Skip to main content

Pray for MH370


Assalamualaikum..

MasyaAllah.. Itulah yang pertama diucapkan dari mulut Saya apabila mendengar perkhabaran kapal terbang milik MAS MH370 Boeing 777-200 yang membawa 239 penumpang yang mana 12 orang adalah krew penerbangan. Terkejut dan terkesima dengan berita yang tidak pernah dibayangkan akan menimpa syarikat pernerbangan Malaysia. Lebih-lebih lagi kehilangan juga diakui misteri dan mendesak seluruh dunia dan rakyat Malaysia khususnya untuk mengikuti segala perkembangan berkaitan dengan MH370.

Seperti mereka, Saya juga sanggup berada dihadapan TV dan surfing internet untuk mengetahui setiap perkembangan MH370. Walaupun Saya tiada keluarga, saudara mara atau kawan-kawan yang menaiki pesawat tersebut, tetapi as a human being, resah, sedih, gelisah dan berdebar itu ada. Hanya apa yang boleh dilakukan adalah berdoa dan berharapkan perakhiran yang terbaik untuk semua penumpang MH370. 


Saya akui, Saya adalah a nervous flier. Tetapi apa yang Saya ajarkan pada diri adalah sentiasa berfikiran positif dan redha. Kun Fa Ya Kun. Kalau sememangnya itu ketetapan Allah swt, maka tiada siapa yang boleh menidakkannya.



"MAS humbly asks all Malaysians and people around the world pray for MH370". Quoted from MAS website


Last but not least, please stop spreading rumors. Have a heart and respect others feeling.


Allah swt is the best planner. 

Comments

  1. setuju dgn pendapat ini...
    setiap kejadian di atas muka bumi ini adalah dgn izin Allah jua.
    secanggih mana pun buatan manusia..tetap tidak boleh menandingi kuasa Allah Azzawajalla..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.