Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Bersyukurkah kita pada nikmat-Nya?

Assalamualaikum..
Sayang - sayang semua,
Tak ada apa sangat yang saya nak tulis untuk entry kali ini. Cuma nak share dengan semua satu video yang sangat - sangat menyentuh hati. Membuat kita terfikir, pernahkah kita bersyukur pada nikmat-Nya?




Sobs.. Masa homeless man tu beri makanan pada crew OckTv tu terus terdetik dalam hati saya, pemurahnya dia hingga sanggup berkongsi makanan walaupun dia sendiri menagih simpati masyarakat. Paling tak tahan air mata jatuh masa homeless man tu menangis. Tak dapat saya gambarkan apa perasaan dia ketika itu. 
Gembira, terharu, sedih ?
Ingatlah semua
Walau sekaya mana, walau sehebat mana pun kita, jangan sesekali memandang rendah pada orang lain. Bersyukur dengan apa yang ada dan kongsilah rezeki yang diberi oleh Allah swt. Jangan terlalu mendabik dada dan mendongak kelangit. 


Bersangka baik dengan semua orang. Tak adillah kalau sekali jumpa terus buat sudden judgement. Beri peluang pada mereka. Jika salah, tegurlah cara Rasulullah ajar, jangan guna lidah ta…

Siapalah kita tanpa mereka..

Assalamualaikum..

Entry kali ni nak dedicated sepenuhnya pada Mak dan Abah. Alhamdulillah alhamdulillah, adanya mereka berdua ini memberikan sumber inspirasi kepada saya dan adik beradik yang lain untuk terus berjaya dalam setiap bidang yang diceburi. Kepayahan dan perit getir yang mereka lalui demi kami adik beradik, alhamdulillah terbalas apabila anak-anak mula berdikari dan menjadi 'Manusia'.

Masih ingat lagi waktu dibangku sekolah, Mak yang akan hantar kami adik beradik ke sekolah naik basikal. Dulu naik basikal je, takde moto sebab tak mampu :'). Tapi kami bersyukur sebab time tu ada kawan-kawan pegi sekolah jalan kaki je. Sobs. Terima kasih Mak. 
Abah pula merantau mencari rezeki demi sesuap nasi. Boleh dikatakan dulu, hendak jumpa Abah dua bulan sekali pun payah. Tapi bila Abah cuti, Abah akan ambik cuti lama untuk spent masa dengan kami semua. Jadi bolehlah kami adik beradik lepaskan rindu pada Abah.

Tapi dulu zaman kecik-kecik, kami adik beradik memang takut dengan Ab…

PC Pelancaran Brooch Jarum Berbutang FAREEDA 9 Ogos 2014

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Jika itu adalah rezeki dari Allah swt yang tertulis untuk kita, tiada siapa yang boleh menidakkannya. Rezeki bersama FAREEDA dari tahun 2011 sehinggalah kini. Syukur.
Pada Sabtu, 9 Ogos 2014 FAREEDA telah melancarkan "Brooch Jarum Berbutang" yang merupakan cetusan idea dan ilham dari Puan Faridah, pengarah syarikat FAREEDA itu sendiri. Terima kasih pada semua team FAREEDA sebab memberikan peluang dan kepercayaan kepada saya untuk bercakap disamping Puan Mawar. Thankful.
PC ini telah mendapat liputan yang meluas di media cetak dan elektronik Malaysia. Antaranya;













TV3 - Buletin Utama 




TV3 - Buletin Utama 






Berita Harian 





Metro Ahad 










Sinar Harian 




Tahniah kepada FAREEDA kerana selalu tampil dengan idea terkini yang sememangnya memberi kebaikan dan kelebihan kepada pelanggan setia FAREEDA.


Love. Selamat malam.




Pray for MH370

Assalamualaikum..
MasyaAllah.. Itulah yang pertama diucapkan dari mulut Saya apabila mendengar perkhabaran kapal terbang milik MAS MH370 Boeing 777-200 yang membawa 239 penumpang yang mana 12 orang adalah krew penerbangan. Terkejut dan terkesima dengan berita yang tidak pernah dibayangkan akan menimpa syarikat pernerbangan Malaysia. Lebih-lebih lagi kehilangan juga diakui misteri dan mendesak seluruh dunia dan rakyat Malaysia khususnya untuk mengikuti segala perkembangan berkaitan dengan MH370.

