Pray for MH370


Assalamualaikum..

MasyaAllah.. Itulah yang pertama diucapkan dari mulut Saya apabila mendengar perkhabaran kapal terbang milik MAS MH370 Boeing 777-200 yang membawa 239 penumpang yang mana 12 orang adalah krew penerbangan. Terkejut dan terkesima dengan berita yang tidak pernah dibayangkan akan menimpa syarikat pernerbangan Malaysia. Lebih-lebih lagi kehilangan juga diakui misteri dan mendesak seluruh dunia dan rakyat Malaysia khususnya untuk mengikuti segala perkembangan berkaitan dengan MH370.

Seperti mereka, Saya juga sanggup berada dihadapan TV dan surfing internet untuk mengetahui setiap perkembangan MH370. Walaupun Saya tiada keluarga, saudara mara atau kawan-kawan yang menaiki pesawat tersebut, tetapi as a human being, resah, sedih, gelisah dan berdebar itu ada. Hanya apa yang boleh dilakukan adalah berdoa dan berharapkan perakhiran yang terbaik untuk semua penumpang MH370. 


Saya akui, Saya adalah a nervous flier. Tetapi apa yang Saya ajarkan pada diri adalah sentiasa berfikiran positif dan redha. Kun Fa Ya Kun. Kalau sememangnya itu ketetapan Allah swt, maka tiada siapa yang boleh menidakkannya."MAS humbly asks all Malaysians and people around the world pray for MH370". Quoted from MAS website


Last but not least, please stop spreading rumors. Have a heart and respect others feeling.


Allah swt is the best planner. 

Comments

  1. setuju dgn pendapat ini...
    setiap kejadian di atas muka bumi ini adalah dgn izin Allah jua.
    secanggih mana pun buatan manusia..tetap tidak boleh menandingi kuasa Allah Azzawajalla..

    ReplyDelete

Post a Comment