Skip to main content

Journey to Kelantan - Majlis Makan Malam Bersama Peminat FAREEDA Kelantan



Assalamualaikum..

Hello there. Entry kali ni nak cerita betapa meriahnya majlis yang Saya join kat Kelantan aritu. My hometown! Ngeee..

Details majlis:

Lokasi: Grand RiverView Hotel Kelantan

Tarikh: 17th November 2012


Disebabkan untuk memandu ke Kelantan memakan masa hingga 8 jam, jadi CikMawar (Duta FAREEDA) dan Saya decided untuk naik flight. Kejap dan tak penat. Jadi kami boarding petang dari KL, sampai kat sana ada jelitawan2 FAREEDA yang menyambut kami kat airport. Syukur. Thanks to KakZura, KakWani, Kaksu, AbeLin & fmly. 


So ni la Saya masa pergi sana. Tunggu waktu boarding kat Sultan Abdul Aziz Shah Airport. Sempat lagi snap pic bersama koleksi kesayangan. FAREEDA Paddlepop! Heee.



Dari Sultan Ismail Petra airport ke Hotel River View taklah jauh sangat sebenarnya. Tapi disebabkan Saya tak biasa jalan sana, so rasa macam boleh sesat if driving sendiri. Ohho! Sampai je kat hotel, dah ada Jelitawan AJK untuk event ni yang menunggu kat situ.  Thanks semua gorgeous lady! 




Memandangkan event start sebelah malam selepas magrib, jadi kami ke bilik dulu. 





So ni lah gambar kat dalam bilik tu. I dont really mind if people said "jakunnya dalam bilik hotel pun nak bergambar". Sebab at least I've something to treasure. (:

Entry lepas ni akan share cerita kat dalam dewan untuk majlis tu pula ya.



Assalam..

Comments

  1. tq ciksu cayam,,,mention jugak nama kaksu hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.