Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..
Farewell my beautiful sister, Yusser.
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?
UPM talents.  Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.
But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!
Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. …

Beauty Event - SKYLA x Nelyz Couture Boutique Vol. 2

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi SKYLA diberi peluang untuk membuat demo produk dan tips makeup menggunakan produk SKYLA. Kali ini team SKYLA menerima jemputan dari Biro Resepsi Bakat Pangkalan Udara Subang. Jumpa kakak-kakak dan adik-adik perempuan yang berkhidmat sebagai tentera udara dan isteri-isteri tentera. Teruja !


Tarikh    : 30 April 2016 Lokasi     : Rumah Bakat TUDM Subang


Cantik tak baju ? Terima kasih pada Aspirasi Mawar sebab selalu keluarkan baju-baju lawa. Modest but yet trendy. Kami suka!




Alhamdulillah, kali ni pun masih bersama dengan dua #SkylaLovers yang susah senang bersama. Terima kasih Kak Zura dan Rose yang sentiasa ada. Me love you!

Oh berbalik pada event yang diserikan lagi dengan kehadiran owner butik dan tudung dan outfit expert dari mereka memeriahkan lagi event kali ini. Juga kehadiran tetamu yang sememangnya awal-awal pagi lagi sudah ada dilokasi. Kenapa? Sebab mereka tahu adanya pelbagai aktiviti menarik disana.

Apa yang ada? Demo pemakaian tudung …

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition. 
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Beauty Event - SKYLA™ x Nelyz Couture Boutique

Assalamualaikum..
 All praises to Allah swt. SKYLA™ mendapat undangan khas untuk sama-sama menjayakan Beauty and Hijab Tutorial Event baru-baru ini.
Tarikh : 16hb April 2016 Masa : 2:30 ptg - 5:30 ptg Lokasi : Nelyz Couture Boutique, Damansara
Sangat berterima kasih kepada Pn Ely, pemilik Nelyz Couture Boutique and Pn. Yatie, Pegawai Pemasaran untuk butik tersebut yang memberi peluang kepada SKYLA™ untuk sama-sama berada disana. Semoga bisnes bertambah maju ya. :')

 Pn. Ely ni berasal dari Pasir Mas, Kelantan dekat dengan hometown saya. Tak sangka boleh jumpa great business women dekat sini.  Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Saya ke sana haritu bukan berseorangan, tapi bersama angel-angel SKYLA™ (wahhh) yang cun melecun, Kak Zura dan Rose. Syukur Allah swt pertemukan dengan kawan-kawan yang baik macam ni. Selalu memberi semangat dan positif. Sentiasa menyokong apa sahaja aktiviti SKYLA™. Semoga persahabatan berkekalan hingga ke Jannah. InshaaAllah. Cantik tak kami bergaya de…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

INTERVIEW DI RADIO BERNAMA WITH MAJALAH NUR

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Terima kasih diatas jemputan Majalah Nur untuk featuring kan saya selaku Juara Ikon Nur 2014/2015 untuk segmen Sidang Redaksi Bernama Radio. Terima kasih Kak JJ, Editor Happening Majalah Nur, Kak Azza Pen. Editor dan juga Kak Fieza ! Teruja !



Terima kasih juga kepada DJ kakak cantik Shuhadah dan Natasha yang sangat baik dan talkative. Hilang nervous.

Seronok sebenarnya tengok tugas penyampai radio. Tapi bila tengok banyaknya yang nak kena jaga dan manage dalam tu terus kagum dengan mereka ! Bukan senang ya nak handle tu.


Gelak tawa dan usik mengusik oleh kedua-dua penyampai sedikit sebanyak membantu menghilangkan rasa gemuruh. Lagipun on air tanpa penonton. Gemuruh tapi sebenarnya 4 orang je dalam konti. Gemuruh dari rumah tu macam nak muntah pengsan apalah.
But hey, kalau tak cuba macam mana kita nak tahu kan? 45 minit with them rasa macam 5 minit je. Semua berjalan dengan lancar. All praises to Allah swt.



Thank you Allah swt


Sama tapi tak serupa

Assalamualaikum
Hai sayang semua ! Actually kita excited sangat nak share my latest baby 
SKYLA™ Beauty Dust Enlighten Your Inner Beauty 
Tapi sebelum tu saya nak kongsi1 gambar perbezaan saya dulu dan sekarang. 
"Bezanyaaa !"
Tu rata-rata komen yang saya terima bila saya upload gambar ni dalam Facebook. Dush! Tikam ke jantung. Tapi tak apa sebab sedar diri. Diakui dulu memang comot. Sekarang pun comot lagi, cuma pandai bersiap sikit-sikit so kecomotan tu tak adalah nampak sangat. Hiks. Wondering how my Fav Man boleh jatuh cinta. *evil laugh. But Saya syukur Allah swt hantarkan seseorang yang cukup ikhlas. :')



Wondering, mana seorang budak perempuan yang sangat reserved, low self-confidence, tak berani buat keputusan tu pergi. Fikir balik, banyaknya yang saya rugi dan peluang dibiarkan begitu saja. Apa yang saya boleh cakap, huge thank you kakak yang banyak sedarkan saya tentang potensi diri dan ajar saya untuk membina keyakinan. Ingat lagi masa masih di form-4 datang ke …

FINALIS NUR 2015 - Video Comel kami di SINAR TV (Youtube Channel)

Assalamualaikum
Hi semua! Mengada tak tajuk post hari ini? Ehhe ;p Well, bila lagikan. Actually semua finalis memang dah tak sabar dan excited (sebenarnya nervously excited) nak tengok video masing-masing. Maklumlah random question ala-ala miss universe gituu. Spontaneously kena jawab. Tapi Alhamdulillah, semua Finalis NUR 2015 boleh jawab dengan jayanya. Kalau exam lulus dengan cermelang plus kepujian ! :p 
Jadi lets watch together:


What say you?

Banyak soalan yang ditanya pada kami semasa sesi video-shoots tempoh hari. Nervous memang ada tetapi masih lagi teringat petua dari pengacara senior semasa sama-sama jayakan event Fareeda.

Kalau nervous;

"Pejam mata. Tarik nafas dalam-dalam dan selawat keatas Nabi Muhammad saw (3 kali). Kemudian hembus."

InshaaAllah, hati rasa tenang dan hilang nervous tu.

Rindu semua. Tak sabar nak jumpa lagi nanti. Last task sebelum final.

Semoga persahabatan berkekalan selamanya. InshaaAllah.
Love :)