Skip to main content

Beauty Event - SKYLA x Nelyz Couture Boutique Vol. 2


Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Sekali lagi SKYLA diberi peluang untuk membuat demo produk dan tips makeup menggunakan produk SKYLA. Kali ini team SKYLA menerima jemputan dari Biro Resepsi Bakat Pangkalan Udara Subang. Jumpa kakak-kakak dan adik-adik perempuan yang berkhidmat sebagai tentera udara dan isteri-isteri tentera. Teruja !


Tarikh    : 30 April 2016
Lokasi     : Rumah Bakat TUDM Subang


Outfit saya hari tu

Cantik tak baju ? Terima kasih pada Aspirasi Mawar sebab selalu keluarkan baju-baju lawa. Modest but yet trendy. Kami suka!





Alhamdulillah, kali ni pun masih bersama dengan dua #SkylaLovers yang susah senang bersama. Terima kasih Kak Zura dan Rose yang sentiasa ada. Me love you!

Oh berbalik pada event yang diserikan lagi dengan kehadiran owner butik dan tudung dan outfit expert dari mereka memeriahkan lagi event kali ini. Juga kehadiran tetamu yang sememangnya awal-awal pagi lagi sudah ada dilokasi. Kenapa? Sebab mereka tahu adanya pelbagai aktiviti menarik disana.

Apa yang ada? Demo pemakaian tudung yang pelbagai dari Butik Nelyz Couture dan juga demo makeup by SKYLA! Yayy!

Demo makeup diketuai oleh saya dan volunteer adalah dari kalangan tetamu. Mudah berkerjasama semuanya. #Touched Dan banyak juga soalan cepu emas dari mereka, maklumlah masing-masing nak cantik lawa untuk para suami dan kepuasan diri sendiri. 







Alhamdulillah. Feedback yang diberikan oleh tetamu yang datang adalah sangat baik. Syukur. Rata-rata akan pulang bersama produk SKYLA. Siap ada yang siap minta kita makeup kan terus. hehehe. 

Terima kasih pada yang terlibat dan membantu dalam menjayakan event pada kali ini. Saya mewakili team SKYLA mengucapkan jutaan terima kasih. InshaaAllah kita akan berjumpa dilain kali.

p/s: Cantik tak both of them ni? Makeup by Me :) hewhew 





Till next post. Love :') 


Comments

Popular posts from this blog

Ujibakat Pengacara TV3

Assalamualaikum.
Siapa yang join ujibakat Pengacara TV3 Sabtu 23hb April haritu? Kalau ada kita geng. Hiks. 


Let me share you guys my experience throughout this audition
Seminggu sebelum tarikh audition perasaan masih sama. Masih tak gugup. I won't allow myself to get too nervous before any audition or any event. Saya ajar diri saya untuk kekal tenang dan have fun. Sebab saya percaya when fun goes, so too will all of your talents'. Percaya pada Allah swt. 


Berbalik pada hari ujibakat, saya sampai di Sri Pentas jam 7:50 pagi lagi. Awalkan? Excited betul haritu sebab pertama kali datang ujibakat disitu. Masa sampai tu adalah dalam 2, 3 orang yang dah sampai. Terkejut sebab ada lagi yang awal. Salute ! Park kereta di IBM sebab tak boleh masuk dalam Sri Pentas. Lepas tu kena tunggu sebab abang polis kat situ hanya benarkan kami masuk jam 9:00 pagi. Lepak-lepak dulu dekat depan IBM (sebelah Sri Pentas je). Hampir jam 8:30 dah ramai yang datang dan kami semua berkumpul dihadapan kaunt…

SKYLA Angels : Photoshoot SKYLA Collagen Soap & SKYLA Beauty Dust

Assalamualaikum..
Siapa dekat sini #SkylaLovers yang dah guna dua produk magic ni?
SKYLA COLLAGEN SOAP
SKYLA BEAUTY DUST
Ha kalau belum cepat-cepat pergi page SKYLA Malaysia HQ - Founder tau. 
Ni nak cerita BTS photoshoot untuk dua produk ni. Dah lama tak photoshoot sebenarnya. Kekok dah sampai haa tak tahu nak pose macam mana. Hehe. Nasib baik abg photographer tu steady. Tak lokek ilmu.



Taaddaaaa! Lawa kan gambar ? Cukup puas hati. Memang yang seperti saya nak hasilnya. Makeup pun cun melecun! Triple happy!

Ciksu nak share gambar BTS sahaja untuk post kali ni. Post selepas ini Ciksu cerita kelebihannya ok.

Photoshoot haritu Ciksu dengan colleagues yang pernah kerja sama-sama dulu. Kecik dan comel! Tak caya? Ni ha gambar dia



Photoshoot hari berjalan dengan lancar. Model pun pose ok tak kekok dan semua yang Ciksu nak memang dapat.

BTS







Actually tak banyak pun gambar BTS. Hehe.

SKYLA Angels : @suhailimohamad & @lilahsani
MUA: @khaibaha
Studio: @whitelenstudio

Blessed.

Pengambaran #ApaKataWanita RTM bersama En Azmi, Pakar Bunga Negara !

Assalamualaikum..
Alhamdulillah. Sekali lagi mendapat peluang untuk bersama orang-orang yang hebat. Kali ini shooting untuk Apa Kata Wanita, RTM bersama dengan Abg Mohd Azmi, Pakar Bunga Negara !
Bukan calang-calang orang ya. Abg Azmi ini mendapat penganugerahan Pakar Bunga Negara dari Direktori Pakar Industri Negara (DPIN). Kagum kan? Masa shooting time tu pun saya diajar untuk membuat gubahan. Bukan senang nak dapat ilmu percuma lebih-lebih lagi dari seorang pakar ! #Bersyukur


Tadaaa. Inilah orangnya ! Abg Azmi yang super duper talented ! Ingat tak flower bouquet yang saya terima masa Final Ikon Nur 2015 5hb Mac 2015 haritu? Kalau tak ingat tengok gambar dibawah ni ya. tehehe


Cantik kan !? Tersangat lawa kan ? Semua 11 flower bouquet untuk 11 finalis semuanya dari Abg Azmi. Thumb up ! Ok berbalik pada shooting tadi, lokasinya adalah Florastika di Jalan Riong, Bangsar. Saya tak pernah sampai sana, semalam first time. Terima kasih pada sahabat baik, waze yang berjaya bawa saya kesitu tanp…