Thursday, January 10, 2013

JOURNEY TO JOHOR - HI-TEA BERSAMA PEMINAT FAREEDA JOHOR



Assalamualaikum.. 

Ni last entry untuk Duta dan Model FAREEDA merantau jumpa Jelitawan-Jelitawan FAREEDA untuk tahun 2012. Alhamdulillah. Best sangat2 cos dpt attend untuk event2 macam ni. Sedikit details untuk Hi-Tea tu;

Tarikh: 15th Disember 2012
Lokasi: Hotel Grand Paragon Johor
Anjuran: FAREEDA Roslawati, FAREEDA Azie Zinie, FAREEDA Hana Helmy dan Dealer&Reseller FAREEDA






Untuk event kali ni juga Sy hanya ada gambar dari note Sy saja. Uhu. Siapa2 yang ada gambar event tu boleh la tag Sy kat FB SuhailiMohamad  ya. Jasa u ols akan dikenang! Hehu

Okay. Jom menjengah ke dalam dewan. Gambar kat bawah ni masa kami baru sampai dewan tu. Sy memang macam ni. Pantang pergi tempat cantik dan nampak Jelitawan-Jelitawan FAREEDA, mula la nak berangan bergambar. Maafkan Sy kalau gambar Sy terlebih plk ya. Hee.. 


Sy memang mcm ni. ;p


Read more..

Wednesday, January 9, 2013

JOURNEY TO TERENGGANU ~ MAJLIS MAKAN MALAM BERSAMA PEMINAT FAREEDA TERENGGANU


Assalamualaikum..

Holla everyone! We meet again! 
Ahha. Macam la dah lama tak update blog kan!? Propa sangat! Haha. Padahal baru je semalam update my baby ni. Heh. Ok. If before this Sy update pasal dinner kat Kelantan, kali ni kita pergi ke Terengganu pula. Na na na. Ganu kito!! hehe. 

Details event tu:

Date: 24th November 2012
Location: Awana Kijal Hotel Terengganu

Untuk ke Terengganu kali ni kami membuat keputusan untuk driving. Memandang kalau naik flight pun kami kena choose whether nak landing kat Kuantan or Kuala Terengganu. Tapi still juga jauh dari lokasi hotel. Still juga kena drive or ada org fetch kat airport. Jadi untuk lancarkan perjalanan, kami membuat keputusan untuk drive sendiri. Alhamdulillah, perjalanan berjalan dengan lancar walaupun jalan macam confius2 ayam sikit. Maybe sebab ada kerja pembaikpulih jalan, so jalan dilencongkan sedikit. Naik baik xsesat. Hehe.

Event ni adalah dibawah anjuran Butik FAREEDA Batri Syia Terengganu. Thanks KakIja cos sudi jemput kami ke sana. :D





Tapi agak terkilan sedikit sebab malam tu tak bergambar banyak. So tak ada gambar yang betul-betul berkualiti untuk di update. Ni yg Sy ada hanyalah gambar dari phone sendiri. Jadi korang silalah tahan diri dari muntah ya. Sebab akan ada banyak gambar muka Sy. :p ! Mahahaha

So sekarang let's tengok suasana dalam dewan lak ya. 


Read more...


Tuesday, January 8, 2013

Journey to Kelantan - Majlis Makan Malam Bersama Peminat FAREEDA Kelantan Part 3


Assalamualaikum..

Hari ni rasa rajin lagi nak update blog. Untuk entry sebelum ni JOURNEY TO KELANTAN - MAJLIS MAKAN MALAM BERSAMA PEMINAT FAREEDA KELANTAN PART 2, Sy update sampai lucky draw tu jea. So lets continue..

Credit photos: Fotomomento.net & Butik D'zura


Malam tu juga ada fashion show dari Butik D'Zura sendiri dan dari Butik Matase Sutera. Koleksi batik yang dimodenkan. Cantik-cantikkan koleksinya? Model-model pun gojes habis!




Amboi, makan berselera ya semua! hehe. Makan not bad juga. Best ! 

Lepas tu ada sesi mencari mek-mek gojes Klate! Weehuuu! Suka part ni. Seyes! Tapi susah nak pilih sebab semua memang cantik-cantik belaka! Pemilihan dibuat berdasarkan penampilan mereka malam tu. Terutama dari segi penggayaan tudung FAREEDA. So 5 finalist yang terpilih adalah;


Read more...


Sunday, January 6, 2013

Journey to Kelantan - Majlis Makan Malam Bersama Peminat FAREEDA Kelantan Part 2



Assalamualaikum semua!

Sambutan Majlis Makan Malam bersama Peminat FAREEDA Klate tersangatlah havoc! Serious! Jom Sy bawa awak semua ke majlis tu. Let's photo do the talking (:

Credit pic to: Fotomomento.net & Butik D'Zura


Ini adalah gambar masa kami baru masuk dewan. Duduk bersama dengan penganjur majlis ni, KakZura. Masa mula2 masuk dewan sempat juga toleh sini sana, memang ramai sangat jelitawan FAREEDA kat Kelantan ni. Semua memang gojes mojes habis!




Masa ni lak kami tengah tekun mendengar kata2 alu-aluan dari pihak penganjur - Kak Zura. Tq sangat2 sebab sudi invite kami. 

READ MORE..

Friday, January 4, 2013

Journey to Kelantan - Majlis Makan Malam Bersama Peminat FAREEDA Kelantan



Assalamualaikum..

Hello there. Entry kali ni nak cerita betapa meriahnya majlis yang Saya join kat Kelantan aritu. My hometown! Ngeee..

Details majlis:

Lokasi: Grand RiverView Hotel Kelantan

Tarikh: 17th November 2012


Disebabkan untuk memandu ke Kelantan memakan masa hingga 8 jam, jadi CikMawar (Duta FAREEDA) dan Saya decided untuk naik flight. Kejap dan tak penat. Jadi kami boarding petang dari KL, sampai kat sana ada jelitawan2 FAREEDA yang menyambut kami kat airport. Syukur. Thanks to KakZura, KakWani, Kaksu, AbeLin & fmly. 


So ni la Saya masa pergi sana. Tunggu waktu boarding kat Sultan Abdul Aziz Shah Airport. Sempat lagi snap pic bersama koleksi kesayangan. FAREEDA Paddlepop! Heee.



Dari Sultan Ismail Petra airport ke Hotel River View taklah jauh sangat sebenarnya. Tapi disebabkan Saya tak biasa jalan sana, so rasa macam boleh sesat if driving sendiri. Ohho! Sampai je kat hotel, dah ada Jelitawan AJK untuk event ni yang menunggu kat situ.  Thanks semua gorgeous lady! 




Memandangkan event start sebelah malam selepas magrib, jadi kami ke bilik dulu. 





So ni lah gambar kat dalam bilik tu. I dont really mind if people said "jakunnya dalam bilik hotel pun nak bergambar". Sebab at least I've something to treasure. (:

Entry lepas ni akan share cerita kat dalam dewan untuk majlis tu pula ya.



Assalam..