Skip to main content

SKYLA™ - My sweethearts (Cream Foundation)


Assalamualaikum

Terima kasih kepada yang sudi membaca post saya yang sebelum ini SKYLA ON THE NEWS ! Terima kasih Sinar Harian. Banyak traffic blog ini saya terima dari jasa awak semua. 

*Happy me*

Actually kita excited nak cerita apa produk SKYLA™ kat awak semua.



Let's start with ;


SKYLA™ Cream Foundation.


Actually SKYLA™ Foundation ini bukan dalam bentuk compact atau liquid, tapi lebih kepada mousse texture. Kenapa saya tekankan untuk dihasilkan dalam texture ini? Sebab mousse texture boleh berikan light dan flawless satin finish pada kulit kita. Since mousse texture sangat senang untuk di apply pada wajah. 

Since our skin tone berbeza, jadinya SKYLA™ tawarkan 4 pilihan warna yang berbeza. Warna yang sesuai untuk kulit cerah, pinkish, sederhana dan sedikit tan.





1) NYLA



Tadaa ! Ini first color untuk mereka yang berkulit cerah! A bit macam yellowish kuning langsat, bila apply akan jadi cerah dan sekata. NYLA ni adalah kod warna yang paling laris dikalangan peminat SKYLA™. Thank you pada semua :') Sukaaa



2) SURI




Yang ni pula bagi mereka yang berkulit sederhana. SURI sangat sesuai bagi mereka yang inginkan finishing yang tidak terlalu cerah dan tidak terlalu gelap. SURI juga paling banyak yang terjual setakat ini.



3) AARA



Kod warna AARA pula bagi mereka yang berkulit agak tan. Tetapi kebiasaannya saya syorkan pada peminat untuk jadikan AARA sebagai shading sahaja. Kalau foundation better ambil satu tona lebih cerah dari kulit wajah. Sebab makeup boleh ter- oxidize ke warna yang lebih gelap bagi sesetengah kulit. Untuk selamat lebih baik ambil satu tona lebih cerah. 


4) LUNA




Ha, ni pula kod warna LUNA. Sesuai bagi mereka yang berkulit pinkish atau cerah. Boleh juga digunakan sebagai blusher. Tak percaya? Boleh cubalah nanti. :D Blusher dari foundation lagi tahan lama.


4 kod warna untuk SKYLA™ Cream Foundation yang ada dipasaran sekarang.  Kelebihan saya akan terangkan dalam post yang seterusnya ya. Janji tauu baca  ! :') 

Kepada yang berminat boleh terus whatsapp Hotline SKYLA™ 018-395 8828

Special Price  : RM 49.90 

Normal Price : RM 59.90

Thank you sayang semua.


Love :)



Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…