Skip to main content

Kerinduan Tanpa Batasan


Assalamualaikum..




Rindu !

Hi semua. Inilah permata hati saya. Mok dan Abah. Masa balik raya Aidiladha haritu, rasa macam dah tak nak balik KL. Sebab nak duduk lama-lama kat kampung dengan mereka. Lebih-lebih lagi raya haritu hanya Saya dan Abang je ada kat kampung. Along, Cit dan Adik terpaksa beraya di KL. Seriously tak best raya bila tak cukup family members ni ! Sunyi rumah !

I want to be 5 years old again !

Mm, its funny how life treat you kan sebab masa kecik-kecik dulu saya akui tak sabar nak grow up. Nak pergi belajar jauh, nak cuba berdikari dan cuba buat semua benda sendiri. Since sejak dari kecik until form 4 saya still dengan parents. Kecuali masa form 5 memang terpaksa stay hostel sebab kat kampung kalau musim tengkujuh akan hujan dan banjir. Takut nanti pergi exam SPM naik rakit, tak pun tak boleh pergi terus sebab tak ada access nak keluar dari kawasan banjir. Seronok dan penuh adventures kan life kat kampung. Ehhe. 

Tapi bila dah Saya start masuk kolej matriculation, then masuk Universiti dan terus kerja, rasa rindu nak tinggal dengan parents tu makin terasa. 

Rindu nak bangun pagi nampak Mok Abah depan mata.

Apa yang saya buat untuk hilangkan raya rindu?

Almost setiap hari akan call bercakap dengan Mok Abah walaupun sekejap. Cukup untuk mereka tahu yang saya ambil berat. Awak pun buatkan?

Seronok dan bahagia bila dengar suara Mok Abah. 

Pesanan Saya pada adik-adik yang masih belajar khas yang masih bersekolah tu, jangan cepat-cepat nak settle down (kahwin). I know how love can fool you. Its make you be in your own imaginary worlds. I've been there too. Hehe. But keep strong yeah! Belajar tinggi-tinggi selagi boleh, dapatkan kerja yang bagus dan balas jasa mereka. Bukanlah tak elok atau salah kalau kahwin muda, tapi kalaulah ada pilihan balas jasa parents dulu. Sebab bila dah kahwin, tanggungjawab akan bertambah. Pasangan, anak dan all the expenses





I love you Mok & Abah ! Thank you for everything. 

Till then, Love.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.