Skip to main content

Majlis Pertunangan Cik Mawar dan Fizo Omar 09112013


Assalamualaikum.. 

Alhamdulillah. Selesai sudah majlis pertunangan antara Cik Mawar dan Fizo Omar. All praises to Allah swt. Majlis ini diraikan dalam suasana cukup meriah dan  hanya dihadiri oleh keluarga kedua-dua belah pihak serta rakan-rakan media. Alhamdulillah, Saya pun termasuk dalam list untuk tetamu dan merangkap as one of the dayang's. 

Ok, this is me (kalaulah ada yang tak kenal lagi pemilik blog ni kan). Er, xkenal? Oklah nanges



Theme untuk dress CikMawar kali ni adalah antara gabungan warna light gold dan soft pink. Simple tapi masih tampak elegant. Jadi inilah CikMawar yang comey lote molek sunguh. Dalam gambar kat bawah ni adalah Saya dan KakZalia. Kami berdua adalah antara keluarga besar FAREEDA..Nyata Jelita. Thankful sangat. :')





Tapi, bukan kami berdua je dayang untuk E-day FizoMawar ni. Ada lagi yang lain. Dan kami dah set kan theme warna baju untuk majlis ni atas persetujuan CikMawar iaitu warna biru turquiose dan jutaan terima kasih pada Puan Faridah iaitu pengasas FAREEDA yang berbesar hati untuk mereka tudung FAREEDA Aisya Eksklusif untuk the dayang's semua. Suka sgt! 



Macam biasa, Saya ni tak berapa nak pandai sangat mengarang panjang. Budak aliran life science la katakan. Xreti. So, Saya tinggalkan You ols semua dengan gambar-gambar kat bawah ni. 


Pictures of moments describe more than thousand words. 

































Again, the biggest congratulations to FizoMawar and family.


Some of the pictures are from my own collection, and the rest are from  Fareeda..Nyata Jelita & Hot Burger Malaysia facebook page.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.