Seperti mereka, Saya juga sanggup berada dihadapan TV dan surfing internet untuk mengetahui setiap perkembangan MH370. Walaupun Saya tiada keluarga, saudara mara atau kawan-kawan yang menaiki pesawat tersebut, tetapi as a human being, resah, sedih, gelisah dan berdebar itu ada. Hanya apa yang boleh dilakukan adalah berdoa dan berharapkan perakhiran yang terbaik untuk semua penumpang MH370. 

Saya akui, Saya adalah a nervous flier. Tetapi apa yang Saya ajarkan pada diri adalah sentiasa berfikiran po…

Video Shooting FAREEDA untuk Safiyya TV9

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Hari ni done video shooting FAREEDA untuk Safiyya TV. Paten yang ditonjolkan kali ini adalah dibawah paten Vshape. Paten vshape ni ditampilkan dengan saiz labuh. 
Contohnya:

Ha, cantikkan! Sweet sangat. Pelbagai warna ditampilkan untuk paten Vshape. Bersesuaian dengan citarasa pelanggan. Ha. What say you? Kalau suka, boleh dapatkan di butik FAREEDA Bandar Baru Bangi atau dari reseller sah FAREEDA. Pesanan saya, jika membuat pembelian secara atas talian pastikan sumber seller itu adalah diyakini. Sebab banyak sangat yang mengaut untung dengan cara yg salah. Ada yang beli dengan penjual (bukan reseller sah FAREEDA), tapi received ubat nyamuk instead of tudung. Mungkin dia fikir yang people tak akan buat report, tapi come on lah, sekarang semua dah bijak. Dah tahu hak masing-masing. 
Selesai dah dengan tu, saya nak share gambar makeup tadi. Makeup by FarrelFahmi (fb dan instagram gunakan nama yang sama). 


Ha macam mana? Saya suka makeup macam ni. Lebih-lebih l…

Kecek Klate - Bak 1

Assalamualaikum adik kakok abe ayoh mok tok mek moye blako.
Arini sero mace nok kecek klate la pulok! Skalo gak naip duk nulih kok key el. Ho la takuk nyo xpehe blako ore kalu nulih kok klate. Mugo Sayo ni kiro kecek klate pekak (buke pekok deh, bezo tuh). Haha. Kade-kade kalu naip tuh tulih jugop baso klate, tapi gak cepak-cepak delete (ilir kecek mak saleh) tuka kok key el smula. Katonyo 1 Malaysia, keno la nulih kok baso hok pehe blako. Arini jah sero gletah molek tange nok nulih kok klate. Hehheh. Tapi gak jange risa, buke nulih koson jah. Nulih skali denga ajar sep-sep awok kecek klate deh. Kito setat denga bak 1 arinih. Sayo akea aja 3 perkataan jah setiap kali nulih deh. Pah ulase perkatae' Sayo tulih kok key el. Hom. Maghi la kito setattt!
1. PEKAK -  pekak ni tak sama langsung dengan pekak (deaf). - Pekak adalah bermaksud bercakap dalam sesuatu dialect tu secara mendalam - Maknanya tak semua orang faham apa yang diperkatakan. Kadang-kadang orang yang dari dialect yang sama pun…

Majlis Kesyukuran Sempena Perkhawinan Mawar Karim dan Fizo Omar (Permatang Pauh, Pulau Pinang)

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Kali ni berkesempatan pergi ke Majlis kesyukuran sempena perkhawinan #MawarFizo disebelah pengantin perempuan iaitu di Pulau Pinang. Well, perjalanan pergi sangatlah leisure maklumlah highway straight lawa jea. Berbeza benar highway ke hometown Pantai Timur. Cuma  kena berhati-hati dengan kamera AES yang ada dua terpacak! Pheww. Nasib baiklah mata-mata ramai yang kasi info. Tehehe


Ha nilah pengantin yang diraikan, CikMawar kita! Lawa dan cantik sangat. Apa yang saya paling suka adalah dekorasi sekeliling Butik FAREEDA Pulau Pinang (yang mana terletak dibahagian depan rumah), dihiasi dengan gambar CikMawar dan Fizo. Besar giler hokay! Cun cun cun!!
Sebelum tu, nak share gambar Saya lah dlu kejap. Hee. Dah di makeupkan kenalah creditkan nama MUA kan. 

Tadaaaaaaa! Lawa kan makeup nya. Suka! Thanks to him, Farrel Fahmi. MUA yang di import khas dari KL. Tapi paling penting biggest thanks pada CikMawar yang tak lupakan kakak berdua (Me dan sisZalia). Touched dan…