Skip to main content

Majlis Kesyukuran Sempena Perkhawinan Mawar Karim dan Fizo Omar (Permatang Pauh, Pulau Pinang)



Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Kali ni berkesempatan pergi ke Majlis kesyukuran sempena perkhawinan #MawarFizo disebelah pengantin perempuan iaitu di Pulau Pinang. Well, perjalanan pergi sangatlah leisure maklumlah highway straight lawa jea. Berbeza benar highway ke hometown Pantai Timur. Cuma  kena berhati-hati dengan kamera AES yang ada dua terpacak! Pheww. Nasib baiklah mata-mata ramai yang kasi info. Tehehe


CIkMawar yang anggun jelita

Ha nilah pengantin yang diraikan, CikMawar kita! Lawa dan cantik sangat. Apa yang saya paling suka adalah dekorasi sekeliling Butik FAREEDA Pulau Pinang (yang mana terletak dibahagian depan rumah), dihiasi dengan gambar CikMawar dan Fizo. Besar giler hokay! Cun cun cun!!

Sebelum tu, nak share gambar Saya lah dlu kejap. Hee. Dah di makeupkan kenalah creditkan nama MUA kan. 

Koya molek ! Haha (ngato diri sdir)

Tadaaaaaaa! Lawa kan makeup nya. Suka! Thanks to him, Farrel Fahmi. MUA yang di import khas dari KL. Tapi paling penting biggest thanks pada CikMawar yang tak lupakan kakak berdua (Me dan sisZalia). Touched dan sangat bangga boleh dpt adik, bos, mem kecik yang baik dan sangat prihatin. 


Alhamdulillah.

Meriah sangat majlis hari tu. The dayang's dari Pulau Pinang ni tersangatlah ramai dan cantik! Serious! Berbaju kurung pink dan tudung FAREEDA Selendang Mawar. Manakala pihak pengantin lelaki pula diarak dengan meriah dan secara besar-besaran oleh penunggang motosikal berkuasa tinggi. 







Sama cantik sama padan dalam persalinan berwarna biru turquoise. Ramai sangat FAREEDA die hard fans, peminat CikMawar dan juga peminat Fizo masa ni. Sampai ada yang sanggup datang seawal yang mungkin untuk pastikan mereka boleh berjumpa dengan #MawarFizo. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar lebih-lebih lagi dengan kehadiran pasukan #RELA dan security team dari pihak pengantin perempuan. Tak percaya? Tengok gambar ni







Huah! Ramaikan! Tak kiralah makcik pakcik, nenek atok, adik abang kakak semuaaaa ada. Semua excited dan sporting habislah. 


Again, seiras sangatkan muka both of them ni? Semoga jodoh berpanjangan hingga ke Jannah. Amin. Well adik, You're the lucky one. Dah macam fairy tale wedding dah ni. Everyone loves both of You. 

Sebelum Saya ending-kan post kali ni. Nak share gambar ni. 



Semoga persahabatan dan silaturahim yang terjalin ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Ikhlas dan selebihnya berdoa semoga Allah swt panjangkan lagi pertemuan ini. Amin..

Untuk pasangan pengantin, Ciksu tabik spring toing3 ah sebab masa ni u ols maintain senyum walaupun dari pagi sampai petang guest datang tak putus-putus. Admire ur spirit!! Love


Till then. Assalam.

Credit photos: FAREEDA..Nyata Jelita page & WarnaCeria page 


Comments

  1. penah jumpa akk berdua di kedai cermin mata..memang cantik ;) btw tahniah puan mawar..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.