Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

SKYLA™ - My sweethearts (Cream Foundation)

Assalamualaikum
Terima kasih kepada yang sudi membaca post saya yang sebelum ini SKYLA ON THE NEWS ! Terima kasih Sinar Harian. Banyak traffic blog ini saya terima dari jasa awak semua. 
*Happy me*
Actually kita excited nak cerita apa produk SKYLA™ kat awak semua.


Let's start with ;

SKYLA™ Cream Foundation.

Actually SKYLA™ Foundation ini bukan dalam bentuk compactatau liquid, tapi lebih kepada mousse texture. Kenapa saya tekankan untuk dihasilkan dalam texture ini? Sebab mousse texture boleh berikan light dan flawless satin finish pada kulit kita. Since mousse texture sangat senang untuk di apply pada wajah. 
Since our skin tone berbeza, jadinya SKYLA™ tawarkan 4 pilihan warna yang berbeza. Warna yang sesuai untuk kulit cerah, pinkish, sederhana dan sedikit tan.




1) NYLA


Tadaa ! Ini first color untuk mereka yang berkulit cerah! A bit macam yellowish kuning langsat, bila apply akan jadi cerah dan sekata. NYLA ni adalah kod warna yang paling laris dikalangan peminat SKYLA™. Thank you pada sem…

SKYLA ON THE NEWS ! Terima kasih SINAR HARIAN

Assalamualaikum..
Yeayy !
Semalam SKYLA masuk akhbar Sinar Harian semalam 20hb Disember 2015 !!!

Terima kasih Amy, wartawan ruangan ini dan akhbar Sinar Harian untuk artikel ini. 




Alhamdulillah. 

Syukur Ya Allah swt. Tak pernah terlintas sebenarnya satu hari nanti saya boleh ke tahap ini. Sungguh tak pernah terlintas. Dari hanya seorang anak kampung, anak seorang petani dan buruh, saya terus menongkah arus kehidupan. Betullah kata orang tua, hanya pengalaman akan mengajar erti sebenar kehidupan. Permulaan hanyalah model picisan (amboi ayat tehehe) hingga bersama Fareeda adalah sesuatu pengalaman yang terbaik bagi saya. Jika bukan dari pengalaman sebegini, saya mungkin masih ditakuk lama. Gadis kampung yang takut untuk mencuba sesuatu yang baru.

--------------------------------------------
Buah hati baru saya, SKYLA masih belum sampai setahun dipasaran, akan tetapi sudah mula mendapat tempat dihati pengguna. Lahirnya SKYLA bukan sesuatu yang mudah, banyak yang perlu diusaha dan dikorbankan. T…

Kerinduan Tanpa Batasan

Assalamualaikum..




Rindu !

Hi semua. Inilah permata hati saya. Mok dan Abah. Masa balik raya Aidiladha haritu, rasa macam dah tak nak balik KL. Sebab nak duduk lama-lama kat kampung dengan mereka. Lebih-lebih lagi raya haritu hanya Saya dan Abang je ada kat kampung. Along, Cit dan Adik terpaksa beraya di KL. Seriously tak best raya bila tak cukup family members ni ! Sunyi rumah !
I want to be 5 years old again !
Mm, its funny how life treat you kan sebab masa kecik-kecik dulu saya akui tak sabar nak grow up. Nak pergi belajar jauh, nak cuba berdikari dan cuba buat semua benda sendiri. Since sejak dari kecik until form 4 saya still dengan parents. Kecuali masa form 5 memang terpaksa stay hostel sebab kat kampung kalau musim tengkujuh akan hujan dan banjir. Takut nanti pergi exam SPM naik rakit, tak pun tak boleh pergi terus sebab tak ada access nak keluar dari kawasan banjir. Seronok dan penuh adventures kan life kat kampung. Ehhe. 
Tapi bila dah Saya start masuk kolej matriculation, then ma…

TINY LETTER 13 : Sudden Judgement ? Kenapa Perlu Begitu?

