Skip to main content

JOURNEY TO JOHOR - HI-TEA BERSAMA PEMINAT FAREEDA JOHOR



Assalamualaikum.. 

Ni last entry untuk Duta dan Model FAREEDA merantau jumpa Jelitawan-Jelitawan FAREEDA untuk tahun 2012. Alhamdulillah. Best sangat2 cos dpt attend untuk event2 macam ni. Sedikit details untuk Hi-Tea tu;

Tarikh: 15th Disember 2012
Lokasi: Hotel Grand Paragon Johor
Anjuran: FAREEDA Roslawati, FAREEDA Azie Zinie, FAREEDA Hana Helmy dan Dealer&Reseller FAREEDA






Untuk event kali ni juga Sy hanya ada gambar dari note Sy saja. Uhu. Siapa2 yang ada gambar event tu boleh la tag Sy kat FB SuhailiMohamad  ya. Jasa u ols akan dikenang! Hehu

Okay. Jom menjengah ke dalam dewan. Gambar kat bawah ni masa kami baru sampai dewan tu. Sy memang macam ni. Pantang pergi tempat cantik dan nampak Jelitawan-Jelitawan FAREEDA, mula la nak berangan bergambar. Maafkan Sy kalau gambar Sy terlebih plk ya. Hee.. 


Sy memang mcm ni. ;p


Read more..




See, ramaikan Jelitawan FAREEDA yang gojes mojes kat Johor ni kan!?? Suka tengok diaorang hokay! Tapi actually ada lagi side kiri dan kanan yang tak masuk camera. Maklumlah phone saja, bukan DSLR. Sobs..


Post ala2 gedik gitu. aw

Lagiiii..

Other side of us


Ni lak Sy dan CikFarah. Geng bas sekolah untuk hari ni. Hee.. Tudung kita sama, tapi tak serupa. Kan kan kan? C Farah ni super gojes. Natural beauty gitu. 


Me & Farah


Mimihihi. Gambar dengan CikMawar ni lak special request dari Sy. Seriously, sepanjang dah almost setahun lebih, baru 2, 3 keping bergambar dengan cikMawar. Gambar yg macam ni. Kalau photoshoot tu takyah cerita la kan. Hehe. So i decided bila ada peluang je, bergambar banyak2 dengan Duta FAREEDA ni. At least nanti ada juga something to remember & treasure kan. hee


Me & CikMawar

Gambar ni lak masa Saya kena naik pentas untuk buat cabutan untuk lucky draw. Hehe. Tahniah pada yang bertuah ya. Tapi Saya just ada gambar seorang Jelitawan yang bertuah je. Yang lain tak sempat nak snap. Uhu






Well, surprisingly Sis DidieAlias datang sana sebagai pengacara jemputan. Memang havoc habislah event tu. As we all know kan, c DidieAlias ni memang kelakar dan potpet2 orangnya. Serious tak sempat nak tutup mulut. Gelak aje. Oh ya, suara kak DidieAlias ni pun not bad juga. Best je dengar dia berdangdut. Hehe. 



Sis Enot pun ada juga. Datang teman kak DidieAlias katanya. Hee.. 


CikMawar, SisEnot & Me

Alhamdulillah.. Event tu berjalan dengan lancar. Eventho kami terlewat sedikit tiba kat hotel. Maklumlah bukan orang sanakan. Jadi sesat2 mencari jalan ke hotel. Ronda2 bandar dulu. 

Jadi, as usual, sebelum balik sempat lagi bergambar. Geng2 kanak2 ribena. Hiks. Seronok sekali sekala boleh gather macam ni kan. Boleh borak2, makan kat bilik hotel dengan dasyatnya (kitorang ni geng suka makan) dan gelak tak hingat dunia. I'll treasure this moment! :") Hopefully ada lagi lah event macam ni. 


Hazim tak banyak gambar sebab dia yang tolong snapkan pic kami

Last but not least, nengoklah gambar gedik dari Sy. Camwhore attack! Haha




Oh ya. Sy tak stay kat hotel aritu. Lepas habis event terus balik Shah Alam sebab ada important things to do kat sini. Sayang sangat2 takleh spend masa lama2 dengan CikMawar & CikFarah kat dalam bilik hotel tu. Hu. Gambar kat bawah ni sebenarnya nak ambik sea view dari bilik hotel kami kat Thistle Hotel Johor Bharu aritu. Tapi as always, mesti nampak Sy lebih2 kan!. Hehe



Thanks pada Jelitawan-Jelitawan zon selatan yang sudi invite kami. Best sangat2 event aritu!. Buatlah event macam ni lagi ya. Atleast kita semua boleh jumpa dan mengeratkan silaturahim. Love making new friends and meeting new faces. Omg. I love meeting someone new to spaz over stuff with and be excited! Thank you everyone! :D



Sampai disini saja. Till the next entry..

Assalam..


Comments

  1. Because of me & my hubby dok kat table belakang VIP so pic atas tu nampak la muka kami ... tak pasal2 masuk dlm pic suhaili ...hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. xpe yang! suka!! Hopefully blh jumpa lgi nanti :D

      Delete
  2. Replies
    1. Best kan? Nanti if ada lagi next time join lah dear!

      Delete
  3. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Hai kak su, meh order perfume ngan saye..hehe..
    http://yaumilhidayah.blogspot.co.uk/2013/03/pre-order-perfume-dari-united-kingdom.html

    ReplyDelete
  5. cantik2 gamba..

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum..bolehkah kita berkenalan?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.