Friday, January 10, 2014

Video Shooting FAREEDA untuk Safiyya TV9



Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Hari ni done video shooting FAREEDA untuk Safiyya TV. Paten yang ditonjolkan kali ini adalah dibawah paten Vshape. Paten vshape ni ditampilkan dengan saiz labuh. 

Contohnya:


Ha, cantikkan! Sweet sangat. Pelbagai warna ditampilkan untuk paten Vshape. Bersesuaian dengan citarasa pelanggan. Ha. What say you? Kalau suka, boleh dapatkan di butik FAREEDA Bandar Baru Bangi atau dari reseller sah FAREEDA. Pesanan saya, jika membuat pembelian secara atas talian pastikan sumber seller itu adalah diyakini. Sebab banyak sangat yang mengaut untung dengan cara yg salah. Ada yang beli dengan penjual (bukan reseller sah FAREEDA), tapi received ubat nyamuk instead of tudung. Mungkin dia fikir yang people tak akan buat report, tapi come on lah, sekarang semua dah bijak. Dah tahu hak masing-masing. 

Selesai dah dengan tu, saya nak share gambar makeup tadi. Makeup by FarrelFahmi (fb dan instagram gunakan nama yang sama). 



Ha macam mana? Saya suka makeup macam ni. Lebih-lebih lagi eyelashes tu. Nak juga macam Che Ta. Hehe. Anyway, thanks pada semua yang terlibat tadi. Paling penting thanks to team FAREEDA dan Puan FAEEEDA sendiri sebab beri peluang ni kat saya. Thank you so much. Love.

Oh ya, host untuk slot ni adalah Cik Mawar kita. Tapi saya tak snap gambar tadi. Hu. Sorry ya fans Cik Mawar. 


Sekian. Till then. Love


Monday, January 6, 2014

Kecek Klate - Bak 1



Assalamualaikum adik kakok abe ayoh mok tok mek moye blako.

Arini sero mace nok kecek klate la pulok! Skalo gak naip duk nulih kok key el. Ho la takuk nyo xpehe blako ore kalu nulih kok klate. Mugo Sayo ni kiro kecek klate pekak (buke pekok deh, bezo tuh). Haha. Kade-kade kalu naip tuh tulih jugop baso klate, tapi gak cepak-cepak delete (ilir kecek mak saleh) tuka kok key el smula. Katonyo 1 Malaysia, keno la nulih kok baso hok pehe blako. Arini jah sero gletah molek tange nok nulih kok klate. Hehheh. Tapi gak jange risa, buke nulih koson jah. Nulih skali denga ajar sep-sep awok kecek klate deh. Kito setat denga bak 1 arinih. Sayo akea aja 3 perkataan jah setiap kali nulih deh. Pah ulase perkatae' Sayo tulih kok key el. Hom. Maghi la kito setattt!

1. PEKAK
-  pekak ni tak sama langsung dengan pekak (deaf).
- Pekak adalah bermaksud bercakap dalam sesuatu dialect tu secara mendalam
- Maknanya tak semua orang faham apa yang diperkatakan. Kadang-kadang orang yang dari dialect yang sama pun tak pernah dengar perkataan tu. Warisan dari nenek moyang.


2. PEKOK
-  Bermaksud deaf.
- Tak sama langsung maksudnya dengan burung peacock. ;p

3. Ka'nyak gilo
-  Bermaksud terkejut yang melampau


Hom. Pah guano? Sero buleh ko i'ngat? Sarane Sayo aga sep-sep awok g rujuk denga saim hok brasa dari klate deh. Sebak nyo ejoae xsamo langsung denga sebutea. Pronunciation tu hok kritika. 

Selamak mencubo deh. Haha! Harak3 nyo buleh A+++ blako kecek klate. 

Saturday, January 4, 2014

Majlis Kesyukuran Sempena Perkhawinan Mawar Karim dan Fizo Omar (Permatang Pauh, Pulau Pinang)



Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Kali ni berkesempatan pergi ke Majlis kesyukuran sempena perkhawinan #MawarFizo disebelah pengantin perempuan iaitu di Pulau Pinang. Well, perjalanan pergi sangatlah leisure maklumlah highway straight lawa jea. Berbeza benar highway ke hometown Pantai Timur. Cuma  kena berhati-hati dengan kamera AES yang ada dua terpacak! Pheww. Nasib baiklah mata-mata ramai yang kasi info. Tehehe


CIkMawar yang anggun jelita

Ha nilah pengantin yang diraikan, CikMawar kita! Lawa dan cantik sangat. Apa yang saya paling suka adalah dekorasi sekeliling Butik FAREEDA Pulau Pinang (yang mana terletak dibahagian depan rumah), dihiasi dengan gambar CikMawar dan Fizo. Besar giler hokay! Cun cun cun!!

Sebelum tu, nak share gambar Saya lah dlu kejap. Hee. Dah di makeupkan kenalah creditkan nama MUA kan. 

Koya molek ! Haha (ngato diri sdir)

Tadaaaaaaa! Lawa kan makeup nya. Suka! Thanks to him, Farrel Fahmi. MUA yang di import khas dari KL. Tapi paling penting biggest thanks pada CikMawar yang tak lupakan kakak berdua (Me dan sisZalia). Touched dan sangat bangga boleh dpt adik, bos, mem kecik yang baik dan sangat prihatin. 


Alhamdulillah.

Meriah sangat majlis hari tu. The dayang's dari Pulau Pinang ni tersangatlah ramai dan cantik! Serious! Berbaju kurung pink dan tudung FAREEDA Selendang Mawar. Manakala pihak pengantin lelaki pula diarak dengan meriah dan secara besar-besaran oleh penunggang motosikal berkuasa tinggi. 







Sama cantik sama padan dalam persalinan berwarna biru turquoise. Ramai sangat FAREEDA die hard fans, peminat CikMawar dan juga peminat Fizo masa ni. Sampai ada yang sanggup datang seawal yang mungkin untuk pastikan mereka boleh berjumpa dengan #MawarFizo. Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar lebih-lebih lagi dengan kehadiran pasukan #RELA dan security team dari pihak pengantin perempuan. Tak percaya? Tengok gambar ni







Huah! Ramaikan! Tak kiralah makcik pakcik, nenek atok, adik abang kakak semuaaaa ada. Semua excited dan sporting habislah. 


Again, seiras sangatkan muka both of them ni? Semoga jodoh berpanjangan hingga ke Jannah. Amin. Well adik, You're the lucky one. Dah macam fairy tale wedding dah ni. Everyone loves both of You. 

Sebelum Saya ending-kan post kali ni. Nak share gambar ni. 



Semoga persahabatan dan silaturahim yang terjalin ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. Ikhlas dan selebihnya berdoa semoga Allah swt panjangkan lagi pertemuan ini. Amin..

Untuk pasangan pengantin, Ciksu tabik spring toing3 ah sebab masa ni u ols maintain senyum walaupun dari pagi sampai petang guest datang tak putus-putus. Admire ur spirit!! Love


Till then. Assalam.

Credit photos: FAREEDA..Nyata Jelita page & WarnaCeria page