Assalamualaikum..
Ada tak yang baca tajuk post ni tetiba je terlintas pernah buat sudden judgement pada orang lain? Saya bet mesti semua pernah kan? Sebab saya pun pernah. Dulu.. Masa zaman muda-muda masih tak matang. Masa emosi dan penglihatan mengatasi akal fikiran. Sekarang Alhamdulillah, dah banyak ajar hati untuk untuk melihat kebaikan didalam semua orang yang saya jumpa. Dan itulah yang sebaiknya. 

Apa guna membuat sudden judgement sedangkan kita sendiri tak pernah kenal secara peribadi dengan orang tu. Jumpa berborak 5 min terus nilai orang macam tu macam ni. Cukup ke 5 min tu untuk kita buat penilaian? Cukup ke cukup ke? Tak cukup sebenarnya. Eventho kita kenal orang tu seumur hidup dia pun masih belum boleh kita nak nilai dia macam mana. SEBAB kita bukan dia. Kita tak tahu apa yang dilalui sepanjang hidup dia. Fizikal tak boleh mengambarkan apa-apa unless you have some kind of magic power yang boleh buat you rasa sendiri setiap pengalaman orang tu. Yes semua tu ada, hanya dalam…

Fashion Show - FAREEDA Alamanda Soft Launch

Salam semua..
Huah. Rasa macam dah lambat sangat dah nak tulis entry pasal ni, tapi tak kira nak juga tulis. Huu..
Fashion show ni diadakan pada hari yang sama Butik FAREEDA Alamanda dibuka iaitu 25hb Januari 2015. Thanks to Alamanda sebab kami manage untuk dapatkan tempat kat depan AmBank untuk prepare stage semua. Dekat dengan entrance butik kat situ. Jadi peminat-peminat yang datang tu boleh tengok catwalk model2 memperagakan paten dan warna2 yang terbaru. Lebih-lebih lagi paten terbaru iaitu "Nour Aisya" koleksi tanpa awning diperkenalkan kepada umum. 
Masa fashion show aritu Nabil Raja Lawak dan Jihan Muse yang jadi host. Memang kelakar habis ! Gelak tak ingat dunia padahal kat depan ada video-man tengah shoot. Hidong mesti kembang kempis masa tu. Haha. Nasib lah.


Cantik tak tudung dan baju saya pakai tu? Haa, tudung tulah koleksi terbaru untuk soft launch tu. "Nour Aisya". Senang je pakai, sarung terus elok cantik je muka. Lepas tu baju tu pulak dari Koleksi Mawa…

Tahniah FAREEDA untuk Soft Launch Butik FAREEDA Alamanda , 25hb Jan 2015.

Tahniah FAREEDA !!!


Itulah yang pertama kali terlintas di fikiran semasa semua perancangan dan usaha gigih founder Pn Faridah Zakaria, En Aminuddin (MD) dan Pn Mawar (D) berjalan dengan lancar. Alhamdulillah.. 

Majlis Pembukaan Butik FAREEDA Alamanda diadakan pada 25hb Januari 2015 (Ahad) dan ianya merupakan cawangan ke -7 FAREEDA.



Haa  ramaikannnnn ?? Happening sangat time ni. Ramai dan rata-rata fans FAREEDA ni memang sangat supportive. Pembukaan haritu diserikan lagi dengan fashion show untuk koleksi terbaru FAREEDA iaitu Nour Aisya dan Nour Mariya hasil cetusan idea Pn Faridah Zakaria. Salute boss!

Sebelum nak cerita pasal fashion show, mek sajikan gambar-gambar sepanjang haritu dulu k. Post lepas ni baru kita story ya. Jemput cuci mata. Hee. Mana yang hadir hari tu, please give big applause pada diri sendiri. Mek sukaaaaa !










Satisfied? Seriously nanti lepas ni kalau ada another opening or event FAREEDA, jemput2 lah datang. Atleast rasa sendiri kehangatannya macam mana. Havoc !



Oh ya tha…