Saturday, January 4, 2014

Majlis Kesyukuran Sempena Perkhawinan Mawar Karim dan Fizo Omar (Permatang Pauh, Pulau Pinang)



Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Kali ni berkesempatan pergi ke Majlis kesyukuran sempena perkhawinan #MawarFizo disebelah pengantin perempuan iaitu di Pulau Pinang. Well, perjalanan pergi sangatlah leisure maklumlah highway straight lawa jea. Berbeza benar highway ke hometown Pantai Timur. Cuma  kena berhati-hati dengan kamera AES yang ada dua terpacak! Pheww. Nasib baiklah mata-mata ramai yang kasi info. Tehehe


CIkMawar yang anggun jelita

Ha nilah pengantin yang diraikan, CikMawar kita! Lawa dan cantik sangat. Apa yang saya paling suka adalah dekorasi sekeliling Butik FAREEDA Pulau Pinang (yang mana terletak dibahagian depan rumah), dihiasi dengan gambar CikMawar dan Fizo. Besar giler hokay! Cun cun cun!!

Sebelum tu, nak share gambar Saya lah dlu kejap. Hee. Dah di makeupkan kenalah creditkan nama MUA kan. 

Koya molek ! Haha (ngato diri sdir)

Tadaaaaaaa! Lawa kan makeup nya. Suka! Thanks to him, Farrel Fahmi. MUA yang di import khas dari KL. Tapi paling penting biggest thanks pada CikMawar yang tak lupakan kakak berdua (Me dan sisZalia). Touched dan sangat bangga boleh dpt adik, bos, mem kecik yang baik dan sangat prihatin. 


Alhamdulillah.

Meriah sangat majlis hari tu. The dayang's dari Pulau Pinang ni tersangatlah ramai dan cantik! Serious! Berbaju kurung pink dan tudung FAREEDA Selendang Mawar. Manakala pihak pengantin lelaki pula diarak dengan meriah dan secara besar-besaran oleh penunggang motosikal berkuasa tinggi. 







Sama cantik sama padan dalam persalinan berwarna biru turquoise. Ramai sangat FAREEDA die hard fans, peminat CikMawar dan juga peminat Fizo masa ni. Sampai ada yang sanggup datang seawal yang mungkin untuk pastikan mereka boleh berjumpa dengan #MawarFizo. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar lebih-lebih lagi dengan kehadiran pasukan #RELA dan security team dari pihak pengantin perempuan. Tak percaya? Tengok gambar ni





Huah! Ramaikan! Tak kiralah makcik pakcik, nenek atok, adik abang kakak semuaaaa ada. Semua excited dan sporting habislah. 


Again, seiras sangatkan muka both of them ni? Semoga jodoh berpanjangan hingga ke Jannah. Amin. Well adik, You're the lucky one. Dah macam fairy tale wedding dah ni. Everyone loves both of You. 

Sebelum Saya ending-kan post kali ni. Nak share gambar ni. 



Semoga persahabatan dan silaturahim yang terjalin ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Ikhlas dan selebihnya berdoa semoga Allah swt panjangkan lagi pertemuan ini. Amin..

Untuk pasangan pengantin, Ciksu tabik spring toing3 ah sebab masa ni u ols maintain senyum walaupun dari pagi sampai petang guest datang tak putus-putus. Admire ur spirit!! Love


Till then. Assalam.

Credit photos: FAREEDA..Nyata Jelita page & WarnaCeria page 


1 comment:

  1. penah jumpa akk berdua di kedai cermin mata..memang cantik ;) btw tahniah puan mawar..

    ReplyDelete