambar. Ngee



oh ya! Lupa pulak nak cakap yang tema untuk malam berinai ni adalah Bollywood. Nampak tak betapa semangatnya kami pakai baju neh? Rasa dah macam pelakon hindi pulak!! Ahha!


Inilah pose special dari kami. Haha. Nak buat macam mana, zaman kami zaman hindustan. Boleh kata semua filem yang ada Shah Rukh Khan memang kami tahu! 


Kebetulan pula malam tu ada pertandingan Fashion Show dan pesertanya adalah dari kalangan FAREEDA die hard fans. Memanglah tambah lagi fun yang dah sedia ada. Tapi sayang Saya takada gambar untuk di upload. Gambar yang ada ni pun dari koleksi peribadi. Malam tu kena jadi Cikgu catwalk untuk peserta. Thanks FNJ cos percaya kat saya untuk handlekan mereka. Alhamdulillah, malam berinai dan semua aktiviti malam tu berjalan dengan lancar. Good job everyone! Thanks pada team Mumtaz juga untuk inai yang gojes debommm!

Itu saja untuk entry kali ni. Well ladies, siapa cakap pakai tudung tak boleh nak bergaya dan ikut tema? Semuanya terpulang atas keyakinan dan diri anda sendiri. Yakin dan percaya dengan yourself. Dengan FAREEDA, anda nyata jelita!

Till then, Assalam..



Saturday, November 16, 2013

Moments sekitar Majlis Pernikahan FizoMawar 10112013 Part 2


Assalamualaikum..

Let the pictures speak for itself..















Semoga jodoh hingga ke Jannah. Aminn. InshaaAllah. 

Till then. Assalam..


Credit pictures: FAREEDA..Nyata Jelita

Friday, November 15, 2013

Moments sekitar Majlis Pernikahan FizoMawar 10112013


Assalamualaikum..

Entry kali ni Saya nak share moments sekitar majlis pernikahan FizoMawar pula. Masih lagi dikediaman keluarga CikMawar di Country Heights Kajang. Dekorasi indah dari Man Kajang yang mana sentuhannya memang sangatlah superb! Mek suka hokay! :D

Cuma tengok meja untuk makan beradab pasangan pengantin ni. Sampai kerusi pon ada fresh roses. Segar dan suci. 


Ni lak jejaka2 hot malaya yang berarak sambil membawa dulang hantaran dari pihak lelaki. Salute gile ah kat diorang semua ni yang memang sporting habis!

Ini lak semasa akad nikah. Masa ni kan, seriously cakap saya sendiri pon rasa nervous. Maklumlah masih lagi kena jadik one of the dayang's. Kena lak duduk sebelah pelamin dekat dengan CikMawar. Mau nya tak nervous. Dah tu tacing sangat sebab masa Fizo nk lafazkan akad nikah, Mem dan Mawar saling berpegangan tangan. Tacing sgt. Sobs. 

Nampak tak kami disitu? Warna tema untuk CikMawar adalah gabungan putih dan soft pink. Dress lawa tu adalah rekaan eksklusif pereka fesyen terkenal tanah air. Manakala untuk keluarga sebelah CikMawar pula adalah hijau. Dan ofcos tak lupa pada the dayang's, warna tema kami adalah pink! So excited sebab pink adalah warna feberet! Ehhe. Again, thank you so much Mem (Puan Faridah) yang telah mereka tudung FAREEDA Aisya Eksklusif untuk kami. Suka dan thankful sgt. 



Akad nikah FizoMawar disiarkan secara langsung di Nasi Lemak Kopi O tv9. Live! 

