Skip to main content

JOURNEY TO TERENGGANU ~ MAJLIS MAKAN MALAM BERSAMA PEMINAT FAREEDA TERENGGANU


Assalamualaikum..

Holla everyone! We meet again! 
Ahha. Macam la dah lama tak update blog kan!? Propa sangat! Haha. Padahal baru je semalam update my baby ni. Heh. Ok. If before this Sy update pasal dinner kat Kelantan, kali ni kita pergi ke Terengganu pula. Na na na. Ganu kito!! hehe. 

Details event tu:

Date: 24th November 2012
Location: Awana Kijal Hotel Terengganu

Untuk ke Terengganu kali ni kami membuat keputusan untuk driving. Memandang kalau naik flight pun kami kena choose whether nak landing kat Kuantan or Kuala Terengganu. Tapi still juga jauh dari lokasi hotel. Still juga kena drive or ada org fetch kat airport. Jadi untuk lancarkan perjalanan, kami membuat keputusan untuk drive sendiri. Alhamdulillah, perjalanan berjalan dengan lancar walaupun jalan macam confius2 ayam sikit. Maybe sebab ada kerja pembaikpulih jalan, so jalan dilencongkan sedikit. Naik baik xsesat. Hehe.

Event ni adalah dibawah anjuran Butik FAREEDA Batri Syia Terengganu. Thanks KakIja cos sudi jemput kami ke sana. :D





Tapi agak terkilan sedikit sebab malam tu tak bergambar banyak. So tak ada gambar yang betul-betul berkualiti untuk di update. Ni yg Sy ada hanyalah gambar dari phone sendiri. Jadi korang silalah tahan diri dari muntah ya. Sebab akan ada banyak gambar muka Sy. :p ! Mahahaha

So sekarang let's tengok suasana dalam dewan lak ya. 


Read more...






Sesi dinner ni ( betol ke ayat macam ni?) dimulakan dengan sesi chang kala ok! Means karaoke. Tu bahasa mandarin. hehe. Proud to say that Jelitawan-Jelitawan FAREEDA Terengganu ni memang sangat talented! Suara sedap sangat! Nak nangis dengar sebab jeles dengar suara diaorang! Sobs. Masa diaorang nyanyi tu doa juga dalam hati jangan la kena tarik naik pentas suruh nyanyi. Memang nyanyi lagu sunyi sepi jela. Hoho. Takut pengsan lak sape yang dengar suara sumbang mambang ni. Mihihihi!



Lepas tu ada sesi catwalk by Jelitawan yang take part untuk sesi mencari Jelitawan Terengganu gojes! Tapi sebelum diaorang rasmi stage tu, Sy dan KakZalia kena tunjuk ajar cara-cara untuk catwalk dulu. Aww! Nebes mak! Tapi demi menjaga kemacho-an diri (haha!), Sy pun naik ke stage! ( dah macam tulis karangan darjah 1 lak). So ni la gambarnya;




Okay, lepas dah settle kami catwalk, giliran model lak naik. Tapi sayang sangat sebab I didnt snap any photos at this time. Sebab too busy jadi judge untuk diaorang. Hu. Anyway, congrats pada yang terpilih. Pada yang tak terpilih tu, macam biasalah. Adat pertandingan. Ada yang menang ada yang tak. Tapi bukan bermakna yang tak menang tu tak bagus. Bukan2. Mungkin hari tu bukan ur turn untuk menang. In Shaa ALLAH, rezeki dari ALLAH swt lepas ni lak ya. Dont ever give up! Buat lagi event macam ni and invite kami lagi. Hiks



Inilah kami masa jadi judges. Tekun kan! Tak sempat nak toleh kiri kanan. Mata semua terlekat kat paper untuk marks dan kat Jelitawan2 yang tengah berjalan kucing kat atas stage. Sebab tu la tak ada gambar pun yang sempat di snap.


Ini pula gambar semasa kami buat sedikit regangan bdan. Buat poco-poco. Tapi Sy tak reti! Berdiri tapi kayu! hewheaw.



Lepas tu sesi menerima cenderahati dari pihak penganjur untuk kami. Thanks a lot pada semua. Especially AJK yang memang supportive habis! Dah tu gila-gila pula! Best sgt! Mm, Itu je gambar yang Sy ada. Gambar-gambar yang Sy upload lepas ni adalah gambar2 kami yang sungguh riang dimalam itu. (skema ayat!)



Inilah kami malam tu! Geng-geng bas sekolah! hehe. Ha, yang kat hujung sebelah kanan tu FA. Dia staff FAREEDA tapi dah quit sebab dapat offer sambung belajar. We'll miss u dear. Belajar rajin-rajin ya! Bawah tu lak gambar Sy dengan c barbie doll, KakZalia. Tak kenal dia memang tak yah jadi Fareeda die hard fans lah, Hehe. She's the winner untuk Pencarian Model FAREEDA 2010. First yang menang untuk model FAREEDA. Then followed by me. Tunjuk ajar ku kakak! (nyanyi untuk kakZalia)




Siapa tak kenal CikMawar ni kan. Duta FAREEDA yang bermata bulat! Memang cantik! 






Ha, itu sajalah gambar yang Sy ada. Sobs sobs. Gambar jelitawan kat sana Sy tak ada. Siapa2 yang ada gambar2 tu leh PM or tag Sy kat facebook SuhailiMohamad ea. Jasamu akan dikenang! Sampai sini saja coretan untuk kali ni. Menulis dalam keadaan sakit kepala yang amat memang banyak idea. Lain kali tunggu sakit kepala dulu baru update blog lah. Hehe. 

Anyway, thanks cos drop by dan baca post2 kat sini. Me like it! Domo arigato gozaimasu! Xiexie!

Till the next entry..

Assalam..

Comments

  1. Subhanallah cantik2 nya perempaun dalam gamba ni ;)

    ReplyDelete
  2. Asalam su.... Gambar2 su byk sgt lam fb kja yg event ari tu tp xleh nak tag kat su sbb blum member. Kja ada buat video klik foto2 catwalk... Su pn cam baby doll lawa!

    ReplyDelete
  3. Kak suhaili ni lawa n cun sgt la....
    Bru baca blog akak ni yg gojes...
    Mcm berminat nak jadi model fareeda la...
    Tp...cm mana yer?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.