Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Video Shooting FAREEDA untuk Safiyya TV9

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Hari ni done video shooting FAREEDA untuk Safiyya TV. Paten yang ditonjolkan kali ini adalah dibawah paten Vshape. Paten vshape ni ditampilkan dengan saiz labuh. 
Contohnya:

Ha, cantikkan! Sweet sangat. Pelbagai warna ditampilkan untuk paten Vshape. Bersesuaian dengan citarasa pelanggan. Ha. What say you? Kalau suka, boleh dapatkan di butik FAREEDA Bandar Baru Bangi atau dari reseller sah FAREEDA. Pesanan saya, jika membuat pembelian secara atas talian pastikan sumber seller itu adalah diyakini. Sebab banyak sangat yang mengaut untung dengan cara yg salah. Ada yang beli dengan penjual (bukan reseller sah FAREEDA), tapi received ubat nyamuk instead of tudung. Mungkin dia fikir yang people tak akan buat report, tapi come on lah, sekarang semua dah bijak. Dah tahu hak masing-masing. 
Selesai dah dengan tu, saya nak share gambar makeup tadi. Makeup by FarrelFahmi (fb dan instagram gunakan nama yang sama). 


Ha macam mana? Saya suka makeup macam ni. Lebih-lebih l…

Kecek Klate - Bak 1

Assalamualaikum adik kakok abe ayoh mok tok mek moye blako.
Arini sero mace nok kecek klate la pulok! Skalo gak naip duk nulih kok key el. Ho la takuk nyo xpehe blako ore kalu nulih kok klate. Mugo Sayo ni kiro kecek klate pekak (buke pekok deh, bezo tuh). Haha. Kade-kade kalu naip tuh tulih jugop baso klate, tapi gak cepak-cepak delete (ilir kecek mak saleh) tuka kok key el smula. Katonyo 1 Malaysia, keno la nulih kok baso hok pehe blako. Arini jah sero gletah molek tange nok nulih kok klate. Hehheh. Tapi gak jange risa, buke nulih koson jah. Nulih skali denga ajar sep-sep awok kecek klate deh. Kito setat denga bak 1 arinih. Sayo akea aja 3 perkataan jah setiap kali nulih deh. Pah ulase perkatae' Sayo tulih kok key el. Hom. Maghi la kito setattt!
1. PEKAK -  pekak ni tak sama langsung dengan pekak (deaf). - Pekak adalah bermaksud bercakap dalam sesuatu dialect tu secara mendalam - Maknanya tak semua orang faham apa yang diperkatakan. Kadang-kadang orang yang dari dialect yang sama pun…

Majlis Kesyukuran Sempena Perkhawinan Mawar Karim dan Fizo Omar (Permatang Pauh, Pulau Pinang)

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Kali ni berkesempatan pergi ke Majlis kesyukuran sempena perkhawinan #MawarFizo disebelah pengantin perempuan iaitu di Pulau Pinang. Well, perjalanan pergi sangatlah leisure maklumlah highway straight lawa jea. Berbeza benar highway ke hometown Pantai Timur. Cuma  kena berhati-hati dengan kamera AES yang ada dua terpacak! Pheww. Nasib baiklah mata-mata ramai yang kasi info. Tehehe


Ha nilah pengantin yang diraikan, CikMawar kita! Lawa dan cantik sangat. Apa yang saya paling suka adalah dekorasi sekeliling Butik FAREEDA Pulau Pinang (yang mana terletak dibahagian depan rumah), dihiasi dengan gambar CikMawar dan Fizo. Besar giler hokay! Cun cun cun!!
Sebelum tu, nak share gambar Saya lah dlu kejap. Hee. Dah di makeupkan kenalah creditkan nama MUA kan. 

Tadaaaaaaa! Lawa kan makeup nya. Suka! Thanks to him, Farrel Fahmi. MUA yang di import khas dari KL. Tapi paling penting biggest thanks pada CikMawar yang tak lupakan kakak berdua (Me dan sisZalia). Touched dan…