Skip to main content

Moments sekitar Majlis Pernikahan FizoMawar 10112013


Assalamualaikum..

Entry kali ni Saya nak share moments sekitar majlis pernikahan FizoMawar pula. Masih lagi dikediaman keluarga CikMawar di Country Heights Kajang. Dekorasi indah dari Man Kajang yang mana sentuhannya memang sangatlah superb! Mek suka hokay! :D

Cuma tengok meja untuk makan beradab pasangan pengantin ni. Sampai kerusi pon ada fresh roses. Segar dan suci. 


Ni lak jejaka2 hot malaya yang berarak sambil membawa dulang hantaran dari pihak lelaki. Salute gile ah kat diorang semua ni yang memang sporting habis!

Ini lak semasa akad nikah. Masa ni kan, seriously cakap saya sendiri pon rasa nervous. Maklumlah masih lagi kena jadik one of the dayang's. Kena lak duduk sebelah pelamin dekat dengan CikMawar. Mau nya tak nervous. Dah tu tacing sangat sebab masa Fizo nk lafazkan akad nikah, Mem dan Mawar saling berpegangan tangan. Tacing sgt. Sobs. 

Nampak tak kami disitu? Warna tema untuk CikMawar adalah gabungan putih dan soft pink. Dress lawa tu adalah rekaan eksklusif pereka fesyen terkenal tanah air. Manakala untuk keluarga sebelah CikMawar pula adalah hijau. Dan ofcos tak lupa pada the dayang's, warna tema kami adalah pink! So excited sebab pink adalah warna feberet! Ehhe. Again, thank you so much Mem (Puan Faridah) yang telah mereka tudung FAREEDA Aisya Eksklusif untuk kami. Suka dan thankful sgt. 



Akad nikah FizoMawar disiarkan secara langsung di Nasi Lemak Kopi O tv9. Live! 

Masa akad nikah dan masa Fizo lafazkan tu, time tu dah sebak sangat dah rasa. Air mata dah bergenang dah sebenarnya. Sebak, gembira, syukur dan macam2 perasaan masa tu. Syukur dan gembira sebab our Mem Kecik (this is what we used to call CikMawar kadang2) dah married. Maklumlah bukan sehari dua kenal dia. Dari single sampailah dah selamat diijab kabulkan. Bukannya kami tak tahu yang Fizo ni sukakan CikMawar, kami tahu. Tapi CikMawar kita ni tak akan senang2 berkenalan dengan lelaki macam tu je (ini yang sepatutnya ada dengan semua ladies kat luar sana). Tapi Alhamdulillah. Kun faya kun. If it's meant to be, it will be. Itu janji dan rahsia Allah swt. :')




Kepada pasangan, tahniah dan semoga ikat suci ini berkekalan hingga ke Jannah. Aminn.. Oh ya, pesanan dari kami the dayang's ni, cepat2lah dapat baby. We ols tak sabar nak menunggu anak saudara ni. ;p

Till then. Assalam.


Credit photos: Mawar FAREEDA Fanpage

Comments

  1. wowww...sis cantik2 la gambar..yg dlam gambar lg la gorgese..suke tgok..

    ReplyDelete
  2. wah...sungguh meriah!!! rasa sebak masa FizoMawar salam2 parent...rs nk nagis pn ader

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. very the anggun Pn mawar..
    n dayangs2 yg comel2..

    ReplyDelete
  4. Hehehe...kak suhaili, tarikh tu mcm salah jer..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.