Farewell my beautiful sister, Yusser

Assalamualaikum..

Farewell my beautiful sister, Yusser.

 
Hari Rabu haritu, 21-Sep-2016 ada gathering 'Farewell Dinner' untuk sahabat yang sama-sama belajar masa UPM dulu. Sebenarnya kami bukanlah satu fakulti pun, jauh sangat. Saya di Fakulti Perhutanan manakala Yusser pula di Fakulti Kejuruteraan. Macam mana kami jumpa?

UPM talents. 
Ya, disinilah kami berkenalan dan seterusnya terus bersahabat. Jika tak silap, sudah hampir 4 tahun persahabatan ini terjalin. Terima kasih pada brothers and sisters yang berterusan memastikan kami terus berhubung satu sama lain.

But sadly, last 2 weeks saya dapat berita yang Yusser akan meninggalkan Malaysia setelah 10 tahun menimba ilmu di UPM. Dari degree hinggalah PHD dan hey, she's the brightest student di Fakulti Kejuruteraan hokay! Bangga!

Jadi, kami set up kan meeting untuk Yusser. Hanya kami berlima sahaja memandangkan yang lain ada komitmen masing-masing dan tak dapat hadir. Saya pun lambat sampai sebab hari tu ada photoshoot di Fareeda. Secepat mungkin cuba habiskan kerja dan rushing ke IOI City Mall. Mujur mereka sanggup nak tunggu walaupun lambat. I reach there at 9.30 pm. Mereka disana since 6pm!

Mereka dah siap makan dulu. Tapi Saya insist nak ajak mereka makan Boat Noddle juga (sebab tu favorite sebenarnya ehhe ;p). Tapi bagus juga, memandangkan ianya pengalaman pertama Yusser makan disitu.


 


 

 Walaupun jumpa sekejap je (kenapa mall ni tutup awal sangat? Sobs) tapi puas hati. Sebab sepanjang kenal Yusser, kami pasti akan jumpa jika ada masa yang terluang. Terima kasih pada Tok Daddy (his real name is Faisal actually ~ngee) yang selalu jadi gathering manager tanpa penat lelah. *applause 

Kepada my dear Yusser, persahabatan ini akan terus berkekalan. Tak kiralah dimana sahaja kita berada. Jarak boleh memisahkan fizikal, bukan hati.

Lots of Love,

Your sister.


*Lamanya tak menulis since my last post. I lost my password actually. Alhamdulillah ni baru boleh regain balik. phew. 


Comments

Post a Comment