Skip to main content

Road to Australia Part 1 (Hello Melbourne)


Assalam..

Entry kali ni nak share kenangan semasa travel backpackers ke Aussie aritu. Well, tak ada la aritu sangat. 16hb hingga 23hb Oktober 2013, to be exact. Hehe. Tak jauh sangat kan kan kan tarikhnya? Er.. ;p Oklah. Masa pergi aritu, Saya bersama dengan si sepet dan family. Ramai lagi meriah. Betul kan! (Sebenarnya tak berani nak travel seorang or hanya berdua. Ahha).

Oklah. Enough dengan introduction. Flight kami 16hb malam jam 1030pm. Memang saja ambik malam sebab bolehlah tidur dalam tu. Kalau flight turbulence atau rattler of nerves tak ada lah sangat kan. Maklumlah Saya ni seorang anxious passengers. Untuk 30minit yang pertama sahajalah. Lepas tu dah okay. Banyak sangat nonton Airplane Crash Investigation kat Astro. Trauma jadinya. Pheww. 

Anti-sosial? No lah. Hehe

Inilah Saya masa tunggu flight sampai. Hp sibuk kat tangan. Click sana click sini. Surfing apa yang patut pasal Aussie. Pergi sana sendiri kan, jadinya everything kena prepare sendiri. Nak sangat merasa backpacker experiences, rasakannnn. Tapi nasib baiklah ada kakak yang mostly handle semua. Saya bahagian back up saja. Kali ni tak segagah semasa travel dengan FAREEDA ke Paris dan London aritu, fully ber-high heels. Kali ni siap-siap terus pakai sport shoes. Hehe

Us

Nilah rombongan Cik Kiah nya. Paling comel dalam rombongan ni mestilah Baby Inara, my lil niece. Tu ha. Kat sebelah stroller tu. Penat pun boleh hilang kalau layan dia.

With si sepet

Thanks to him, banyak sangat gambar Saya. Boleh tahan paparazzi sangat perangainya. ;p 

Alhamdulillah, flight kami selamat sampai ke Melbourne Airport, Victoria tanpa sebarang masalah. Cuma masa sampai tu jelah rasa macam masa terbuang sebab nak kena declared everything. Lama menunggu turn. Haih. 

Melbourne Airport

Er. Bukan bukan. Saya tak obses dengan internet. Tengok hp saja. Haha. Masa ni tengah blur-blur sebab fikir mana nak pergikan. Cari lokasi bas stop dari sini. Senang sangat sini sebab local people sangatlah friendly dan helpful. Jadi sebelum naik bas or trams kat sini, kena beli Myki dulu. Same as touch and go dekat Malaysia. Topup and touch saja. Tak perlu nak buka purse untuk bayar dan tercicir syiling lah kan. Cara ni cashless and safer. Yelah, kita tak tahu kan siapa yang memerhati. Kena waspada dengan penyeluk saku.

Myki - Touch & Ride
Sengehhh

Dari airport kami menuju ke hotel. Check in, dan rehat. Sampai sini sajalah dulu. Nanti sambung lagi. Banyak lagi nak share dengan u ols, so nanti bolehlah u ols pula ber-backpacker ke sana. 


Till then. Assalam.

Comments

  1. Blk england n paris ni i nok wat nok wat blog jgkla sue.seney blh wat notes g jaley mano.br ingt

    ReplyDelete
  2. Blk uk ni i nok ngarey jgk
    br ingt.dok sue
    .

    ReplyDelete
  3. Wah Kak Su jalan sakan nampak , nak souvenir boleh? Hehehehe . Love you Kak Su .

    ReplyDelete
  4. salam jelita uoll..free2 like page kite lehh..tq uolls .http://ziqnana.blogspot.com/ EGF serum rm83, Mixing White rm295, serum collogen rm38,Adha skincare rm100 only (4 item),Royal slim rm 95 NEW YEAR SALE!! whtspp 019-307 6412 maaf kak su nk sharing bleh na..tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.