Tuesday, December 24, 2013

Road to Australia Part 1 (Hello Melbourne)


Assalam..

Entry kali ni nak share kenangan semasa travel backpackers ke Aussie aritu. Well, tak ada la aritu sangat. 16hb hingga 23hb Oktober 2013, to be exact. Hehe. Tak jauh sangat kan kan kan tarikhnya? Er.. ;p Oklah. Masa pergi aritu, Saya bersama dengan si sepet dan family. Ramai lagi meriah. Betul kan! (Sebenarnya tak berani nak travel seorang or hanya berdua. Ahha).

Oklah. Enough dengan introduction. Flight kami 16hb malam jam 1030pm. Memang saja ambik malam sebab bolehlah tidur dalam tu. Kalau flight turbulence atau rattler of nerves tak ada lah sangat kan. Maklumlah Saya ni seorang anxious passengers. Untuk 30minit yang pertama sahajalah. Lepas tu dah okay. Banyak sangat nonton Airplane Crash Investigation kat Astro. Trauma jadinya. Pheww. 

Anti-sosial? No lah. Hehe

Inilah Saya masa tunggu flight sampai. Hp sibuk kat tangan. Click sana click sini. Surfing apa yang patut pasal Aussie. Pergi sana sendiri kan, jadinya everything kena prepare sendiri. Nak sangat merasa backpacker experiences, rasakannnn. Tapi nasib baiklah ada kakak yang mostly handle semua. Saya bahagian back up saja. Kali ni tak segagah semasa travel dengan FAREEDA ke Paris dan London aritu, fully ber-high heels. Kali ni siap-siap terus pakai sport shoes. Hehe

Us

Nilah rombongan Cik Kiah nya. Paling comel dalam rombongan ni mestilah Baby Inara, my lil niece. Tu ha. Kat sebelah stroller tu. Penat pun boleh hilang kalau layan dia.

With si sepet

Thanks to him, banyak sangat gambar Saya. Boleh tahan paparazzi sangat perangainya. ;p 

Alhamdulillah, flight kami selamat sampai ke Melbourne Airport, Victoria tanpa sebarang masalah. Cuma masa sampai tu jelah rasa macam masa terbuang sebab nak kena declared everything. Lama menunggu turn. Haih. 

Melbourne Airport

Er. Bukan bukan. Saya tak obses dengan internet. Tengok hp saja. Haha. Masa ni tengah blur-blur sebab fikir mana nak pergikan. Cari lokasi bas stop dari sini. Senang sangat sini sebab local people sangatlah friendly dan helpful. Jadi sebelum naik bas or trams kat sini, kena beli Myki dulu. Same as touch and go dekat Malaysia. Topup and touch saja. Tak perlu nak buka purse untuk bayar dan tercicir syiling lah kan. Cara ni cashless and safer. Yelah, kita tak tahu kan siapa yang memerhati. Kena waspada dengan penyeluk saku.

Myki - Touch & Ride
Sengehhh

Dari airport kami menuju ke hotel. Check in, dan rehat. Sampai sini sajalah dulu. Nanti sambung lagi. Banyak lagi nak share dengan u ols, so nanti bolehlah u ols pula ber-backpacker ke sana. 


Till then. Assalam.

5 comments:

  1. Blk england n paris ni i nok wat nok wat blog jgkla sue.seney blh wat notes g jaley mano.br ingt

    ReplyDelete
  2. Blk uk ni i nok ngarey jgk
    br ingt.dok sue
    .

    ReplyDelete
  3. Wah Kak Su jalan sakan nampak , nak souvenir boleh? Hehehehe . Love you Kak Su .

    ReplyDelete
  4. salam jelita uoll..free2 like page kite lehh..tq uolls .http://ziqnana.blogspot.com/ EGF serum rm83, Mixing White rm295, serum collogen rm38,Adha skincare rm100 only (4 item),Royal slim rm 95 NEW YEAR SALE!! whtspp 019-307 6412 maaf kak su nk sharing bleh na..tq

    ReplyDelete