Friday, November 15, 2013

Moments sekitar Majlis Pernikahan FizoMawar 10112013


Assalamualaikum..

Entry kali ni Saya nak share moments sekitar majlis pernikahan FizoMawar pula. Masih lagi dikediaman keluarga CikMawar di Country Heights Kajang. Dekorasi indah dari Man Kajang yang mana sentuhannya memang sangatlah superb! Mek suka hokay! :D

Cuma tengok meja untuk makan beradab pasangan pengantin ni. Sampai kerusi pon ada fresh roses. Segar dan suci. 


Ni lak jejaka2 hot malaya yang berarak sambil membawa dulang hantaran dari pihak lelaki. Salute gile ah kat diorang semua ni yang memang sporting habis!

Ini lak semasa akad nikah. Masa ni kan, seriously cakap saya sendiri pon rasa nervous. Maklumlah masih lagi kena jadik one of the dayang's. Kena lak duduk sebelah pelamin dekat dengan CikMawar. Mau nya tak nervous. Dah tu tacing sangat sebab masa Fizo nk lafazkan akad nikah, Mem dan Mawar saling berpegangan tangan. Tacing sgt. Sobs. 

Nampak tak kami disitu? Warna tema untuk CikMawar adalah gabungan putih dan soft pink. Dress lawa tu adalah rekaan eksklusif pereka fesyen terkenal tanah air. Manakala untuk keluarga sebelah CikMawar pula adalah hijau. Dan ofcos tak lupa pada the dayang's, warna tema kami adalah pink! So excited sebab pink adalah warna feberet! Ehhe. Again, thank you so much Mem (Puan Faridah) yang telah mereka tudung FAREEDA Aisya Eksklusif untuk kami. Suka dan thankful sgt. 



Akad nikah FizoMawar disiarkan secara langsung di Nasi Lemak Kopi O tv9. Live! 

Masa akad nikah dan masa Fizo lafazkan tu, time tu dah sebak sangat dah rasa. Air mata dah bergenang dah sebenarnya. Sebak, gembira, syukur dan macam2 perasaan masa tu. Syukur dan gembira sebab our Mem Kecik (this is what we used to call CikMawar kadang2) dah married. Maklumlah bukan sehari dua kenal dia. Dari single sampailah dah selamat diijab kabulkan. Bukannya kami tak tahu yang Fizo ni sukakan CikMawar, kami tahu. Tapi CikMawar kita ni tak akan senang2 berkenalan dengan lelaki macam tu je (ini yang sepatutnya ada dengan semua ladies kat luar sana). Tapi Alhamdulillah. Kun faya kun. If it's meant to be, it will be. Itu janji dan rahsia Allah swt. :')




Kepada pasangan, tahniah dan semoga ikat suci ini berkekalan hingga ke Jannah. Aminn.. Oh ya, pesanan dari kami the dayang's ni, cepat2lah dapat baby. We ols tak sabar nak menunggu anak saudara ni. ;p

Till then. Assalam.


Credit photos: Mawar FAREEDA Fanpage

5 comments:

  1. wowww...sis cantik2 la gambar..yg dlam gambar lg la gorgese..suke tgok..

    ReplyDelete
  2. wah...sungguh meriah!!! rasa sebak masa FizoMawar salam2 parent...rs nk nagis pn ader

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. very the anggun Pn mawar..
    n dayangs2 yg comel2..

    ReplyDelete
  4. Hehehe...kak suhaili, tarikh tu mcm salah jer..

    ReplyDelete