Skip to main content

Sama tapi tak serupa


Assalamualaikum

Hai sayang semua ! Actually kita excited sangat nak share my latest baby 

SKYLA™ Beauty Dust
Enlighten Your Inner Beauty 

Tapi sebelum tu saya nak kongsi1 gambar perbezaan saya dulu dan sekarang. 

"Bezanyaaa !"

Tu rata-rata komen yang saya terima bila saya upload gambar ni dalam Facebook. Dush! Tikam ke jantung. Tapi tak apa sebab sedar diri. Diakui dulu memang comot. Sekarang pun comot lagi, cuma pandai bersiap sikit-sikit so kecomotan tu tak adalah nampak sangat. Hiks. Wondering how my Fav Man boleh jatuh cinta. *evil laugh. But Saya syukur Allah swt hantarkan seseorang yang cukup ikhlas. :')




Wondering, mana seorang budak perempuan yang sangat reserved, low self-confidence, tak berani buat keputusan tu pergi. Fikir balik, banyaknya yang saya rugi dan peluang dibiarkan begitu saja. Apa yang saya boleh cakap, huge thank you kakak yang banyak sedarkan saya tentang potensi diri dan ajar saya untuk membina keyakinan. Ingat lagi masa masih di form-4 datang ke Kuala Lumpur semasa cuti sekolah seorang diri, turun je bas my sister minta saya naik komuter untuk ketempat dia kerja. My situation during that time is completely hopeless (haha, over kan?). Dalam hati asyik kata saya akan sesat dan tak akan jumpa 'sesatlah nanti'. Tetapi alhamdulillah, berjaya sampai dengan selamat. But hey, lepas tu terus berani dan berdikari.




Ini lah sebenarnya yang nak share. Saya dah consume almost a year dan alhamdulillah memang ketara nampak kesannya. 

Next post saya akan share kebaikan SKYLA™ Beauty Dust ya.

Thank you sayang semua.

Love :)






Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.