Skip to main content

Journey to Kelantan - Majlis Makan Malam Bersama Peminat FAREEDA Kelantan Part 2



Assalamualaikum semua!

Sambutan Majlis Makan Malam bersama Peminat FAREEDA Klate tersangatlah havoc! Serious! Jom Sy bawa awak semua ke majlis tu. Let's photo do the talking (:

Credit pic to: Fotomomento.net & Butik D'Zura


Ini adalah gambar masa kami baru masuk dewan. Duduk bersama dengan penganjur majlis ni, KakZura. Masa mula2 masuk dewan sempat juga toleh sini sana, memang ramai sangat jelitawan FAREEDA kat Kelantan ni. Semua memang gojes mojes habis!




Masa ni lak kami tengah tekun mendengar kata2 alu-aluan dari pihak penganjur - Kak Zura. Tq sangat2 sebab sudi invite kami. 

READ MORE..



Selepas mendengar greeting speech dari penganjur dan CikMawar - Duta FAREEDA, jamuan makan malam pun dimulakan. Yeay! Makan! Hehe. Eh. Sorry terlebih excited lak. Sebenarnya Sy ni suka makan. Memang kalau kat rumah pun, makanan kena selalu ada depan mata. Mengunyah je kerja. Heeee.. Start saja menjamu selera, lucky draw dimulakan. Memang bertuah siapa yang dapat. Sebab semua hadiahnya memang best2!


Kami sempat juga bergambar bersama jelitawan FAREEDA yang hadir malam tu. Thanks sangat-sangat sebab sudi datang ke meja kami. Kami segan nak ke meja u ols. Mula-mula kan, segan la dulu. Bak kata orang, tak kenal maka segan yang amat. Ahha  :p






Paling best malam tu ada game!! Yang ni game belon sape paling tinggi. Cara bermain:
1. Setiap kumpulan akan diberi belon dlm certain amount yang ditetapkan
2. Tiup belon tu sebesar yang boleh (kalau Saya kecik jela, Takot!)
3. Ikat belon pada benang yang disediakan
4. Angkat belon yang diikat. 
5. Siapa ada bilangan belon yang diikat paling banyak dan paling tinggi adalah pemenang

Senangkan senangkan? Hee. Sapa yang ada bilangan belon paling tinggi dia menang. Yeay! Masa game ni supposedly Saya dan cikMawar jadi judges. Tapi Saya dah kat belakang tu tengah bergambar dgn jelitawan FAREEDA. Pantang jumpa kamera katakan! Ngehngeh. Meriah meriah!




Lepas habis game tiup-tiup belon tu, lucky draw take place again. Kali ni giliran Saya yang buat cabutan. Heee. Naik stage u ols. Gigil kaki pakai heels. Ahha. Tahniah pada yang bertuah!

Rasanya sampai sini jela dulu untuk part 1. Ada kerja lain lak nak dibuat. Jumpa lagi nanti.



Assalam..

Comments

  1. Tinggi & cantik sgt ciksu!

    ReplyDelete
  2. Cantik mcm bidadari! Bila balik Kltn? nak autograph :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.