Masa akad nikah dan masa Fizo lafazkan tu, time tu dah sebak sangat dah rasa. Air mata dah bergenang dah sebenarnya. Sebak, gembira, syukur dan macam2 perasaan masa tu. Syukur dan gembira sebab our Mem Kecik (this is what we used to call CikMawar kadang2) dah married. Maklumlah bukan sehari dua kenal dia. Dari single sampailah dah selamat diijab kabulkan. Bukannya kami tak tahu yang Fizo ni sukakan CikMawar, kami tahu. Tapi CikMawar kita ni tak akan senang2 berkenalan dengan lelaki macam tu je (ini yang sepatutnya ada dengan semua ladies kat luar sana). Tapi Alhamdulillah. Kun faya kun. If it's meant to be, it will be. Itu janji dan rahsia Allah swt. :')




Kepada pasangan, tahniah dan semoga ikat suci ini berkekalan hingga ke Jannah. Aminn.. Oh ya, pesanan dari kami the dayang's ni, cepat2lah dapat baby. We ols tak sabar nak menunggu anak saudara ni. ;p

Till then. Assalam.


Credit photos: Mawar FAREEDA Fanpage

Thursday, November 14, 2013

Moments sekitar Majlis Petunangan FizoMawar 09112013


Assalamualaikum

Masih lagi menulis untuk majlis sekitar Majlis Pertunangan FizoMawar. Suka sangat tengok CikMawar (panggil Cik lagi lah, masih kekok nak panggil Puan. Tehehe) masa majlis bertunang ni. Cantik dan natural beauty gitu. Dan seperti biasa the dayang's confirmlah ada mostly dalam setiap gambar bersama dengan CikMawar. ;p






 Ni lah antara the dayang's nya. Baju dan tudung sedondonkan. Again, thank you Mem untuk tudung ni. Suka sgt! Introducing to You dari depan kiri tentulah Saya (er tak kenal? Ok nanges lagi. Sobs), lepas tu Nana, Fatin, dan SisAriesha. Belakang dari kiri is Fakiera, Zulaikha, the one and only CikMawar, SisZalia dan Farah. Safiya, adik sorang lagi takde dalam gambar ni. 








Muka diorang ni seiraskan? InshaaAllah jodoh panjang. Aminn. Doakan yang terbaik untuk mereka ya. 




Pelamin yang simple tapi mewah. 








Ha, ramaikan paparazzi yang nak snap pictures CikMawar kan? Saya yang kat sebelah dia pon sampai juling bijik mata kena flash. Sangat takde bakat nak jadi retiskan? Haha. Oklah. Sampai sini dulu. Assalam. 


Credit photos: Mawar FAREEDA Fanpage

Wednesday, November 13, 2013

Majlis Pertunangan Cik Mawar dan Fizo Omar 09112013


Assalamualaikum.. 

Alhamdulillah. Selesai sudah majlis pertunangan antara Cik Mawar dan Fizo Omar. All praises to Allah swt. Majlis ini diraikan dalam suasana cukup meriah dan  hanya dihadiri oleh keluarga kedua-dua belah pihak serta rakan-rakan media. Alhamdulillah, Saya pun termasuk dalam list untuk tetamu dan merangkap as one of the dayang's. 

Ok, this is me (kalaulah ada yang tak kenal lagi pemilik blog ni kan). Er, xkenal? Oklah nanges



Theme untuk dress CikMawar kali ni adalah antara gabungan warna light gold dan soft pink. Simple tapi masih tampak elegant. Jadi inilah CikMawar yang comey lote molek sunguh. Dalam gambar kat bawah ni adalah Saya dan KakZalia. Kami berdua adalah antara keluarga besar FAREEDA..Nyata Jelita. Thankful sangat. :')





Tapi, bukan kami berdua je dayang untuk E-day FizoMawar ni. Ada lagi yang lain. Dan kami dah set kan theme warna baju untuk majlis ni atas persetujuan CikMawar iaitu warna biru turquiose dan jutaan terima kasih pada Puan Faridah iaitu pengasas FAREEDA yang berbesar hati untuk mereka tudung FAREEDA Aisya Eksklusif untuk the dayang's semua. Suka sgt! 



Macam biasa, Saya ni tak berapa nak pandai sangat mengarang panjang. Budak aliran life science la katakan. Xreti. So, Saya tinggalkan You ols semua dengan gambar-gambar kat bawah ni. 


Pictures of moments describe more than thousand words. 

































Again, the biggest congratulations to FizoMawar and family.


Some of the pictures are from my own collection, and the rest are from  Fareeda..Nyata Jelita & Hot Burger Malaysia facebook page.